Jump to content

Festivalul de folclor "Doina Covurluiului" Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Festivalul de folclor "Doina Covurluiului", la a treia ediţie

Oraşul de la Dunăre va deveni pentru al treilea consecutiv capitala internaţională a cântecului şi dansului popular. Timp de o săptămână dansatori şi solişti din Serbia, Ucraina, Republica Moldova, Gagauzia, Grecia, Turcia, şi Bulgaria vor concura în cadrul celei de-a treia ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului”, transmite corespondentul AMOS News. Noutatea ediţiei din acest an o constituie prezenţa în festival a cinci mari ansambluri folclorice din Romania:”Doina Covurlui”- Târgu Jiu, „Dor Românesc” -Bistriţa Năsăud, „Balada”-Botoşani, „Baladele Deltei” – Tulcea, „Mureşul”-Târgu Mures, care vor evolua în faţa publicului gălăţean cu programe specifice din zonele de unde provin. Festivalul va debuta pe 12 august cu un spectacol extraordinar susţinut de artiştii Ansamblului folcloric „Doina Covurluiului” Galaţi si „Baladele Deltei” Tulcea. Manifestarea de talie internaţională va continua în urmatoarele zile cu spectacole-concurs care vor avea loc în fiecare seară, începând cu ora 20.00, pe espanada Casei de Cultură a Sindicatelor. Pe lângă marele trofeu, artiştii vor fi recompensanţi de către organizatorii festivalului cu premii pentru autenticitate, popularitate, virtuozitate si impresie artistică. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” şi Consiliul Judetului Galaţi.

Link to comment
Share on other sites

Festival internaţţional cu folclor românesc

Festivalul Internaţional de Folclor "Doina Covurluiului" continuă, însă fără evoluţia sârbilor şi, cel mai posibil, fără cea a grecilor. Programat astăzi, alături de bulgari, ansamblul din Grecia nu mai confirmase, ieri, sosirea la Galaţi. Lucru care, aşa cum au spus şi organizatorii de la Centrul Cultural "Dunărea de Jos", nu este decât de rău augur. Fără cele două ansambluri din Serbia anunţate în program miercuri şi sâmbătă şi, fără cel din Grecia, manifestarea de anvergură internaţională şi-a pierdut mult din culoare. Din cele opt ansambluri de peste hotare nu mai rămân decât cinci. Iar dintre acestea, majoritatea trăiesc şi simt aproape româneşte. Ansamblul "Izvoraşul" vine de la Cahul, ucrainenii poartă numele "Dor basarabean", iar un al treilea ansamblu provine din Găgăuzia, regiune care şi-a dobândit autonomia faţă de Republica Moldova. Pentru gălăţenii care se aşteaptă la varietate, grupurile din Bulgaria şi Turcia sunt, probabil, în centrul atenţiei. Cele şase seri de festival sunt condimentate din plin cu folclor românesc, cele cinci ansambluri invitate din ţară nefiind însă în competiţia pentru Marele Trofeu. Organizatorii au spus că au trimis din timp invitaţii în mult mai multe ţări, dar refuzul a fost motivat cu lipsa banilor de deplasare sau cu faptul că în această perioadă artiştii sunt în concediu.

Seara de deschidere

Marţi seară, în prima zi a manifestării folclorice, gălăţenii s-au lăsat mai greu convinşi să iasă din case. În deschidere, tulcenii de la "Baladele Deltei" au prezentat suite de dansuri şi cântece din zona dobrogeană sau specifice aromânilor. A doua parte a serii a fost a Ansamblului "Doina Covurluiului". În primele zeci de minute ale festivalului s-a aflat, în gradena oficialităţilor, şi primarul Dumitru Nicolae, care pare să fi uitat cât de greu a îngăduit, la festivalul de anul trecut, parada stradală a costumelor. Paradă care, aseară, urma să aibă loc pe scena de pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. Evoluţia ucrainenilor de la "Dor basarabean" şi cea a românilor de la "Doina Gorjului" au încheiat seara. Astăzi va mai intra în cursa pentru premii Ansamblul "Dobrudza" din Bulgaria. Tot azi vor cânta şi dansa invitaţii de la Bistriţa-Năsăud. În cursul dimineţii, participanţii la cea de-a treia ediţie a festivalului sunt aşteptaţi şi la Palatul Administrativ, la tradiţionala întâlnire cu autorităţile locale.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=26146

Link to comment
Share on other sites

tot respectul pentru organizatori si pentru cel care a pus bazele acestui festival... am fost si acum 2 ani la festival si am vazut dansuri din alte tari ale Europei... este extraordinar, merita ... daca va place folclorul sau daca sunteti interesati sa vedeti si altceva in afara de folclor romanesc nu ratati... in seara asta am vazut gagauzii...

Link to comment
Share on other sites

Am vazut ca in tot forumul sunt imprastiate in n topicuri tot atatea festivaluri. Asa ca eu am creat un topic pentru anunturi de festivaluri. Ma tot intreb daca l-a vazut careva. Si ideea e ca acolo sa se anunte festivalurile cu cel putin 7 zile inainte. Nu cum e acum, pe ultima suta de metri sau dupa ce s-au incheiat.

