Jump to content

Valorile Galaţiului

Recommended Posts

Posted

Inspirat de un site, zilele astea, am întrebat cunoscuţii: „Care sunt valorile oraşului sau ale judeţului nostru? Când vorbeşte cineva, din altă parte a ţării, despre Galaţi, la ce se gândeşte?”. Invariabil, toţi îmi spuneau: „Combinatul…, Faleza…”. Şi atât. Îi mai stimulam: „Evenimente, personalităţi, momente ale istoriei… Când spui Iaşi te gândeşti la Palatul Culturii, Mitropolie, Sfânta Parascheva, Gh. Asachi, Ion Creangă, aeroportul, Hanul „La trei sarmale”… Constanţa: Marea Neagră, cu tot ce înseamnă ea, aeroportul Mihail Kogălniceanu… Ploieşti: Muzeul Ceasurilor, punct de intrare pe Valea Prahovei… Bacău: fabrica de avioane… Teleorman: Zaharia Stancu şi Liviu Vasilică…”. Nimic. Combinat şi Faleză, doar atât să fie de valoare la Galaţi?

Posted

Uite ca eu consider mai multe valori ale Galatiului:

Valori Culturale: Muzeul de arta Vizuala, Muzeul de Istorie, Teatrul Fani Tardini,

Valori spirituale: Biserica Mavromol, Biserica Vovidenia

Valori Istorice: Panzarul Stefan cel Mare

Valori artistice: Fata pe Valuri

Valori turistice (cel putin pentru mine): Parcul Eminescu, Gradina Publica, Complexul Muzeal, Gradina Botanica

Posted

Revin cu personalităţi: Anghel Saligny, Camil Ressu, Costache Negri, Hortensia Papadat Bengescu, Iosif ivanovici...

Punctul de trecerea a frontierei de la Giugiuleşti ar putea deveni o valoare ...

Dar manifestări, evenimente?

Posted

@Relu

Sincer vorbind, doar Camil Ressu e nascut in Galati.

Ar mai fi Constantin Levaditti, de exemplu.

@Sheena

Panzarul ala e o nenorocire... In niciun caz valoare istorica. Valoare istorica, daca vrei ceva in domeniu, ar avea Tudor Vladimirescu (singura nava cu zbaturi inca in functiune de prin Europa) sau, Libertatea - de care ne-am batut joc cu gratie si apoi "s-a" vandut.

Oricum, destul de putin pentru un oras atat de mare si care a avut un rol insemnat in istoria tarii. Nu s-au mai pastrat mai nimic din vechile case ale boierilor sau comerciantilor, s-a distrus cu indarjire proletara tot ce tinea de "vechiul regim"... :(

Posted

După părerea mea, avem ceva de o imensă valoare, dar pe care habar n-avem s-o exploatăm: Dunărea.

Pe ce bază a devenit Galaţiul "cumplit târg de negustori"?

Dar Anghel Saligny de ce a construit la Galaţi?

Să mai vorbesc de şantierul naval, de facultatea de nave şi de ICEPRONAV?

Oare ce-or fi avut comuniştii în cap când s-au apucat să facă combinatul?

Posted

primarul nicolai.....numa' ca tre sa-l impaiem.cred ca ar da bine inbalsamat si pus in vitrina.oricum nu cred ca cineva si-ar da seama de diferenta

Posted

Ieri, la Ziua Marinei, am reţinut câteva vorbe din discursul primarului:

"...Galaţiul nu mai are nici o unitate de marină..."

"...suntem un oraş înconjurat din trei părţi de apă..."

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.