Jump to content

Gălăţeanul Constantin Neagu, campion naţional la lupte libere


dcp100168

Recommended Posts

Gălăţeanul Constantin Neagu, campion naţional la lupte libere

Sala Polivalentă din Reşiţa a găzduit weekendul trecut finala Campionatului Naţional individual de lupte greco-romane, libere şi feminin la categoria seniori. O evoluţie excelentă a avut Constantin Neagu, sportiv legitimat la CSM Dunărea Galaţi, unde este pregătit de antrenorii Dumitru Buleandră şi Octavian Berbeci, care a confirmat toate aşteptările şi a devenit campion naţional la lupte libere, categoria 57 kg. Gălăţeanul are un palmares impresionant în acest an: câştigător al „Cupei României”, vicecampion naţional de juniori, component al Centrului National de Pregătire Olimpică de la Bucureşti şi medaliat cu argint la Campionatele Internaţionale ale Slovaciei.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

Un gălăţean, campionul României la lupte libere

Constantin Neagu s-a înscris pe lista galeriei de sportivi gălățeni cu performanțe de apreciat, după ce a câștigat titlul de campion al României la lupte libere, categoria 57 kg.

Nu sunt vorbe în vânt, ci un lucru cât se poate de real. Cu circa 12 ani în urmă, pășea în sala de lupte din Tg. Bujor un copil ce dorea să practice această disciplină de mare tradiție. A fost întâmpinat de regretatul antrenor Dumitru Berbeci și între ei s-a înfiripat o relație antrenor - elev ce s-a dovedit a fi benefică. Tânărul Constantin Neagu a deprins tainele luptelor, făcând pași importanți în carieră, continuând să învețe și să se pregătească în cadrul Clubului Dunărea, sub îndrumarea antrenorilor Dumitru Buleandră și Octavian Berbeci (fiul descoperitorului). Constantin a cucerit un titlu de vicecampion în ”Cupa României”, a fost component al lotului național de tineret la ”Europenele” din Polonia, dar nu atinsese cu adevărat marea performanță dorită de orice sportiv. Aceasta a venit, iată, cu câteva zile în urmă, la ”Naționalele” de la Reșița - unde s-au confruntat sportivii de la libere, greco-romane și lupte feminin. Într-o astfel de participare record, de peste 350 de sportivi, s-a aflat și bujoreanul-gălățeanul nostru, ajuns la 24 de ani. Constantin Neagu a luptat cum a știut el mai bine, a trecut de toți adversarii întâlniți și, la final, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, după deciziile arbitrilor de superioritate tehnică evidentă. Un vis a devenit realitate, iar Neagu a fost încununat campion național la lupte libere - cat. 57 kg. Un trofeu care, cu siguranță, conform perspectivelor sale, nu va rămâne singular.

Clubul Dunărea, mândru de reuşită

Constantin Neagu este legitimat la CSM Dunărea, gruparea condusă de interimarul Cristi Munteanu. Clubul gălățean a ținut să transmită felicitările de rigoare pentru performanța pe care Neagu a obținut-o în cadrul Campionatului Național de la Reșița.
”Suntem mândri de Constantin și de antrenori. Îi felicităm și așteptăm cu nerăbdare noi victorii! Constantin este și câștigător al «Cupei României», vicecampion național de juniori, component al Centrului Naţional de Pregătire Olimpică de la București și medaliat cu argint la Campionatele Internaționale ale Slovaciei”, se arată în comunicatul emis de clubul gălățean.
Clubul Dunărea a prezentat în competiție trei sportivi, dintre care unul a devenit campion. Iată o performanță care merită orice efort. Felicitări tuturor celor care au contribuit ca visul unui sportiv să se împlinească!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.