Link to comment
Share on other sites

Festivalul ”Doina Covurluiului”, la final

Festivalul de Folclor de la Galaţi a luat sfârşit. Câştigătorii s-au numărat din ţări ca Bulgaria, Ucraina şi Republica Moldova, aceştia primind diplome şi trofee speciale pentru participare. Cu durată de aproape o săptămână, cea de-a treia ediţia a Festivalului Internaţional de Folclor "Doina Covurluiului" s-a încheiat ieri. Aproximativ 400 de artişti din toate colţurile ţării dar şi din străinătate i-au încântat pe gălăţenii amatori de folclor vreme de 6 zile, în cadrul evenimentului organizat de Centrul Cultural "Dunărea de Jos", desfăşurat pe scena de la "Păpădie". Astfel, aseară s-au desemnat câştigătorii festivalului, care au primit diplome şi trofee, aceştia numărându-se din ţări ca Ucraina sau Turcia. Trofeul Festivalului a fost acordat Ansamblului Naţional de Cântece şi Dansuri „DIUZAVA” COMRAT din Gagauzia. Premiul întâi a fost împărţit de Ansamblurile "Dombrudza" şi "Izvoraşul" din Bulgaria, respectiv Republica Moldova. Premiul doi a fost înmânat ansamblului ”Samsun” din Turcia iar premiul trei ansamblului "Don Basarabean" din Ucraina. Costurile totale necesare organizării festivalului sunt estimate în jurul unui miliard de lei vechi, conform celor declarate de directorul general al CCDJ, Răzvan Avram. "Artiştii nu au pretins niciun ban pentru prestaţia susţinută la Galaţi, le-am oferit doar masă şi cazare, cheltuieli care se ridică la un miliard de lei vechi. Pentru 400 de oameni e foarte puţin, iar sper ca pe viitor să ia parte la acest festival toţi cei invitaţi din mult mai multe ţări. Ţelul meu este ca în câţiva ani să aduc acest festival la o durată de două săptămâni", a declarat Răzvan Avram.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=9

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Festivalul de folclor "Doina Covurluiului", ediţia a patra

În vara aceasta, gălăţenii vor uita de griji măcar câteva ore pe seară, timp de aproape o săptămână, răstimp în care se va derula Festivalul Internaţional „Doina Covurluiului”. Aşa cum ne-a obişnuit, Centrul Cultural „Dunărea de Jos” va organiza manifestarea tot la mijlocul lunii august, timp de cinci zile, în preajma sărbătorii de Sf. Maria. Organizatorii au chemat la festivalul din acest an grupuri folclorice din Rusia, Grecia, Turcia, Bulgaria, Republica Moldova. Câştigător al concursului din 2008, ansamblul din Găgăuzia se va întâlni din nou cu gălăţenii, de data aceasta în afara competiţiei, în calitate de invitat de onoare. Prezenţa ruşilor din Moscova va fi o premieră pentru manifestarea ajunsă la ediţia a patra. Nu vor lipsi nici grupurile folclorice din diferite regiuni ale ţării: Ţara Vrancei, „Dorul românesc” din Bistriţa Năsăud, „Junii Sibiului”, „Baladele Dunării” din Tulcea, „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

http://www.viata-libera.ro/articol-Trad ... zei_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Festivalul Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului”

In perioada 12–17 august 2009, Galatiul va gazdui, pentru al patrulea an, Festivalul Internaţional de folclor „Doina Covurluiului”, la care vor participa dansatori si solisti din Federatia Rusa, Ucraina, Republica Moldova, Grecia, Turcia si Bulgaria. Vor fi prezente si cinci mari ansambluri folclorice din România: „Junii Sibiului” – Sibiu, „Măgura Şieului” – Bistrita Nasaud, „Busuiocul” – Bacău, „Baladele Deltei” – Tulcea, „Mureşelul” – Targu Mures, „Burnasul” – Teleorman si evident „Doina Covurluiului”, care vor evolua cu programe specifice din zonele de unde provin. Festivalul va debuta pe data de 12 august si va continua in urmatoarele zile cu spectacole-concurs care vor avea loc in fiecare seara, incepand cu ora 19.00, pe esplanada Casei de Cultura a Sindicatelor. Cea de-a patra editie a Festivalului International de Folclor „Doina Covurluiului” se va incheia pe data de 16 august cand va avea loc Gala Laureatilor.

Miercuri, 12 august

Ora 19.00 – Deschiderea oficială a celei de-a IV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului”;

Ora 19.30 – Spectacol extraordinar susţinut de Ansamblul folcloric „Doina Covurluiului” – Galaţi, România;

Ora 21.00 – Spectacol extraordinar susţinut de Ansamblul Folcloric „Mureşelul” - Târgu Mureş, România;

Ora 22.00 - Spectacol extraordinar sustinut de Ansamblul folcloric „Baladele Deltei” – Tulcea, România;

Joi, 13 august

Ora 19.00 – Spectacol extraordinar susţinut de Ansamblul Folcloric „Busuiocul” –judeţul Bacau;

Ora 20.00 - Spectacol in concurs sustinut de Ansamblul “Ilkadim Halk Egitimi Merkezi A.S.O. Mudurlugu Samsun”, Turcia;

Ora 20.30 - Spectacol in concurs susţinut de Ansamblul de Stat „Derbent” - Federaţia Rusă;

Ora 21.30 - Spectacol extraordinar sustinut de Ansamblul Folcloric “Junii Sibiului – România;

Vineri, 14 august

Ora 19.00 – Spectacol extraordinar susţinut de laureaţii celei de-a III-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului”, Ansamblul Naţional de Cântece si Dansuri „Diuz-Ava” - Comrat, Republica Moldova;

Ora 20.00 – Spectacol în concurs susţinut de Ansamblurile „Raduga” si ”Ethos” Regiunea Odessa, Ucraina;

Ora 21.30 - Spectacol extraordinar susţinut de Ansamblul folcloric „Burnasul”, Alexandria ;

Sambata, 15 august

Ora 19.00 - Spectacol extraordinar susţinut de Ansamblul Folcloric „Măgura Şieului” - Bistriţa Năsăud, România;

Ora 20.00 - Spectacol in concurs susţinut de Ansamblul Folcloric “Dyado Dragoy”, Bulgaria;

Ora 21.00 - Spectacol in concurs susţinut de Ansamblul Folcloric „Vatra Horelor”, Slobozia Mare, Republica Moldova;

Duminica, 16 august

Ora 19.00 – Festivitatea de Premiere şi Gala Laureaţilor celei de-a IV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului” Galaţi, România 2009;

Link to comment
Share on other sites

"Veselie" din Bulgaria a câştigat Trofeul "Doina Covurluiului"

Cea de-a IV-a ediţie a Festivalul Internaţional de Folclor « Doina Covurluiului », organizat de Centrul Cultural "Dunărea de Jos", aflat în subordinea Consiliului Judeţului Galaţi, a ajuns la final. Pe tot parcursul festivalului, evoluţia fiecărui ansamblu din concurs a fost analizată de un juriu, format din specialişti în folclor, atât din ţară, cât şi din străinătate.

