Jump to content

„Terorism” cu dispozitive artizanale la Tulucești


dcp100168

Recommended Posts

„Terorism” cu dispozitive artizanale la Tulucești

Doi bărbați din comuna Tulucești au ajuns pe mâna poliției după ce anchetele privind incendiile izbucnite la două imobile nelocuite de pe raza localității au scos la iveală acțiunea unei mâini criminale. Atacurile au fost date în primele zile ale anului și au vizat două proprietăți învecinate, situate la marginea comunei, spre Frumușița. Doar unul dintre suspecți a fost reținut.

Situația care s-a dovedit de o gravitate deosebită a fost prima dată adusă la cunoștința autorităților pe 3 ianuarie, când printr-un apel la 112 era anunțat că o casă de la marginea comunei, în care nu locuia nimeni, luase foc. La fața locului au ajuns pompierii și polițiștii. După stingerea incendiului, autoritățile au început o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor declanşării incendiului, în cauză fiind deschis şi un dosar penal. "Incendiul a afectat în totalitate acoperișul acestui imobil pe o suprafață de circa o sută de metri pătrați. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de distrugere din culpă, cercetările urmând să fie continuate de către polițiștii din cadrul Postului de Poliție Tulucești pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor care au dus la declanșarea incendiului", a explicat ag. șef. pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Câteva zile mai târziu, un nou semnal venea din partea unei vecine a bărbatului căruia îi luase foc casa. Femeia de 34 de ani, din Galați, a sunat la 112 după ce a găsit semne clare că persoane necunoscute încercaseră să îi dea foc la casa de la Tulucești, în care, de asemenea, nu locuia nimeni. "În perioada 29 decembrie 2022 - 11 ianuarie 2023, persoane necunoscute ar fi pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor și apoi, prin efracție, într-un imobil care îi aparține, care nu este locuit și care se află pe raza localității Tulucești, cu intenția de a-l incendia. Polițiștii care s-au deplasat la adresa indicată au constatat că imobilul se învecinează cu proprietatea bărbatului de 42 de ani unde a izbucnit incendiul menționat anterior. În podul acestui imobil a fost găsit un dispozitiv artizanal anume conceput pentru declanșarea unui incendiu, astfel că a fost efectuată cercetarea la fața locului", a completat reprezentantul Poliției Galați. 

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că cele două imobile învecinate au fost vizate de acte de incendiere intenționată, cu produse inflamabile, motiv pentru care au schimbat încadrarea juridică a faptei în distrugere prin incendiere. Informațiile i-au condus pe anchetatori la doi localnici, de 47 și respectiv, 48 de ani, la domiciliile cărora au descins în aceeași zi, în căutare de probe, cu sprijinul trupelor speciale. Cele descoperite la percheziții au dus la reținerea suspectului de 47 de ani, care urma să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă. Celălalt suspect este cercetat în libertate.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Unul dintre piromanii de la Tulucești a ajuns după gratii

Judecătorii au admis propunerea Parchetului și au dispus ca unul dintre autorii atacurilor cu dispozitive artizanale de la Tulucești să stea în arest pentru 30 de zile. Magistrații au admis cererea procurorilor în ceea ce îl privește pe Nicușor Cotloguț, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Tulucești, acuzat de mai multe fapte de distrugere prin incendiere și violare de domiciliu. El ar fi acționat împreună cu un alt consătean, în vârstă de 48 de ani, cercetat însă în stare de libertate. Reamintim că incidentele care au dus la arestarea bărbatului, ca efect al unui complex dosar penal deschis de poliție, s-au petrecut la începutul lunii ianuarie și au vizat două case, învecinate și nelocuite, de la periferia comunei Tulucești.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.