Jump to content

Ana-Maria Cocoş şi o tehnică unică de a face grafică


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Ana-Maria Cocoş şi o tehnică unică de a face grafică

Tânăra plasticiană Ana-Maria Cocoş şi-a vernisat luni, 10 octombrie, la Galeriile de Artă "N. Mantu", expoziţia personală intitulată "Din dragoste pentru frumos".

Curatorul expoziţiei, pictorul şi graficianul Gheorghe Miron, a explicat celor prezenţi că Ana-Maria foloseşte în grafica sa o tehnică originală, şi anume desenul cu pixuri colorate. "Este extrem de greu să faci ceea ce face Ana. În spatele fiecărei lucrări se ascunde o muncă imensă. Nimeni nu a crezut că aceste tablouri sunt lucrate doar prin atingeri măiestrite cu pixul. Dar vă putem arăta acum că aşa este. De multe ori vin seara de la atelier şi o găsesc lucrând, luând-o iar şi iar de la capăt. Este perfecţionistă, iar arta ei izvorăşte din sufletul ei de copil frumos. Ana-Maria este un artist complet pentru cei 26 de ani ai ei, unic prin tehnica descoperită de ea, cu un viitor uriaş, la care lucrăm împreună", a spus Gheorghe Miron la vernisaj, recunoscând că împreună cu Ana-Maria formează un cuplu şi că au învăţat unul de la celălalt foarte multe lucruri.

Prezent la vernisaj, criticul de artă bucureştean Marius Tiţa i-a invitat pe toţi iubitorii de frumos să vină să vadă expoziţia: "Este un vernisaj de mare ţinută şi de mare vibraţie, cu o prezenţă numeroasă din partea publicului. Am avut bucuria să descopăr o tânără muncitoare şi talentată, care lucrează într-o tehnică specială, ceea ce face ca lucrările sale să devină un element de referinţă. Ceea ce face ea pe pânză e un joc de copil frumos şi talentat, un joc de funigei coloraţi. Este o artă născută din dansul pastei colorate. Ana-Maria Cocoş a ales această formulă tehnică inedită, care face o reverenţă", a spus Marius Tiţa.

Ana-Maria Cocoş a ţinut să-şi mulţumească sieşi în primul rând, fără urmă de falsă modestie: "Îmi mulţumesc mie pentru că sunt aşa cum sunt. Am stat închisă în casă, în faţa şevaletului şi am muncit. Sunt cea mai fericită atunci când lucrez. De multe ori mi s-a întâmplat să termin o lucrare şi să nu fiu mulţumită şi s-o iau iar şi iar de la capăt. Nu are rost să vă spun câtă muncă se ascunde în spatele celor 15 lucrări pe care le vedeţi acum aici", a spus tânăra plasticiană.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.