În urma jurizării la Festivalul Internaţional de Folclor « Doina Covurluiului », ediţia a IV-a, Comisia a stabilit următorul clasament pentru ansamblurile şi grupurile participante. Astfel, Trofeul Festivalului a fost câştigat de Ansamblul Folcloric „Veselie” din Bulgaria. Premiul I a fost obţinut de Ansamblul de Stat “Derbent” din Daghestan, Federaţia Rusă, Premiul II, Ansamblul Folcoric “Vatra Horelor” din Slobozia Mare – Republica Moldova, la egalitate cu Ansamblul „Ilkadim Halk Egitimi Merkezi A.S.O. Mudurlugu Samsun” – Turcia. Iar Premiul III a fost câştigat de Ansamblurile „Raduga” şi „Ethnos” – Regiunea Odessa – Ucraina.

Concursul a debutat în data de 12 august şi au participat dansatori şi solişti din Federaţia Rusă, Ucraina, Republica Moldova, Grecia, Turcia şi Bulgaria. Deşi România a fost doar ţara organizatoare şi nu a luat parte la competiţie, a fost prezentat un spectacol extraordinar în care au evoluat artiştii de la ”Doina Covurluiului” - Galaţi, ”Baladele Deltei” din Tulcea şi ”Mureşelul” din Târgu Mureş. De la noi din ţară au fost prezente, în total, cinci mari ansambluri folclorice: ”Junii Sibiului” – Sibiu, ”Măgura Şieului” – Bistriţa Năsăud, ”Busuiocul” – Bacău, ”Baladele Deltei” – Tulcea, ”Mureşelul” – Târgu Mureş, ”Burnaşul” – Teleorman, şi, evident, ”Doina Covurluiului”, care au evoluat cu programe specifice din zonele de unde provin.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=9

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Cât a costat Festivalul Internaţional de Folclor?

500 de dansatori, 6 zile de festival, muzică, dans, frumuseţe şi 102.235 de lei, cam aşa s-ar putea prezenta, pe scurt, cea de-a 4-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor, desfăşurată în acest an, în perioada 12-17 august. Cum membrii PNŢCD Galaţi au făcut unele afirmaţii, în cadrul unor conferinţe de presă, potrivit cărora s-ar fi cheltuit sume uriaşe la acest festival, departamentul de relaţii publice din cadrul Consiliului Judeţean Galaţi a pus la dispoziţie presei cifrele.

Astfel, raportul de cheltuieli arată cam aşa:

· masă participanţi – 52.640 lei;

· masă juriu – 2.343 lei;

· cazare juriu – 5.783 lei;

· apă (scenă, cămin) – 1.400 lei;

· combustibil – 2.500 lei;

· trofee – 440 lei; bannere – 1.000 lei;

· aranjamente florale – 600 lei;

· fundal scenă – 737 lei;

· onorariu juriu (Teodor Vasilescu, Dumitru Cambur, Marin Barbu, Silvia Macrea, Stefan Coman) – 3.901 lei;

· onorariu colaboratori (la acest capitol intră o serie de artişti care nu sunt angajaţii CCDJ, însă colaborează cu Ansamblul “Doina Covurluiului” – trompetist, violinist şi dansator) – 1.516 lei;

· sonorizare – 3.125 lei”.

La toate aceste cheltuieli trebuie adăugate şi cele cu cazarea participanţilor, care au dormit în căminele Universităţii Dunărea de Jos. Cum încă factura la cazare nu a fost remisă, s-a prezentat o estimare: „O zi de cazare, pe participant, costă 15 lei, iar în medie, pe seară, au fost cazaţi în jur de 350 de artişti. Din calculele noastre, preliminare, rezultă: 350 x 15 x 5 = 26.250 lei”. Adunate, toate aceste cheltuieli ating suma de 102.235 de lei.

“Reamintim că în acest an, la Festivalul Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului” au fost prezenţi artişti din Turcia, Ucraina, Republica Moldova (două ansambluri, unul în concurs şi ansamblul Diuz-Ava în recital, acesta fiind laureatul anului 2008), Federaţia Rusă, Bulgaria. Din România au fost prezente următoarele ansambluri folclorice: „Baladele Deltei” – Tulcea, „Burnaşul” – Teleorman, „Busuiocul” – Bacău, „Junii Sibiului” – Sibiu, „Măgura Şieului” – Bistriţa, “Mureşelul” – Târgu Mureş. Având în vedere că, în medie, fiecare ansamblu are în componenţă în jur de 40 de artişti, rezultă că în faţa publicului gălăţean, la cea de-a 4-a ediţie a Festivalul de Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului” au fost prezenţi aproximativ 500 de dansatori şi interpreţi”, se mai arată în informarea primită din partea Consiliului Judeţean Galaţi. A fost uitat un amănunt: faptul că şi în acest an, de criză, s-a reuşit continuarea festivalului (aşa cum a fost continuată tradiţia şi altor târguri şi festivaluri la Galaţi) demonstrează un anumit respect faţă de gălăţeni. Un respect care se poate observa şi în raportul detaliat al cheltuielilor efectuate cu acest festival.

Nu ne rămâne decât să sperăm că, după modelul CJ, şi alte instituţii publice vor prezenta, întocmai, pe ce cheltuie banii, măcar aşa, cu ocazia evenimentelor deosebite…

http://www.viata-libera.ro/articol-Cat_ ... r___2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Festivalul Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului“

În perioada 11–16 august 2010, Galaţiul va deveni capitala internaţională a cântecului şi dansului popular. Timp de şase zile dansatori şi solişti din Slovacia, Ucraina, Republica Moldova, Grecia, Turcia şi Macedonia vor concura în cadrul celei de-a cincea ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului“, eveniment organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos“ şi Consiliul Judeţului Galaţi.

