Jump to content

Lăcaș de cult la Penitenciarul Galați


dcp100168

Recommended Posts

S-a pus piatra de temelie pentru un nou lăcaș de cult la Penitenciarul Galați

Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a pus piatra de temelie pentru un nou lăcaş de cult la Penitenciarul Galaţi, în cadrul sărbătorii închinate cinstirii lanţului Sfântului Apostol Petru, informează Biroul de presă al eparhiei.

Un sobor de preoţi din Galaţi a săvârşit slujba Sfintei Liturghii în Capela "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" din incinta penitenciarului, în prezenţa personalului angajat al unităţii şi a persoanelor private de libertate. În continuare, chiriarhul Dunării de Jos a oficiat o slujbă de mulţumire, a rostit rugăciunile speciale pentru cei aflaţi în închisori şi a săvârşit Parastasul pentru martirii, deţinuţii şi angajaţii Penitenciarului Galaţi, trecuţi la cele veşnice.

De la capelă, ierarhul locului, împreună cu oficialităţile locale, conducerea unităţii de detenţie, personalul angajat, preoţi şi o parte dintre deţinuţi, a mers la locul stabilit din curtea interioară a penitenciarului unde se va ridica noul lăcaş de cult.

După ce arhiepiscopul Casian a aşezat piatra de temelie pentru noua biserică, rânduind ca ocrotitori cereşti pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care a explicat sensurile aşezării unei pietre de temelie pentru un nou locaş de închinare, subliniind totodată importanţa zidirii unui biserici mai ales acolo unde se depune efort pentru reabilitarea şi îndrumarea sufletească a semenilor noştri, potrivit sursei citate.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.