Jump to content

Şosea de legătură între drumul expres şi centura mare, prin spatele Combinatului


Recommended Posts

Drum de legătură cu tunel și pasaje, prin spatele Combinatului

În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean (CJ) Galați, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru o nouă investiție majoră în infrastructura rutieră.

Este vorba de construirea unui drum de legătură între Drumul Expres (DEx6) Galați-Brăila și viitoarea Variantă Ocolitoare a municipiului Galați ("centura mare"). Potrivit calculelor specialiștilor, valoarea investiției este de 547.022.691 de lei, exclusiv TVA.

"Este un proiect extrem de complex din punct de vedere tehnic, care va face legătura între viitoare Centură Mare a Galațiului, cea care pleacă din vama Giurgiulești și trece prin spatele lacului Brateș, și Drumul Expres. Practic, unește granița cu Republica Moldova și podul de peste Dunăre, astfel încât traficul greu să nu mai traverseze orașul, sau să încarce fluxul de transport de pe DN 2B și DN 25", a precizat președintele CJ, Costel Fotea.

Conform sursei citate, acest drum de legătură va avea doar aproximativ șapte kilometri, însă va fi realizat de la zero, cu patru benzi de circulație și un regim de trafic asemănător drumurilor expres. Complexitatea lucrărilor derivă din faptul că vor trebui amenajate două subtraversări, cu lungimi de 60 și 100 de metri, ale drumului național ce leagă municipiul Galați de comuna Șendreni, precum și un tunel pe sub calea ferată. Acesta din urmă este proiectat cu o lungime de 90 de metri și o lățime de peste 20 de metri. De asemenea, va fi construit un pasaj cu o lungime de 375 de metri, peste drumul de acces (coridorul) de la halda de zgură.

"Mai mult, rețelele de utilități, vechi de jumătate de secol, vor fi relocate, iar în zonă va fi nevoie de o serie de exproprieri", a adăugat președintele CJ.

Pentru realizarea acestei investiții, Consiliul Județean Galați a încheiat un parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care va depune spre finanțare acest proiect în cadrul noului Program Operațional de Transport.

viata-libera.ro

articol-279347-autor-139-img1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.