În acest an vor fi prezente în festival mari ansambluri folclorice din România: „Doina Gorjului“ – Târgu Jiu, „Ciprian Porumbescu“ – Suceava, „Ţara Vrancei“ – Focşani, „Baladele Deltei“ – Tulcea, „Mureşul“ – Târgu Mureş, „Busuiocul“ – Bacău, „Transilvania“ – Baia Mare,dar şi artişti care vor evolua în faţa publicului gălăţean cu programe specifice din zonele de unde provin.

A cincea ediţie a Festivalului va debuta pe data de 11 august, o dată cu sosirea invitaţilor şi cu prezentarea unui spectacol extraordinar şi trecerea în revistă a ansamblurilor participante. Manifestarea de talie internaţională va continua în următoarele zile cu spectacole-concurs care vor avea loc în fiecare seară începând cu ora 19.00, tot pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. Pe tot parcursul celei de-a cincea ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului“, evoluţia fiecărui ansamblu va fi analizată de un juriu format din specialişti în folclor, atât din ţară cât şi din străinătate. Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor se va încheia pe data de 16 august când va avea loc „Gala Laureaţilor“.

http://radioiasi.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=9850&Itemid=33

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Doină, dans şi folclor autentic la malul Dunării

Galaţiul va deveni de mâine capitala internaţională a cântecului şi dansului popular. La malul Dunării vor sosi dansatori şi solişti din Slovacia, Ucraina, Republica Moldova, Macedonia şi Turcia, artişti care vor întrece în cadrul Festivalului Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului".

Şi-au anunţat deja prezenţa în cadrul festivalului ansambluri folclorice de renume, din ţara noastră. Printre acestea se numără: „Baladele Deltei", „Mureşul", „Ciprian Porumbescu", „Busuiocul", „Ţara Vrancei", „Transilvania", artişti care vor evolua în faţa publicului gălăţean cu programe specifice din zonele de unde provin.

Mâine seară publicul din Galaţi va avea primul contact cu ansamblurile folclorice invitate. De la ora 19.00, artiştii Ansamblului Naţional Folcloric „Transilvania" din Baia Mare vor susţine un spectacol extraordinar pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, acolo unde va avea loc şi trecerea în revistă a ansamblurilor participante.

Festivalul va continua în următoarele zile cu spectacole-concurs care vor avea loc în fiecare seară începând cu ora 19.00, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor.

Pe tot parcursul celei de-a V-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului", evoluţia fiecărui ansamblu va fi analizată de un juriu, format din specialişti în folclor şi condus de realizatorul TV Florentina Satmari.

Organizatorii vor acorda şi în acest an trofeul festivalului, dar şi premii pentru autenticitate, popularitate, virtuozitate şi impresie artistică.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Festival-_Doina-dans_si_folclor_autentic_la_malul_Dunarii_0_314368648.html

Link to comment
Share on other sites

Programul Festivalului Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului”

Joi, 12 august - Spectacol extraordinar Ansamblul Folcloric „Mureşul”; în concurs vor participa „Anaddolu Folklor Vakfi Zonguldak” din Turcia şi „Strămoşeasca” din Republica Moldova.

Vineri, 13 august, ora 19.00 – Spectacol extraordinar Ansamblul Folcloric „Ţara Vrancei”; în concurs vor participa „Kitka” din Macedonia la ora 20.00 şi „Zemplin” din Slovacia la ora 21.00.

Sâmbătă, 14 august, ora 19.00 - Spectacol extraordinar Ansamblul Folcloric „Baladele Deltei” din Tulcea; de la ora 20.00 - Ansamblul din Odesa, Ucraina; ora 21.00 - Spectacol extraordinar Ansamblul Folcloric „Izvoraşul” - Cahul; ora 22.00 - Spectacol extraordinar Ansamblul Folcloric „Doina Prutului” din Cantemir, Republica Moldova.

Duminică, 15 august, ora 19.00 - Spectacol extraordinar Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului”. În concurs vor evolua de la ora 20.00 - „Soneciko”, Ucraina şi de la ora 21.00 - „Strămoşeasca” din Republica Moldova.

Luni, 16 august, ora 19.00 - Festivitatea de închidere; ora 19.30 - Gala Laureaţilor; ora 20.30 – Spectacol extraordinar susţinut de Ansamblul Folcloric „Ciprian Porumbescu” - Suceava.

Link to comment
Share on other sites

În această seară cade cortina peste Festivalul Internaţional de Folclor

Peste numai câteva ore se va trage cortina peste cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor. Toate cele cinci ansambluri înscrise în concurs (din Turcia, Ucraina, Macedonia, Slovacia şi Republica Moldova) aşteaptă în această seară decizia juriului. Doar una dintre ele va pleca acasă cu marele trofeu al Festivalului. Organizatorii vor acorda încă trei premii - I, II şi III - constând în diplome şi cupe. Ansamblurile participante au primit deja de la Centrul Cultural "Dunărea de Jos" cadouri constând în măşti lucrate de maestrul Paul Buţa şi ulcioare de la Braniştea.

Festivalul de Folclor se va încheia tot în paşi de dans, invitat special fiind în această seară Ansamblul Folcloric "Ciprian Porumbescu" din Suceava. Festivitatea de premiere va începe la ora 19.30, iar spectacolul extraordinar al dansatorilor suceveni la ora 20.30.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_In_aceasta_seara_cade_cortina_peste_Festivalul_International_de_Folclor_0_317968361.html

Link to comment
Share on other sites

Marele trofeu al Festivalului de Folclor pleacă spre Ucraina

Ucraina este marele câştigător al Festivalului de Folclor din acest an de la Galaţi! Dansatorii ansamblului „Sonecika" au făcut şi aseară, după decernarea premiilor, o demonstraţie de coregrafie şi costumaţie care a ridicat publicul în picioare. Organizatorii au premiat aseară şi celelalte ansambluri participante. Macedonia a luat locul al treilea, Turcia a ocupat poziţia secundă, iar Slovacia şi Republica Moldova nu au putut fi diferenţiate şi au primit locul întâi. „Jurizarea a fost grea, dar au câştigat cei mai buni", a precizat directorul interimar al Centrului Cultural Dunărea de Jos Aurelia Bogatu Matei.

