Jump to content

O tecuceancă, între finaliştii Eurovision România 2023


dcp100168

Recommended Posts

O tecuceancă, între finaliştii Eurovision România

Tecuceanca Gabriela Lazăr - Gabriella - concurează alături de Steven Roho şi de formaţia "Albatros" pentru a reprezenta România la Eurovision Song Contest, cu piesa „Lele”. Dacă melodia vă place, aflaţi că are numărul 16 şi o puteţi vota pe 11 februarie 2023, prin SMS sau online, în finala Selecţiei Naţionale a Eurovision Song Contest 2023, transmisă în direct la Televiziunea Română.

Melodia care va reprezenta România la Eurovision va fi aleasă exclusiv prin votul publicului, pe 11 februarie 2023, în cadrul unui spectacol transmis în direct la TVR. Între cele 12 cântece finaliste se află, cu numărul 16, „Lele”, o piesă cu armonii balcanice, interpretată de Steven Roho x Gabriella x Formaţia "Albatros".

Gabriella este nimeni alta decât tecuceanca Gabriela Lazăr, despre care aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă” în 2015, când a fost concurentă la „X Factor” şi a ajuns până în etapa Bootcamp. Potrivit TVR, a început să cânte din copilărie, însă abia la 16 ani și-a făcut debutul pe scenă, în cadrul unui festival de teatru în limba franceză, la Douai. A participat la turnee prin toată țara și în străinătate, a cântat în deschidere pentru Rihanna, la Festivalul "Neversea" şi este o fană a muzicii jazz. De altfel, cântă săptămânal jazz într-o locaţie din Bucureşti, în afară de faptul că este solista formaţiei „Albatros”.

Cunoscută pentru piese precum „Hai, liberare!”, "S-a mărit armata”, dar şi alte melodii inspirate din folclorul urban, prezenţa trupei „Albatros” în finala Eurovision România ar putea fi privită cu surprindere. Ei bine, Gabriella crede în „unitate în diversitate”, iar la piesa „Lele” fiecare dintre interpreți a contribuit artistic: „Albatros” - partea instrumentală, Steven Roho - partea de creaţie, iar Gabriella - versurile. „Cumva, toţi am simţit ceea ce am făcut. Pentru mine, melodia „Lele” este despre dificultăţile pe care le-am întâlnit în industria muzicală. Şi nu numai eu! Este absolut povestea noastră”, spune Gabriella despre mesajul piesei.

Îi ţinem pumnii strânşi piesei „Lele” şi reamintim că Eurovision Song Contest 2023 are loc anul acesta în Marea Britanie, țara care va organiza evenimentul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat de Rusia. Semifinalele sunt programate în zilele de 9 şi 11 mai, iar finala pe 13 mai 2023.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.