Jump to content

Registru de evidenţă a foselor septice din municipiul Galați


dcp100168

Recommended Posts

Registrul de Evidenta a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea si Epurarea Apelor Uzate

Primăria municipiului Galați informează că, potrivit reglementărilor legale în vigoare, persoanele fizice și juridice care dețin sisteme individuale adecvate pentru colectarea și epurarea apelor uzate (fose septice) au obligația de a se înscrie în „Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate”.

Conform H.G. nr. 714 din 26 mai 2022 privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, persoanele fizice și juridice, proprietari ai spațiilor conectate la un sistem individual adecvat de epurare au obligația de a se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate al Municipiului Galați în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare și/sau epurare a apelor uzate.

Obligația înregistrării revine și proprietarilor de sisteme individuale adecvate construite înainte de intrarea în vigoare a prezentului act normativ, în termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului (până la finalul lunii noiembrie 2022). Obligația se aplică atât pentru sistemele existente, cât și în cazul celor care sunt în curs de construire.

Pentru înscrierea în Registru este pus la dispoziție formularul:

https://servicii.ghiseulonline.ro/dm_depuneri_online/forms.nsf?Open&c=A1EAFF7131EB71EDC22588C2002438A9&e=EpurareApeUzate.

În cazul persoanelor care nu utilizează mijloace electronice, acestea pot găsi formularul pe site-ul www.primariagalati.ro sau tipărit la sediul Primăriei municipiului Galați din strada Domnească nr. 54. După completare, acestea se vor depune la Registratura generală a municipiului Galați, pentru înregistrare, dovadă că s-au achitat de această obligație.

Pentru sprijin în completarea formularului se poate apela numărul de telefon: 0336.102.117.

În conformitate cu art. 23 din H.G. nr. 714 din 26 mai 2022 privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, nerespectarea de către persoanele fizice și juridice a dispozițiilor art. 11 alin. (1) și (2) și art. 15 alin. (2), constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.