Înainte de a-i lăsa pe gălăţeni să-i mai admire încă o dată pe câştigători, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac a promis pentru anul viitor o scenă profesionistă pentru festival, transmisiuni live pe televiziuni naţionale şi mai multe scaune.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Marele_trofeu_al_Festivalului_de_Folclor_pleaca_spre_Ucraina_0_318568270.html

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Programul Festivalului Internaţional de Folclor "Doina Covurluiului", ediţia 2011

Luni, 15 august

ora 19.00

- parada festivalului

- trecerea în revistă a formaţiilor participante în Festival

- deschiderea oficială a festivalului

- spectacol extraordinar susţinut de Ansamblul "Sonhechko" Jitomir - Ucraina, căştigătorii trofeului festivalului, ediţia a V-a

ora 20.30

- spectacol extraordinar prezentat de Ansamblul Folcloric "Doina Covurluiului" - Galaţi, solişti Aurica Tatolici, Mandola Munteanu

ora 21.30

- recital Laura Lavric şi Mioara Velicu

Marţi, 16 august

ora 19.00

– Cultural Dancing Association of Thrakes Komotini – Politistikos Choreftikos Thakon Komotini din Grecia

– Ansamblul folcloric "La Morgia" – Italia

ora 20.30

– Spectacol extraordinar cu Ansamblul Folcloric „Cununa Carpaţilor” – Bucureşti – solişti – Daniel Turica, Ancuţa Duca

Miercuri, 17 august

ora 19.00

– Ansamblul Serdarli Municipality Folk Dance – Cipru

– Ansamblul de dansuri populare „Soroceanca”– Republica Moldova

– Ansamblul folcloric “Kelaptari” – Georgia

ora 21.00

– Spectacol extraordinar susţinut de Ansamblul Folcloric „Trandafir de la Moldova” din Huşi – Vaslui – solişti – Cristina Toşu, Adina Neculcea

Joi, 18 august

ora 18.00

– Festivitatea de premiere şi Gala laureaţiilor

ora 20.30

– Spectacol extraordinar susţinut de Ansamblul Folcloric „Doina Gorjului” din Târgu Jiu – solişti – Maria Loga, Victoriţa Lăcătuşu, Natalia Gorjanu, Olguţa Berbec.

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

Festivalul de Folclor, primul “duel”. Grecii se întrec în cântece şi dansuri cu italienii

După ce aseară gălăţenii au venit în număr extrem de mare la Casa de Cultură pentru a vedea o paradă a formaţiilor care vor participa anul acesta la Festivalul Internaţional de Folclor, în această seară, spectatorii sunt aşteptaţi la prima confruntare artistică. De la ora 19.00, vor urca pe scenă două dintre concurente: "Cultural Dancing Association of Thrakes Komotini - Politistikos Choreftikos Thakon Komotini" din Grecia şi Ansamblul "La Morgia" din Italia. Ambele trupe au sarcina de a convinge juriul că merită să câştige marele trofeu al festivalului, care la ediţia de anul trecut a fost decernat Ansamblului „Sonhechko" din Ucraina.

Preşedintele juriului acestei importante manifestări culturale este Teodor Vasilescu. Din juriu mai fac parte Marin Barbu, Ştefan Coman, Mihai Guzum şi directorul Centrului Cultural "Dunărea de Jos" , Sergiu Dumitrescu.

Anul acesta vor intra în concurs cinci ansambluri din străinătate. Este vorba despre cele două deja menţionate, din Grecia şi Italia, alături de care vor evolua "Serdarli Municipality Folk Dance" din Cipru, Ansamblul de dansuri populare „Soroceanca", de peste Prut şi Ansamblul folcloric "Kelaptari", care vine tocmai din Georgia.

Prima seară de concurs se va încheia cu un spectacol extraordinar susţinut de Ansamblul "Cununa Carpaţilor" din Bucureşti, ai cărui artişti vor urca pe scenă în jurul orei 20.30.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Mioara Velicu şi Laura Lavric n-au lăsat Galaţiul să doarmă

Galaţiul n-are voie să adoarmă înainte de miezul nopţii! Până la Poliţia Judeţeană din Ţiglina I au răsunat luni noapte ritmurile cu foc şi vocile de aur ale marilor artiste Mioara Velicu şi Laura Lavric. Luni seara, la deschiderea celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului”, sutele de spectatori care au umplut esplanada Sindicatelor au avut parte de trei spectacole extraordinare într-unul singur.

Primul şi cel mai impresionant spectacol a fost oferit de campionii Festivalului de anul trecut, Ansamblul „Sonhechko” din Jitomir, Ucraina. Sincer, pentru recitalul lor meritau încă un trofeu! Au fost momente de balet pur, graţie şi sensibilitate incredibile, împletite cu dansuri şi acrobaţii îndrăcite căzăceşti sau, pe scurt, profesionalism sută la sută! Copiii şi adolescenţii ucraineni din ansamblul condus de Mihai Guzun au fost aplaudaţi frenetic de public.

Parada ansamblurilor care se vor bate pentru trofeul de anul acesta a dăruit publicului momente inedite. Primii au fost italienii care au purtat până la scenă un steag uriaş. I-au urmat dansatorii din Ciprul de Nord, basarabenii de la „Soroceanca”, georgienii şi apoi grecii. Concurenţii au avut şi ei parte de un moment de suflet al cărui ambasador a fost ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos care a salutat fiecare ansamblu pe limba sa.

