Jump to content

Fondul Național de Garantare a Creditelor, biroul Galați


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Fondul Național de Garantare a Creditelor deschide un birou la Galați. Bugetul: 80 milioane euro

Președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Florin Jianu și directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Dumitru Nancă, au anunțat, la Galați, în cadrul unei  întâlniri cu reprezentanții mediului de afaceri și reprezentanții administrației locale, deschiderea unui birou pentru Regiunea Sud – Est a Fondului Naţional de Garantare a Creditelor.

„Am decis în Consiliul de Administrație al Fondului Național de Garantare a Creditelor să deschidem un birou la Galați. Va fi un birou regional. Mediul de afaceri regional va beneficia de programele și de serviciile fondului în Galați. Așa cum în alte orașe din Regiunea Sud – Est există alte oficii, la Brăila există Agenția pentru Dezoltare Regională Sud – Est, iar la Constanța există Oficiul Teritorial pentru IMM-uri, Galațiul trebuie să aibă și el o reprezentanță a unei instituții descentralizate”, a declarat Florin Jianu.

Potrivit directorului general al Fondului Național de Garantare a Creditelor, deschiderea noului birou va facilita o comunicare mai promptă și eficientă a administratorilor de IMM-uri cu reprezentanțiii fondului și cu băncile:

„Oamenii de afaceri gălăţeni şi nu numai, vor beneficia astfel de mult mai mult sprijin, vor face mai puţine drumuri la Bucureşti, iar comunicarea cu reprezentanţii fondului şi cu băncile va fi mult mai eficientă şi mai rapidă. De asemenea, dosarele vor fi analizate la Galaţi, iar implementarea programelor derulate de Fondul Naţional de Garantare se va face direct la nivel regional”, a declarat Dumitru Nancă.

Potrivit acestuia, noul birou va avea la dispoziție un buget de 80 milioane de euro.

O altă veste bună pentru oamenii de afaceri locali a fost lansarea oficială și la Galați a Programului „IMM Invest Plus”, cu o valoare de peste 4 miliarde de euro, prin care microîntreprinderile şi firmele mici şi mijlocii au acces la împrumuturi bancare cu garanţii de stat şi dobânzi mici.

puterea.ro

Link to comment
Share on other sites

Județul Galați, în „top 10” la finanțările pentru IMM-uri

Biroul local al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a intrat în procedura de înregistrare la Registrul Comerțului, a declarat, la Galați, Florin Jianu, în dublă calitate de președinte al patronatelor din cadrul CNIPMMR și al Consiliului de Administrație al FNGCIMM.

După cum v-am informat în paginile ziarului ”Viața liberă”, deschiderea filialei gălățene a FNGCIMM, rezultat al unui demers comun al patronatelor și Consiliul Județean (CJ) Galați, este programată pentru 15 octombrie și va permite accesarea cu mai multă ușurință la nivel local a programelor fondului de garantare.

”Deschiderea acestui birou face parte din procesul de descentralizare al FNGCIMM și am apreciat că el trebuie să fie la Galați, inclusiv pentru a aduce un echilibru instituțional la nivel regional. ADR Sud-Est este la Brăila, autoritatea pentru IMM-uri la Constanța, acum la Galați va fi biroul regional al FNGCIMM”, a declarat Florin Jianu.

Reducerea ”hățișului de hârtii” va fi un avantaj pentru mediul de afaceri local, a arătat, la rândul său, președintele CJ Galați, Costel Fotea: ”Știm ce înseamnă proiecte cu finanțare europeană și cât de greu este să treci un proiect, doar pentru a obține un simplu aviz, la București. Una este să verifici 100 de dosare în regiune și alta să ai un singur birou, la București, care să verifice cinci, șapte mii de dosare”.

Potrivit directorului general al FNGCIMM, Dumitru Nancu, filiala gălățeană a fondului de garantare va fi cu atât mai importantă cu cât, recent, s-a dat startul pentru înscrierile în programul IMM Invest Plus.

”Ne-am gândit să operaționalizăm cât mai repede biroul din Galați pentru că mediul de afaceri din Galați se află în ”top 10” în toate programele de garantare pe care le derulăm. Pe 15 septembrie au început înscrierile în IMM Invest Plus, avem deja 3.000 de cereri de garantare, din care 100 sunt din județul Galați. De asemenea, dacă vorbim de fostul program IMM Invest, derulat în ultimii doi ani și jumătate, IMM-urile din Galați se află pe locul nouă la nivel național, cu o finanțare de 1,5 miliarde de lei”, a precizat oficialul FNGCIMM.

Schema de ajutor de stat IMM Invest Plus, aprobată prin Decizia Comisiei Europene din 9 septembrie, reprezintă cel mai mare sprijin financiar aprobat la nivel european care are ca principal obiectiv susţinerea IMM-urilor, conform FNGCIMM.

Guvernul alocă prin IMM Invest Plus sprijin financiar de patru (4) miliarde euro pentru susţinerea IMM-urilor din România.

Schema de ajutor de stat va facilita accesul la finanţare pentru diferite categorii de beneficiari, care vor putea accesa credite cu garanţii de stat, cu dobânzi subvenţionate pe o perioadă de până la 12 luni şi cu costuri aferente comisionului de risc şi a comisionului de administrare, subvenţionate din bugetul Ministerului Finanţelor, pe toată durata de valabilitate a garanţiei acordate.

Valoarea maximă a unei finanţări poate ajunge la 10 milioane lei pentru proiectele de investiţii şi până la cinci (5) milioane lei pentru capital de lucru, iar garanţia de stat poate acoperi până la 90 la sută din valoarea împrumutului. Durata maximă a finanţărilor va fi de 72 de luni pentru creditele de investiții şi de 36 luni pentru creditele/liniile de credit pentru capital de lucru.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.