Jump to content

Flashmobul șevaletelor, în Grădina Publică


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Flashmobul șevaletelor, în Grădina Publică

În cadrul unui proiect cu fonduri europene derulat de către Consiliul Județean Galați și Consiliul Raional Hîncești va avea loc un flashmob inedit și spectaculos, care se va desfășura în același timp la Galați și în raionul Hîncești, Republica Moldova.

Astfel, sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 11:00, în Grădina Publică, va avea loc flashmob-ul șevaletelor, în care 50 de artiști gălățeni vor picta culorile toamnei, tema acestui eveniment. Simultan, la Hîncești, în zona Morii cu Aburi de la Mereșeni, tot în cadrul acestui flashmob, 50 de pasionați de pictură din Republica Moldova vor desena și ei pe pânză culorile toamnei.   

“Este un eveniment spectaculos,  unic pentru noi și care arată că arta nu are frontiere. Este un flashmob internațional, care se va desfășura în același timp la noi și în Republica Moldova, iar la final cele mai frumoase zece opere de artă realizate de pictorii gălățeni vor fi expuse la Hîncești, iar cele mai frumoase zece picturi realizate de artiștii moldoveni vor fi expuse la Centrul Cultural <Dunărea de Jos>.  Acest flashmob este parte a unui proiect transfrontalier, prin care noi construim o sală modernă de spectacole pentru Centrul Cultural, iar partenerii noștri din Republica Moldova restaurează o veche moară cu aburi”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați

Pensulele, acuarelele, șevaletul și pânza de desen vor fi asigurate gratuit pentru toți participanții. Comisiile de evaluare, una la Galați și una la Hîncești, vor stabili operele de artă care vor fi expuse publicului. În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, evenimentul se va desfășura în foaierul Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”.

Acțiunea se desfășoară în cadrul proiectului “Trecutul are un nou viitor - Cooperare transfrontalieră pentru valorificarea patrimoniului cultural în Galați, România, și Hîncești, Republica Moldova, finanţat în cadrul Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020, Consiliul Județean Galați fiind lider de proiect. Evenimentul din acest weekend este coordonat de către Centrul Cultural “Dunărea de Jos”, partener în cadrul proiectului transfrontalier, iar întreaga acțiune va fi difuzată live pe pagina de facebook a Centrului Cultural.

Consiliul Județean Galați

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.