Jump to content

Dotări cu echipamente pentru CSS Galați și CSS Tecuci


dcp100168

Recommended Posts

Dotări cu echipamente pentru CSS Galați și CSS Tecuci

Consiliul Județean Galați va depune spre finanțare, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, un amplu proiect de dotare a Clubului Sportiv Școlar Galați și a Clubului Sportiv Școlar Tecuci. Este vorba de dotarea sălilor de antrenament cu diverse echipamente sportive. 

“Am identificat o axă cu fonduri europene prin care putem sprijini cluburile sportiveșcolare din județ. Este vorba despre un apel de proiecte din cadrul PNRR-ului, unde doar UAT-urile sunt eligibile. De aceea, am decis să venim în sprijinul a peste 1.100 de tineri sportivi de la cluburile școlare din municipiul Galați și din municipiul Tecuci, care folosesc la antrenamente aparatură veche de ani de zile.

Din păcate, nu s-a mai investit serios de mult timp în aceste cluburi școlare, iar copiii, care sunt extrem de talentați, au nevoie de echipamente noi și moderne pentru a se antrena și a face performanță”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Clubul Școlar Galați are 698 de sportivi înscriși, iar la Tecuci sunt  442 de elevi care fac sport în cadrul clubului școlar din localitate.

“Banii vor fi folosiți pentru dotarea sălilor de antrenament cu echipamente de forță, sisteme performante indoor pentru îmbunătățirea tehnicii în sporturi precum caiac-canoe sau înot, kituri de antrenament, manechin pentru sala de lupte și judo, porți și mingi de handbal, trambuline și saltele pentru săritura la înălțime”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Cluburile sportive școlare sunt unități conexe ale Ministerului Educației, în subordinea inspectoratelor școlare. Valoarea fondurilor care pot fi accesate pentru cele două cluburi școlare este de aproximativ 350.000 de lei.

Consiliul Județean Galați

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.