Jump to content

Festivalul Naţional de Comedie - Galaţi 2022


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi revine în luminile rampei

Teatrul Dramatic "Fani Tardini” organizează cea de-a 33-a ediţie a Festivalului Național de Comedie, care se va desfășura în perioada 8 - 16 octombrie 2022, după o pauză de doi ani, determinată de pandemia de coronavirus. Ediția de anul acesta are ca temă teatrul popular și va aduce în fața publicului din Galați o selecție de spectacole realizată de Maria Zărnescu.

Publicul va putea viziona comedii ale teatrelor din Galați, Sfântu Gheorghe, Târgu-Mureș, Constanța, Brăila, Suceava, Ploiești și București.

Evenimentul va fi deschis sâmbătă, 8 octombrie, de teatrul-gazdă, cu spectacolul "O repetiţie moldovenească". Duminică, 9 octombrie, vor urca pe scenă cei de la Teatrul "Andrei Mureşan" din Sfântu Gheorghe, cu piesa lui Vasile Alecsandri "Doi morţi vii". Unul dintre spectacolele din program, "O scrisoare pierdută", al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, care era programat pe 10 octombrie, va fi înlocuit din motive tehnice, au precizat organizatorii. Marţi, 11 octombrie, îi vom vedea pe actorii Teatrului Naţional din Tg. Mureş, în cunoscuta comedie "Take, Ianke şi Cadâr". "Goi puşcă" (după celebrul film "Full Monty) este spectacolul pe care-l va prezenta în festival Teatrul de Stat din Constanţa, miercuri, 12 octombrie, urmând ca a doua zi, joi, 13 octombrie, să putem viziona "Viţelul de aur", adus de Teatrul "Maria Filotti" din Brăila. Cu un spectacol marca "Fără Zahăr", "Pisici 2", avându-i ca autori pe Bobi Dumitraş şi Bobo Burlăcianu, va veni la Galaţi Teatrul "Matei Vişniec" din Suceava, vineri, 14 octombrie. Data de 15 octombrie este rezervată Teatrului "Toma Caragiu" din Ploieşti şi spectacolului "O noapte furtunoasă".
Ultima seară a festivalului, 16 octombrie, îi va aparține "Teatrului Excelsior" din Capitală, care va veni la Galaţi cu musicalul "Familia Addams", cu regia şi scenografia semnate de Răzvan Mazilu.

Membrii jurului vor fi Mihai Brezeanu, Tania Popa şi Radu Nica.

Festivalul va include și anul acesta o secțiune teoretică bogată în evenimente interesante pentru iubitorii de teatru și nu numai. Vor fi conferinţe, dezbateri, workshopuri şi lansări de carte.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.