Jump to content

Gângănii urât mirositoare într-un liceu aflat în renovare


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Gângănii urât mirositoare într-un liceu aflat în renovare. Elevii de la Dunărea sunt ”colegi” cu ploșnițele

Un video distribuit pe rețele de socializare a stârnit reacții contradictorii printre elevii de la Liceul Teoretic ”Dunărea” din Galați, care, de câteva zile, împart sala de clasă cu ploșnițele.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) și a unității de învățământ contestă situația, spunând că este vorba de un fenomen natural, de niște insecte care au apărut accidental, pe fondul lucrărilor  de reabilitare care au loc la clădirea liceului.

Chiar dacă aceste insecte s-au aciuat pe holuri și în săli în urma unor fenomene naturale, așa cum susțin reprezentanții școlii și ai ISJ Galați, ele trebuie alungate, pentru a nu crea un fenomen greu de stăpânit. Asta mai ales în condițile în care elevii susțin că insectele urât mirositoare sunt deja în toate clasele. Adolescenții se plâng de disconfortul creat, fiind nevoiți să își petreacă câteva ore pe zi în compania insectelor. Unii dintre ei, mai curajoși, le-au dat afară, pe fereastră.

O explicație și mai veridică a prezenței insectelor în școală ar fi faptul că în unitate nu s-a făcut încă dezinsecție, deoarece lucrările de reabilitare, care ar fi trebuit finalizate în vară, cu mult înainte de îneperea anului școlar, nu au fost nici acum teminate. Pentru a afla exact cum stau lucrurile, am solicitat părea conducerii liceului.

”Împreună cu reprezentanții presei am intrat în mai multe săli de clasă și am constatat că informația nu se confirmă. Liceul Teoretic ”Dunărea” se află într-un amplu proces de reabilitare care a început în data 18 iunie 2022 și ar fi trebuit să se finalizeze în data de 26 iulie 2022, însă lucrările au întârziat, iar proiectul s-a prelungit până în data de 25 octombrie 2022. Menționez faptul că procedura de achiziție a lucrărilor de dezinsecție este în derulare, fiind programată pentru intervalul 24-28 octombrie 2022, după finalizarea proiectului de reabilitare, perioada fiind stabilită în vacanța de la finalul primului modul de cursuri, pentru a nu perturba procesul de învățământ”, ne-a declarat prof. Ramona Piticari, directorul Liceului ”Dunărea” Galați.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.