Jump to content

Compozitor şi solist în clasa a VII-a, George Constantinescu câştigă trofeu după trofeu


dcp100168

Recommended Posts

Compozitor şi solist în clasa a VII-a, George Constantinescu câştigă trofeu după trofeu

George Constantinescu, elev în clasa a VII-a la Şcoala Nr. 7, a primit, recent, la Belgrad, la concursul "Angel Voice", două trofee, unul pentru interpretare şi unul pentru compoziţie proprie. Când nu cântă, face înot, învaţă limba chineză, visează să devină medic, face mult sport şi este un elev de top.

Mi-a mărturisit că s-a apucat de cântat pentru că şi-a dorit să fie diferit. "Am vrut atunci când lumea spune «George» să spună «scenă», să spună că eu cânt", explică el. Deşi s-a văzut cu microfonul în mână încă de pe la trei-patru ani, s-a apucat de cântat când a intrat în clasa I. De atunci, premiile au tot curs şi la şcoală, dar şi la canto, unde îl are ca profesor pe Valentin Vasopol. A fost finalist la "Next Star" şi are o colecţie bogată de trofee şi premii.
La Belgrad, deşi a concurat cu peste 70 de solişti din toată Europa, rămaşi după două preselecţii destul de dure, s-a dovedit a fi cel mai bun la ambele secţiuni. A primit Trofeul pentru cea mai bună prestaţie artistică din toată competiţia şi Trofeul pentru cea mai bună creaţie. Piesa sa, "Copilărie", pentru care a compus muzica şi versurile, a impresionat juriul: "Viitorul e doar o capcană/ De care nu ne pasă/ Dacă ne-ar păsa o clipă/ I-am cădea în plasă", îmi recită el începutul cântecului său. Este deja membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, unde şi-a şi înregistrat câteva creaţii.
Învaţă chineză şi germană, pe lângă franceză şi engleză, pentru că, "unui cântăreţ îi prinde întotdeauna bine să ştie o limbă în plus". A şi cântat în chineză. Face înot de la trei ani, iar la şcoală învaţă foarte bine, având medii peste 9,80 în fiecare an. 
Pe viitor, se vede făcând înot de performanţă şi recunoaşte că, deşi e conştient că nu va putea înota chiar ca David Popovici, acesta e o sursă de motivaţie şi inspiraţie pentru el. Dar se vede şi pe scenă, ca solist şi actor, pentru că joacă deja într-un musical. Mai mult decât atât, se vede medic, fiind pasionat de anatomie şi chimie, corpul uman părându-i-se un univers fascinant.
Ca să vă convingeţi de toate calităţile şi să vă bucuraţi de talentul cu care a fost înzestrat, puteţi merge pe 1 şi 2 octombrie la spectacolul "Sunetul muzicii", de la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard", în care a interpretat iniţial rolul copilului Kurt, dar, pentru că a crescut, acum îl joacă pe Frederich.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.