Şi cum un festival internaţional nu putea începe fără imnul ţării gazdă, organizatorii, Centrul Cultural „Dunărea de Jos” au oferit publicului o surpriză în plus. Unul dintre cei mai talentaţi copii ai Galaţiului, Maria Crăciun, a cântat emoţionant Imnul de Stat „Deşteaptă-te, române”.

Doina tinerei generaţii

Pentru cel de-al doilea spectacol al serii a urcat pe scenă Ansamblul „Doina Covurluiului” din Galaţi. De această dată, însă, nu profesioniştii au fost „crema” recitalului, ci copiii care speră să devină într-o zi artişti cunoscuţi ai muzicii populare. Dansurile celor mici au fost urmate de un minirecital al celor mai tinere şi talentate voci ale „Doinei Covurluiului”: Alexandra Horujenco, Andreea Alexia Necula, Adina Tăbăcaru, Simona Solomon şi Viorica Petrea. Şi, din nou o surpriză, Maria Crăciun a cântat muzică populară. Cu siguranţă, glasurile copiilor s-ar fi auzit la adevărata lor valoare dacă sistemul de sonorizare ar fi fost reglat în aşa fel încât să nu le spargă timpanele spectatorilor din primele rânduri, iar microfoanele orchestrei „Doina Covurluiului” ar fi fost la intensitatea normală. Şi poate că ar fi fost mai inspirat ca micuţii să nu urce pe scenă la 10 noaptea, o oră solicitantă şi pentru adulţi, darămite pentru nişte copii! Oricum, părinţii micuţilor folclorişti merită toate aplauzele şi felicitările noastre şi ale gălăţenilor! Să vă trăiască micii artişti!

Vedetele mult aşteptate

Mioara Velicu şi Laura Lavric au fost cele mai aşteptate vedete ale serii de folclor. Glumele celor două artiste s-au împletit cu cântece de joc şi voie bună care au făcut Galaţiul să răsune. Chiar dacă au concertat aproape de miezul nopţii, cele două mari artiste au oferit momente excepţionale de folclor autentic.

În această seară, de la ora 19,00, nu rataţi spectacolele oferite de ansamblurile din zona de nord a Ciprului, Republica Moldova şi Georgia! Iar după atâta folclor internaţional, merg o sârbă şi o bătută ca în Moldova cu Ansamblul „Trandafir de la Moldova” din Huşi.

Locatarii din blocurile de lângă Sindicate protestează

Am primit sesizări telefonice de la gălăţenii care locuiesc în blocurile din preajma Casei de Cultură a Sindicatelor şi care se plâng de volumul mult prea mare al sonorizării de la Festivalul de Folclor. Practic, spun oamenii, vibrează geamurile din cauza başilor, iar de dormit nici nu poate fi vorba până la miezul nopţii. Ceea ce, oricât am iubi muzica populară, devine iritant, ca să nu spunem mai mult. E drept, manifestările au toate aprobările necesare, iar beneficiarii concertelor sunt, poate, mai mulţi decât cetăţenii nemulţumiţi. Cu toate acestea, volumul ar putea fi, cu siguranţă, redus.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Frenezie italiană şi veselie grecească la Galaţi

Dansuri frenetice, aşa cum numai italienii cu sânge fierbinte au, şi o bogăţie de culori şi jocuri tradiţionale aduse de greci, parcă din vremuri apuse. Şi ca un liant între cele două lumi atât de diferite şi de fermecătoare, folclor autentic românesc. De asta au avut parte, marţi seara, sutele de gălăţenii adunaţi, e adevărat, în număr ceva mai mic decât în zilele anterioare, în faţa scenei de la Sindicate. Şi încă o veste bună: de această dată, sonorul a fost ceva mai potrivit ca intensitate.

Cea de-a doua seară a Festivalului Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului” a început cu ilene cosânzene şi feţi frumoşi. „Cununa Carpaţilor”, ansamblul venit de la Bucureşti, a oferit un spectacol pe cinste. Dacă solistele ansamblului nu au fost în mare formă, dansatorii s-au descurcat destul de bine… chiar dacă şi-au mai pierdut pălăria, căciula ori s-au mai împiedicat. Deşi artiştii nu erau în concurs, se pare că emoţiile au fost mari.

Cel care a cucerit însă aplauze entuziaste din partea publicului a fost dirijorul ansamblului, taragotistul Gheorghe Popa. „Nea Gică”, aşa cum l-a botezat instantaneu, cu prietenie, publicul, a avut un solo extraordinar, la finalul căruia ne-am întrebat, sincer, dacă are plămâni de supraom sau dacă instrumentul la care cântă este cumva vrăjit. Credem că adevărul e undeva pe la mijloc.

Start!

Juriul a devenit numai ochi şi urechi când pe scenă au urcat primii concurenţi, grecii de la Cultural Dancing Association of Thrakes Komotini – Politistikos Choreftikos Thakon Komotini (FOTO 1). Ritmurile greceşti au cucerit publicul, iar scena părea prea mică pentru dansatori. Publicul a avut parte de dansuri şi cântece tradiţionale din Grecia şi Tracia.

Ansamblul folcloric „La Morgia” din Italia a adus pe scenă o descătuşare de energie şi pasiune. Coregraful ansamblului a ţinut să transmită publicului salutul său având ca translator pe una dintre dansatoarele ansamblului, o româncă din Piteşti. Iată că sârbele şi horele noastre tradiţionale pot fi înlocuite cu talent de dansuri italiene.

Seara de folclor s-a încheiat cu un concert extraordinar susţinut de „Doina Gorjului”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Georgia, campioana Festivalului „Doina Covurluiului”

Marele Trofeul al Festivalului „Doina Covurluiului” pleacă în Georgia, adjudecat pe drept de tinerii şi foarte talentaţii dansatori din Ansamblul „Kelaptari”. Deşi au intrat miercuri seara ultimii în concurs, copiii şi adolescenţii georgieni au oferit publicului un spectacol plin de graţie, culoare, temperament şi dârzenie. Frumoasele dansatoare au cucerit şi juriul şi publicul cu dansul lor: o plutire diafană, graţioasă, încât ai fi putut jura că nu ating scena, se transforma într-o explozie de energie în care le sfârâiau pur şi simplu picioarele! Dansurile băieţilor împleteau mişcările de luptă cu salturi spectaculoase şi rotiri în aer pe ritmuri îndrăcite. Şi ca să nu credeţi că exagerez cumva, Centrul Cultural „Dunărea de Jos” a decis să acorde premiul pentru cea mai frumoasă pereche din Festival cuplului georgian care a deschis reprezentaţia Ansamblului „Kelaptari”.

