Jump to content

Mașinile cu morți dau în gropi în curtea Spitalului Judeţean


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Mașinile cu morți dau în gropi pe lângă parcarea cu heliport din curtea Spitalului Judeţean

Jalnica situație se regăsește în curtea Spitalului de Urgență din Galați, în spațiul aferent șantierului deschis la parcarea supraetajată aflată lângă aripa vestică a unității medicale. Lucrările de extindere a obiectivului, demarate în august anul acesta, afectează serios modul în care se face accesul către morga spitalului, dar și al mașinilor care asigură aprovizionarea, fie pentru unitatea medicală, fie pentru magazinul din curtea interioară a instituției.

Două sunt căile aflate la dispoziția celor care trebuie să intre în curtea spitalului cu diverse treburi care implică accesul pe partea de vest a unității medicale. Una mai dezastruoasă ca alta, mai ales acum, pe timp ploios, susțin deopotrivă șoferii mașinilor mortuare sau cu marfă care sunt nevoiți să facă adevărate curse off-road pentru a ajunge la destinație. Una este cea obișnuită, pe poarta din dreapta Policlinicii, dar asta numai când nu sunt utilaje mari care lucrează la parcare. Drumul, odată asfaltat, este acum o imensă întindere de nămol, presărată cu gropi adânci, prin care dricurile, cele care tranzitează drumul cel mai des spre și dinspre morgă, fie trec de-a dreptul, fie fac slalom, în funcție de priceperea și vigilența șoferului. O alta este prin spatele curții, pe lângă biserică, având ieșirea în zona G-urilor. Unde se termină asfaltul, începe un drum de pământ, plin de gropi, gunoaie și hârtoape.

Niciuna dintre căile de acces nu a fost avută în vedere de cei care fac parcarea supraterană, un obiectiv mult asumat și trâmbițat, ca una dintre "perlele" proiectului de modernizare a Spitalului de Urgență. "Nici cei de la spital, nici cei care fac construcția nu au catadicsit măcar să vadă cum se circulă și să arunce măcar câteva roabe de pietriș. Cei de la aprovizionare și mașinile mortuare își rup roțile pe aici, de luni de zile. Au venit ploile, vine și iarna și va fi poate și mai rău", ne-a semnalat un angajat al spitalului, sub protecția anonimatului.

Această nepăsare nu a întârziat să își arate efectele asupra stării mașinilor și a buzunarului șoferilor. "Ieri (miercuri, 23 noiembrie - n.r.), mașina care aprovizionează automatele de cafea din magazin a intrat într-o groapă pe aleea de la G-uri și nu a mai putut să iasă singură. A avut nevoie de firma de tractări, la care a plătit 500 de lei. A spus să ne găsim alt distribuitor, că el nu mai vine la noi, din cauza drumului impracticabil", ne-a declarat una dintre vânzătoarele de la magazinul din curtea spitalului.
Lucrările la parcarea supraetajată de la Județean au fost reluate în luna august, în vederea extinderii cu încă 151 de locuri și pentru amenajarea unui heliport pentru elicopterul SMURD. Conform proiectului, obiectivul ar urma să fie conectat cu Unitatea de Primiri Urgențe prin intermediul unei pasarele și a două lifturi exterioare, ceea ce ar însemna că lucrările sunt departe de a fi terminate, la fel ca și coșmarul utilizatorilor drumurilor provizorii de acces.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.