Jump to content

Peste 6.000 de elevi gălăţeni vor primi bani pentru rechizite


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Peste 6.200 de elevi vor primi bani pentru rechizite școlare în județul Galați

Ajutorul financiar este de 500 de lei pentru fiecare elev și vizează achiziția de rechizite școlare. Până luni, 19 septembrie, banii vor ajunge la 4.033 dintre ei, restul urmând să primească banii în octombrie.

Conform situației centralizate la nivelul Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), instituția care derulează acest program social, în prezent există 6.238 de beneficiari la nivelul județului Galați. Până luni, 19 septembrie, vor fi alimentate cardurile a 4.033 dintre ei, urmând ca restul de 2.205 elevi sau preșcolari să primească banii până la începutul lunii octombrie.

Trebuie spus și că listele nu sunt finale, termenul limită pentru transmiterea cererilor de către școli sau grădinițe fiind 16 septembrie. La nivelul întregii țări se estimează că vor beneficia de sprijin aproximativ 300.000 de copii din peste  10.000 de unități de învățământ.

Condițiile stabilite de Guvern pentru a beneficia de tichetul în valoare de 500 de lei sunt următoarele:
- copiii din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (556,50 de lei);
- elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei).

„Stimulentul educațional se acordă la cererea unuia dintre părinții elevului. Aceasta trebuie însoțită de adeverința de venit aferentă lunii iulie 2022. Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional pot fi utilizate numai la unitățile cu care emitenții cardurilor au contracte de afiliere”, a declarat Andreea Anamaria Naggar, Secretar de Stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

În anul școlar precedent, bugetul alocat Schemei naționale de sprijin pentru elevii defavorizați a fost de 122 milioane de lei (pentru 245.000 de beneficiari), acesta fiind suplimentat pentru actualul an școlar la peste 150 de milioane de lei.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.