Revenind la clasament, Premiul I a fost decernat aseară Greciei. Pe locul al doilea al podiumului au urcat dansatorii de la „Serdaly Municipality Flok Dance”, veniţi din Ciprul de Nord. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de italienii din „La Morgia”.

Moldovenii de la Soroceanca au trebuit să se mulţumească doar cu un premiu oferit de preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac.

Acrobaţii cipriote

Miercuri seara, ciprioţii din zona de Nord au spart gheaţa cu tradiţii de nuntă – bărbieritul mirelui. Bărbaţii au uimit publicul şi juriul dansând cu câte o sticlă pe cap! Sticlele nu erau goale şi niciuna n-a ajuns pe jos! Dar asta n-a fost nimic. Solistul ansamblului a dansat purtând tot pe creştet 5 pahare, toate pline, puse unul peste celălalt în perfect echilibru, ba s-a mai şi lăsat ridicat şi purtat pe umeri de cel mai puternic dansator!

Ansamblul „Soroceanca”, venit de la Soroca, de peste Prut, a avut o prestaţie foarte modestă. Deşi au „mituit” juriul, oferindu-i un colac, aşa cum e tradiţia în Moldova, nu au reuşit să-l convingă de faptul că merită să fie pe podiumul de premiere. Singurele pete de culoare ale spectacolului basarabenilor au fost solistul cu numele de familie Prepeliţă, care a cântat „Dansez sârba” pe ritmuri de charleston şi dansatoarea cu numele de familie Gâscă, artistă care a dansat pe ritmurile „Ciocârliei”.

Cei mai aşteptaţi au fost însă georgienii, care, aşa cum am spus-o, au oferit un spectacol pe cinste.

Penultima seară de folclor s-a încheiat cu recitalul oferit de Ansamblul „Trandafir de la Moldova, din Huşi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Spectacol de gală la Campionatul internaţional de folclor

Un şirag de mărgăritare folclorice din Georgia, Grecia, Cipru, Italia, Ucraina, Moldova şi Galaţi, de asta au avut parte joi seara sutele de gălăţeni adunaţi în faţa scenei de la Sindicate. A fost o seară de gală menită să ne facă dor de ţopăială, voie-bună, dansatoare frumoase, tineri agili şi temperamentali, de culoare şi tradiţii până în vara viitoare, când, sperăm noi, va fi ediţia a VII-a a Festivalului Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului”.

Emoţii mari au fost în rândul ansamblurilor participante care au fost lăsate să fiarbă în suc propriu întrebându-se cine va fi pe podium.

Festivitatea de premiere s-a deschis cu cea mai expresivă şi cea mai frumoasă pereche din festival, o încântătoare prinţesă georgiană şi curtenitorul ei june, Teona Keleptrishvili şi Tamas Chanturia (FOTO 1), premiaţi de directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, Sergiu Dumitrescu. Toată lumea ar fi vrut să-şi facă poze şi să se pupe cu superba tânără.

Premiul Euroregiunii „Dunărea de Jos”, oferit de preşedintele Eugen Chebac, a plecat peste Prut, odată cu Ansamblul „Soroceanca” din Soroca. Chiar dacă pe chipurile basarabenilor s-a citit amărăciunea de a nu fi urcat pe podium, au fost nevoiţi să recunoască faptul că au avut cea mai neconvingătoare prestaţie din concurs. Chiar şi momentul lor artistic din gală a fost marcat de greşeli, stângăcii şi de căzătura în fund a uneia dintre dansatoare. Conducătoarea ansamblului moldovenesc a avut însă o surpriză uriaşă. Organizatorii festivalului au aflat că a doua zi îşi va serba ziua de naştere şi s-au grăbit să o felicite, să-i ofere flori şi să-i cânte, împreună cu publicul, „Mulţi ani trăiască!”.

Podiumul

Italienii din „La Morgia” s-au bucurat pentru locul 3 şi-au cântat imnul odată cu Fanfara „Valurile Dunării”, apoi au mai oferit publicului o demonstraţie de pasiune şi efervescenţă în dans. Unul dintre dansatorii italieni semăna leit cu viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, motiv pentru care a fost ţinta glumelor gălăţenilor, politicieni sau nu.

Imnul Turciei a fost cântat pentru ocupanţii locului 2, Ansamblul „Serdali” din Ciprul de Nord. Veseli, ciprioţii l-au însoţit cu glasurile lor apoi au jucat cu foc şi au mai repetat isprava echilibristică de miercuri seara: au dansat cu sticlele şi paharele pe cap. În public, gălăţenii se întrebau de zor care e şmecheria şi dacă n-o fi vreun lipici misterios la mijloc.

Explozie de bucurie în tabăra Greciei când s-a anunţat locul 1! Grecoaicele trupeşe au dovedit că frumuseţea Afroditei nu era deloc un mit! Reprezentanţii Eladei şi-au cântat cu mândrie imnul naţional şi apoi au readus pe scenă jocurile şi dansurile vechii Tracii.

Veniţi la Galaţi de la 2.000 de kilometri, din îndepărtata Georgie, copiii şi tinerii dansatori de la „Kelaptari” au fost în culmea bucuriei când au aflat că Marele Premiu al Festivalului le aparţine. Adevărul este că şi gălăţenilor le-a fost dor de dansurile frenetice ale georgienilor, de fetele lor atât de frumoase şi de energia şi acrobaţiile dansatorilor! În vreme ce artiştii îşi cântau cu bucurie imnul, coregraful lor, cu mâna la inimă, lăcrima de emoţie pe scenă. Georgienii au reluat apoi cele mai spectaculoase momente ale recitalului lor.

