Jump to content

Modernizare pe DN 25 Galaţi - Tecuci


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Parteneriat între Consiliul Județean și CNAIR pentru modernizarea DN25, una dintre cele mai aglomerate artere din Galați

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat contractul privind realizarea studiului de fezabilitate, a studiilor de teren și a documentației de avizare a lucrărilor de intervenție pentru modernizarea DN25, pe tronsonul Galați – Tudor Vladimirescu. Licitația a fost câștigată de S.C Like Consulting S.R.L, iar valoarea contractului este de 2.180.000 de lei (fără TVA).

“DN 25 este una dintre cele mai aglomerate artere de circulație din județ, traficul fiind infernal în anumite momente ale zilei. Drumul trebuie modernizat și extins la patru benzi acolo unde este posibil. Pentru a realiza acest lucru cât mai repede, am facut un parteneriat cu CNAIR, care are în proprietate și administrare acest drum, pentru o amplă și necesară investiție de modernizare pe aproximativ 40 de kilometri, între Galați și Tudor Vladimirescu.

Firma care a câștigat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate are doar câteva luni la dispoziție  pentru a configura cea mai bună variantă de traseu, inclusiv pentru a stabili zonele unde se pot construi pasaje sau poduri. După ce vor fi făcute toate aceste studii,  proiectul va fi depus spre finanțare pe fonduri europene”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.  

Contractul prevede realizarea studiului de fezabilitate și a documentației de autorizare a lucrărilor de intervenție, inclusiv studiul geotehnic, ridicările topografice, studiul hidrologic, studiul de trafic, studiul hidraulic, studiile de coexistență, studiul arheologic, toate studiile specifice solicitate de instituțiile avizatoare, documentaţiile suport pentru obţinerea de avize, acorduri şi autorizaţii, documentația necesară obținerii avizului de oportunitate, studiul de evaluare a emisiilor CO2, analiza cost-beneficiu, analiza instituțională, raportul privind evaluarea impactului asupra mediului, harta cu datele de geolocalizare ale investiției, raportul privind utilitățile (unde este cazul) și documentația tehnică aferentă stabilirii culoarului de expropriere (dacă este cazul).

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Drum de legătură între DN 25 și „Milcovia Expres”

În ultima ședință ordinară a Consiliului Județean (CJ) Galați a fost aprobat protocolul de colaborare între judeţul Galaţi şi Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA, încheiat pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate (SF), realizarea documentației tehnice pentru autorizația de construire și obținerea acesteia, în vederea realizării unui drum de legătură între DN 25 (Galați - Tecuci) și DX Brăila - Focșani.

În acest sens, CJ va preda către CNAIR SA totalitatea documentațiilor tehnico-economice elaborate pentru acest proiect de investiții, precum şi toate avizele și acordurile necesare în faza de elaborare SF, hotărârea urmând a fi comunicată și CNAIR.

Conform informațiilor din Master Planul de Transport, Drumul Brăila - Focșani ("Milcovia Expres"), indicativ DX6, ar urma să aibă o lungime de 76 de kilometri, pe un traseu aproximativ paralel cu DN 25.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Proiect pentru modernizarea DN 25A, Hanu Conachi - Nănești

Proiect pentru modernizarea DN25A, Hanu Conachi – Fundeni – Lungoci - Nănești. Astfel, în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean, a fost aprobat proiectul de elaborare a studiului de fezabilitate și a documentației tehnice necesare pentru obținerea autorizației de construcție.

“În cadrul parteneriatului pe care îl avem cu CNAIR, Consiliul Județean va realiza studiul de fezabilitate pentru extinderea la patru benzi și modernizarea drumului care leagă județele Galați și Vrancea, pe ruta Hanu Conachi – Nănești. Acest proiect include și modernizarea podului de peste Siret, construit acum mai bine de 100 de ani.

Vom demara în scurt timp licitația pentru desemnarea unei firme care să realizeze această documentație tehnică, astfel încât acest proiect să fie depus cât mai repede spre finanțare pe Programul Operațional de Transport, valoarea investiției urmând să fie stabilită după realizarea studiului de fezabilitate. Sunt pași necesari pentru a putea accesa fonduri europene și a moderniza acest important drum, care va lega DN25 de viitorul drum expres Brăila – Focșani și mai departe de Autostrada Moldovei”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.  

Pentru finanțarea studiului de fezabilitate și a documentației tehnice aferente, Consiliul Județean va depune un proiect pe fonduri europene.

Consiliul Județean Galați

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.