Jump to content

Directorul general al Apă Canal, Gelu Stan, s-a pensionat


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Directorul general al Apă Canal, Gelu Stan, s-a pensionat

Ultima zi a lunii septembrie 2022 a fost, totodată, și ultima zi de activitate a lui Gelu Stan în funcția de director general al Apă Canal SA. De la 1 octombrie, acesta este pensionar cu acte-n regulă. Astfel, începând de luni, 3 octombrie 2022, funcția de director general al Apă Canal va fi ocupată, pentru următorii patru ani, de fostul director tehnic al societății, Aurel Condurache.

Gelu Stan a fost director al Apă Canal în ultimii 13 ani, din februarie 2009. În ultimii 16 ani, a fost și director general al Asociației Naționale a Constructorilor de Nave din România (ANCONAV), iar din 2018 a fost membru al Comitetului Tehnic Național de Standardizare. În anii 2017-2019, Gelu Stan a avut mandate de administrator neexecutiv, pe diferite termene, la trei companii de stat: Administrația Canalelor Navigabile Agigea, APDM Galați și AFDJ Galați.

Anterior, a lucrat timp de 26 de ani în Șantierul Naval Galați. A început la proiectare (inginer și apoi șef serviciu), a fost director tehnic adjunct (inginer-șef concepție), a continuat ca director tehnic (din 1994 până în 2003) și apoi ca director general (din 2003 până în 2008). Gelu Stan a fost, practic, ultimul șef român al Șantierului Naval gălățean după preluarea acestuia de către olandezii de la Damen.

Noul director general al Apă Canal, Aurel Condurache, este absolvent al Universității "Dunărea de Jos", Facultatea de Mecanică - specializarea Utilaje și tehnologii de sudare, promoția 1992. Are un master în Managementul Întreprinderilor Mici și Mijlocii și studii doctorale în inginerie industrială. Lucrează în cadrul Apă Canal din anul 1992, urcând mai multe trepte profesionale. A început ca șef sector Canalizare, apoi șef de secție, șef de unitate Captare-Aducțiune, șef departament Apă Canal Exterioare. Din 2014, a avut, timp de șapte ani, funcția de director tehnic de producție, iar de anul trecut, pe cea de administrator executiv.

Numirea lui Aurel Condurache în funcția de director general s-a făcut în baza unei proceduri de selecție pe Ordonanța 109 din 2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Mandatul său de director general este pe o perioadă de patru ani.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.