Mihai Guzun, român, cetăţean al Ucrainei

Ansamblul „Trandafir de la Modova” din Huşi a urcat din nou pe scenă pentru gălăţeni. Dar marea surpriză a organizatorilor a fost Ansamblul „Sonhechko” din Ucraina, campionii festivalului de anul trecut. Cazacii ar fi fost tare mândri privindu-i dansând pe băieţii şi tinerii din „Sonhechko”, iar celebra balerină Anna Pavlova şi-ar fi găsit demne urmaşe în rândul fetiţelor şi tinerelor ucrainence.

Publicul s-a despărţit cu greu de talentaţii dansatori. „Trăiască Ucraina!”, s-a strigat din public, iar conducătorul ansamblului, Mihai Guzun a răspuns de pe scenă „Trăiască România”, declarându-se, emoţionant, „român, cetăţean al Ucrainei”.

Ultima seară a Festivalului Internaţional de Folclor s-a încheiat cu spectacolul pe cinste al gazdelor, Ansamblul „Doina Covurluiului”, şi cu artificii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

'Doina Covurluiului', la Festivalul de Folclor 'Rubinul Negru' din Turcia

Ansamblul Folcloric 'Doina Covurluiului', din cadrul Centrului Cultural 'Dunărea de Jos' din Galaţi, a participat timp de o săptămână la cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor 'Rubinul Negru' din localitatea Zonguldak, Turcia, a anunţat, miercuri, directorul adjunct al centrului cultural, Aurelia Bogatu Matei.

Potrivit acesteia, la acest eveniment de talie internaţională, au mai luat parte invitaţi din Ucraina, Republica Moldova, Macedonia, Bulgaria şi Georgia, formaţii artistice care seară de seară, pe perioada festivalului, au evoluat în faţa unui public numeros.

Artiştii gălăţeni s-au prezentat în faţa publicului din Zonguldak, Turcia, cu un program variat, din toate zonele cu tradiţie a ţării, 'Căluşul' şi dansurile din Oaş fiind primite cu aplauze.

Pe perioada festivalului Ansamblul Folcloric 'Doina Covurluiului' a evoluat şi în două localităţi din apropierea oraşului Zonguldak.

Toate delegaţiile participante la festival au fost primite de autorităţile locale iar într-una dintre zile artiştii gălăţeni au participat cu un program din zona Moldovei, la o petrecere câmpenească, încântând publicul.

Închiderea festivalului de la Zonguldak a coincis şi cu desfăşurarea concursului 'Miss festival', o surpriză pregătită participanţilor de organizatori. Şi de data aceasta priceperea, eleganţa şi nu în ultimul rând frumuseţea artistelor din cadrul Ansamblul Folcloric 'Doina Covurluiului' şi-au spus cuvântul. După mai multe probe inedite (înfăşurat sarmale, preparat salată, dans pe o melodie impusă, defilare pe podium, interpretarea unei melodii) artistele din Galaţi au câştigat trofeul 'Miss festival'.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Festivalul Internaţional de Folclor 2012

Festivalul International de Folclor "Doina Covurluiului", editia 2012, se va desfasura in perioada 14-19 august, pe esplanada din fata Casei de Cultură a Sindicatelor.

post-2782-0-73809800-1344801162_thumb.jp

Spectacolele vor incepe de la ora 19.30.

Link to comment
Share on other sites

Programul Festivalului Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului”

Festivalul Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului" debutează mâine, începând cu ora 19,00, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, unde va avea loc trecerea în revistă a formaţiilor participante şi un spectacol extraordinar susţinut de ansamblul folcloric “Doina Covurluiului”.

Evenimentul va continua miercuri, 15 august, cu concursul de ansambluri folclorice, la care vor participa formaţii din România, Turcia şi Macedonia, iar ziua se va încheia cu un recital extraordinar.

În ziua următoare se vor desfăşura ansamblurile folclorice din Bulgaria, Slovacia şi Republica Moldova.

Vineri, 17 august, va fi ultima zi de concurs, gălăţenii având posibilitatea să vadă spectacole folclorice oferite de ansamblurile din Ucraina, Grecia şi Bosnia-Herţegovina, urmând ca sâmbătă să aibă loc festivitatea de premiere şi gala laureaţilor.

În 2012 vom avea la Galaţi opt trupe din străinătate, spre deosebire de 2011, când au venit la Galaţi cinci trupe din afară, dar şi trei ansambluri din România.

monitoruldegalati.ro

De marți, de la ora 19.00, pe esplanade Casei de Cultură a Sindicatelor, începe a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului. La ediţia de anul acesta vor participa 10 ţări, dacă includem şi România, alături de Moldova, Turcia, Slovacia, Bosnia Herţegovina, Macedonia, Grecia, Ucraina şi Bulgaria.

“Sunt mai multe cu trei decât anul trecut. Am lărgit aria de selecţie, pentru că suntem, de anul trecut, membri ai SIOF, adică ai Consiliului Internaţional al Festivalurilor Folclorice. Am avut peste 40 de ansambluri care şi-au manifestat dorinţa de a participa la Festivalul nostru, am făcut o selecţie riguroasă şi iată că au răspuns rigurozităţii noastre nouă ansambluri din străinătate”, a explicat Sergiu Dumitrescu, directorul Centrului Cultural ”Dunărea de Jos”.

Juriul festivalului este format din: Teodor Vasilescu - artist emerit, care va fi şi preşedintele juriului, coregraful Marin Barbu, directorul ansamblului „Baladele Deltei” Tulcea, Ştefan Coman, dirijorul macedonean Stojko Micovski şi directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, Sergiu Dumitrescu.

În seara deschiderii, va susţine un recital solista Mioara Velicu, iar pe 15 august, vor concerta, în cadrul Festivalului, Gelu Voicu şi taraful său.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.