Jump to content

Pistă de biciclete între Lacul Vânători și Pădurea Gârboavele


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Pistă de biciclete între Lacul Vânători și Pădurea Gârboavele

Consiliul Județean Galați va depune pe fonduri europene, în cadrul unui program gestionat de Administrația Fondului de Mediu, un proiect de amenajare a unui amplu traseu pentru bicicliști, pe o lungime de aproape 30 de kilometri, între Lacul Vânători și Pădurea Gârboavele și între Lacul Vânători și Smârdan, până la intersecția cu DJ 251. 

“Este un proiect la care țin foarte mult și pe care ni l-am dorit de mult timp. Avem din ce în ce mai mulți pasionați de biciclete, astfel că ne-am gândit să amenajăm un traseu doar pentru ei, departe de zgomotul și traficul din oraș. Astfel, gălățenii vor putea să se plimbe cu bicicleta pe o pistă modernă și sigură până la Pădurea Gârboavele sau până în zona localității Smârdan.

Practic, turul pe două roți pleacă de la Lacul Vânători, apoi trece prin satul Costi, pe la Vânători și Odaia Manolache, loc din care cicliștii pot alege ruta spre Pădurea Gârboavele sau ruta Cișmele – Smârdan – intersecția cu DJ 251.

Va fi o pistă de biciclete modernă, dotată cu tot ceea ce este necesar, cu echipamente de protecție, pasaje și poduri acolo unde este nevoie, rasteluri și iluminat public.

Astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare, am preluat de la comuna Vânători o parte din terenul pe care va fi amenajată această pistă de biciclete, astfel încât să putem depune spre finanțare cât mai repede acest proiect”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea maximă eligibilă a acestui program este de 22 de milioane de lei.

Consiliul Județean Galați

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

„Fotofiniș” pentru pista de biciclete din județ

Președintele Consiliului Județean (CJ), Costel Fotea a anunțat, vineri, 4 noiembrie, finalizarea unei ”competiții incredibile” pentru obținerea finanțării necesare amenajării unei piste de biciclete, în vecinătatea municipiului Galați.
”Viteza, nivelul de pregătire al echipei și documentația completă și bine realizată au fost decisive pentru depunerea proiectelor, în condițiile în care, în doar două minute, s-au epuizat fonduri disponibile de peste 750 de milioane de lei. Iar proiectul CJ a fost cel de-al doilea depus în cadrul acestui apel de finanțare”, a scris Costel Fotea, pe pagina sa de Facebook.
Reamintim că este vorba despre construirea unor piste moderne între Lacul Vânători și localitățile componente ale comunei cu aceeași denumire, de unde cicliștii pot continua fie pe ruta către Pădurea Gârboavele, fie către Smârdan (până în DJ 251), cu o valoare de aproape 22 de milioane lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.