Jump to content

Automatul de taxe din curtea Poliției, jefuit de proprietar


dcp100168

Recommended Posts

Spargere ciudată în curtea Poliției. Automatul de taxe de la Pașapoarte, jefuit de proprietar

Un furt cu conotații cel puțin ciudate a avut loc în curtea Poliției, la finele săptămânii trecute, când din automatul unde se fac plăți pentru taxele de la pașapoarte, permise sau buletine a fost vandalizat și golit de bani.

Infractorii au acționat exclusiv în weekend, aveau să stabilească criminaliștii, alertați de administratorul punctului de lucru amplasat în curtea imobilului ce găzduiește serviciile de Pașapoarte, Permise și Înmatriculări, Evidența Persoanelor, Poliția Rutieră, Serviciul Imigrări și Secția 5 Poliție. Omul, un gălățean de 29 de ani, care închiriase spațiul, a constatat că "în perioada 30 septembrie - 3 octombrie, persoane necunoscute ar fi sustras din interiorul punctului de lucru al societății, de la stația de plăți taxe tip SelfPay, caseta în care se aflau banii din încasări. Din primele verificări a rezultat că ușa de acces în punctul de lucru a fost găsită de administrator descuiată și fără urme de forțare, spațiul fiind situat efectiv în fața sediului Serviciului Pașapoarte", a precizat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Criminaliștii au prelevat probe de la fața locului și au deschis un dosar penal pentru furt calificat, făcând cercetări pentru identificarea autorilor. Anchetatorii nu au făcut public prejudiciul, dar informații încă neconfirmate oficial indică o sumă de circa 20.000 de lei.

În urma investigațiilor, anchetatorii au avut surpriza să constate, analizând imaginile de pe camerele de supraveghere și urmele prelevate de la fața locului, că autorul spargerii nu era deloc străin de configurația imobilului. "Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Galați au identificat prezumtivul autor al comiterii furtului reclamat, este vorba despre un bărbat de 29 de ani, din municipiul Galați. Acesta este proprietarul spațiului comercial pe care îl închiriase și care a pătruns în acesta prin folosirea de chei potrivite", a completat reprezentantul Poliției Galați.

viata-libera.ro

UPDATE. Spărgătorul ATM-ului din curtea poliției a fost lăsat în libertate. Prejudiciul nu a fost recuperat. Barbatul de 29 ani a primit control judiciar pentru 60 de zile. Prejudiciul cauzat este de 20.154 lei, din care nu s-a recuperat momentan niciun ban, a anunțat Poliția Galați în cursul acestei seri.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.