Jump to content

Modernizare pe DN 25 Galaţi - Tecuci


dcp100168

Recommended Posts

Parteneriat între Consiliul Județean și CNAIR pentru modernizarea DN25, una dintre cele mai aglomerate artere din Galați

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat contractul privind realizarea studiului de fezabilitate, a studiilor de teren și a documentației de avizare a lucrărilor de intervenție pentru modernizarea DN25, pe tronsonul Galați – Tudor Vladimirescu. Licitația a fost câștigată de S.C Like Consulting S.R.L, iar valoarea contractului este de 2.180.000 de lei (fără TVA).

“DN 25 este una dintre cele mai aglomerate artere de circulație din județ, traficul fiind infernal în anumite momente ale zilei. Drumul trebuie modernizat și extins la patru benzi acolo unde este posibil. Pentru a realiza acest lucru cât mai repede, am facut un parteneriat cu CNAIR, care are în proprietate și administrare acest drum, pentru o amplă și necesară investiție de modernizare pe aproximativ 40 de kilometri, între Galați și Tudor Vladimirescu.

Firma care a câștigat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate are doar câteva luni la dispoziție  pentru a configura cea mai bună variantă de traseu, inclusiv pentru a stabili zonele unde se pot construi pasaje sau poduri. După ce vor fi făcute toate aceste studii,  proiectul va fi depus spre finanțare pe fonduri europene”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.  

Contractul prevede realizarea studiului de fezabilitate și a documentației de autorizare a lucrărilor de intervenție, inclusiv studiul geotehnic, ridicările topografice, studiul hidrologic, studiul de trafic, studiul hidraulic, studiile de coexistență, studiul arheologic, toate studiile specifice solicitate de instituțiile avizatoare, documentaţiile suport pentru obţinerea de avize, acorduri şi autorizaţii, documentația necesară obținerii avizului de oportunitate, studiul de evaluare a emisiilor CO2, analiza cost-beneficiu, analiza instituțională, raportul privind evaluarea impactului asupra mediului, harta cu datele de geolocalizare ale investiției, raportul privind utilitățile (unde este cazul) și documentația tehnică aferentă stabilirii culoarului de expropriere (dacă este cazul).

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Drum de legătură între DN 25 și „Milcovia Expres”

În ultima ședință ordinară a Consiliului Județean (CJ) Galați a fost aprobat protocolul de colaborare între judeţul Galaţi şi Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA, încheiat pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate (SF), realizarea documentației tehnice pentru autorizația de construire și obținerea acesteia, în vederea realizării unui drum de legătură între DN 25 (Galați - Tecuci) și DX Brăila - Focșani.

În acest sens, CJ va preda către CNAIR SA totalitatea documentațiilor tehnico-economice elaborate pentru acest proiect de investiții, precum şi toate avizele și acordurile necesare în faza de elaborare SF, hotărârea urmând a fi comunicată și CNAIR.

Conform informațiilor din Master Planul de Transport, Drumul Brăila - Focșani ("Milcovia Expres"), indicativ DX6, ar urma să aibă o lungime de 76 de kilometri, pe un traseu aproximativ paralel cu DN 25.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Proiect pentru modernizarea DN 25A, Hanu Conachi - Nănești

Proiect pentru modernizarea DN25A, Hanu Conachi – Fundeni – Lungoci - Nănești. Astfel, în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean, a fost aprobat proiectul de elaborare a studiului de fezabilitate și a documentației tehnice necesare pentru obținerea autorizației de construcție.

“În cadrul parteneriatului pe care îl avem cu CNAIR, Consiliul Județean va realiza studiul de fezabilitate pentru extinderea la patru benzi și modernizarea drumului care leagă județele Galați și Vrancea, pe ruta Hanu Conachi – Nănești. Acest proiect include și modernizarea podului de peste Siret, construit acum mai bine de 100 de ani.

Vom demara în scurt timp licitația pentru desemnarea unei firme care să realizeze această documentație tehnică, astfel încât acest proiect să fie depus cât mai repede spre finanțare pe Programul Operațional de Transport, valoarea investiției urmând să fie stabilită după realizarea studiului de fezabilitate. Sunt pași necesari pentru a putea accesa fonduri europene și a moderniza acest important drum, care va lega DN25 de viitorul drum expres Brăila – Focșani și mai departe de Autostrada Moldovei”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.  

Pentru finanțarea studiului de fezabilitate și a documentației tehnice aferente, Consiliul Județean va depune un proiect pe fonduri europene.

Consiliul Județean Galați

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Aprobare indicatori tehnico-economici - DN 25 între Galați - Tudor Vladimirescu, Hanu Conachi

În ședinţa ordinară a Consiliului Judeţean Galaţi din 28 februarie 2023, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiţii „Modernizare drum existent DN 25 între Galați - Tudor Vladimirescu, Hanu Conachi‟.

"Acest proiect este extrem de important pentru județul Galați și se referă la modernizarea a aproximativ 40 de kilometri de pe DN25, între Galați și Tudor Vladimirescu, Hanu Conachi astfel încât traficul să se desfășoare pe patru benzi, ceea ce va presupune: amenajarea de girații la intersecția cu drumurile principale, reabilitarea și extinderea pasajelor de pe traseu, realizarea de trotuare și sisteme de colectare a apelor pluviale, realizarea unor parcări auto,  asigurarea scurgerii apelor pluviale prin proiectarea unor sisteme de preluare a acestora și evacuarea în afara părții carosabile și realizarea semnalizării rutiere orizontale și verticale", a declarat Costel FOTEA, președintele Consiliului Județean Galați.

De asemenea, pe acest tronson de drum național, se vor executa lucrări de desfacerea structurii rutiere existente, săpătură casetă; nivelarea și compactarea terenului de fundare; execuția stratului de fundație din balast, nivelarea și compactarea acestuia; execuția stratului din piatră spartă, nivelarea și compactarea acestuia; execuția dispozitivelor de scurgere a apelor; execuția trotuarelor; execuția parcărilor; realizarea lucrărilor pentru siguranța circulației; execuția marcajelor rutiere și montarea indicatoarelor de circulație.

În acest moment, starea actuală a drumului de acces creează o serie de efecte negative, cele mai semnificative fiind: blocaje/ambuteiaje frevcente în fluența traficului rutier; lipsa unor condiții minime pentru sănătatea, confortul și igiena oamenilor; costuri mari de întreținere pentru mijloacele de transport; risc mare de producere a accidentelor și consum crescut de combustibil.

Valoarea totală a investiţiilor este de aproximativ  309 milioane de euro, fonduri europene obținute prin POIM- Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Consiliul Județean Galați

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Galațiul și Vrancea se asociază pentru un drum de legătură

În ședința ordinară de astăzi, 27 aprilie, a Consiliului Județean (CJ) Galați urmează să se aprobe, potrivit unui proiect de hotărâre, stabilirea unui parteneriat între județul nostru și vecinii din Vrancea. Simultan, CJ Vrancea are un proiect similar pe ordinea de zi a ședinței instituției din Piața Unirii din Focșani, programată tot joi, 27 aprilie.

Este vorba despre elaborarea studiului de fezabilitate, realizarea documentației tehnice pentru autorizația de construire și obținerea autorizației de construire pentru obiectivul de investiții "Drum de legătură între DN 25 și DX Brăila - Focșani". Drumul Focșani - Brăila, cunoscut și drept "Milcovia Expres", va avea o lungime de 76 de kilometri și se află în faza de realizare a documentației. El va urma, cel mai probabil, o rută oarecum paralelă, dacă se poate spune așa, cu actualul DN 25.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.