Relu Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Inspirat de un site, zilele astea, am întrebat cunoscuţii: „Care sunt valorile oraşului sau ale judeţului nostru? Când vorbeşte cineva, din altă parte a ţării, despre Galaţi, la ce se gândeşte?”. Invariabil, toţi îmi spuneau: „Combinatul…, Faleza…”. Şi atât. Îi mai stimulam: „Evenimente, personalităţi, momente ale istoriei… Când spui Iaşi te gândeşti la Palatul Culturii, Mitropolie, Sfânta Parascheva, Gh. Asachi, Ion Creangă, aeroportul, Hanul „La trei sarmale”… Constanţa: Marea Neagră, cu tot ce înseamnă ea, aeroportul Mihail Kogălniceanu… Ploieşti: Muzeul Ceasurilor, punct de intrare pe Valea Prahovei… Bacău: fabrica de avioane… Teleorman: Zaharia Stancu şi Liviu Vasilică…”. Nimic. Combinat şi Faleză, doar atât să fie de valoare la Galaţi?
Sheena Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Uite ca eu consider mai multe valori ale Galatiului: Valori Culturale: Muzeul de arta Vizuala, Muzeul de Istorie, Teatrul Fani Tardini, Valori spirituale: Biserica Mavromol, Biserica Vovidenia Valori Istorice: Panzarul Stefan cel Mare Valori artistice: Fata pe Valuri Valori turistice (cel putin pentru mine): Parcul Eminescu, Gradina Publica, Complexul Muzeal, Gradina Botanica
Relu Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 Revin cu personalităţi: Anghel Saligny, Camil Ressu, Costache Negri, Hortensia Papadat Bengescu, Iosif ivanovici...Punctul de trecerea a frontierei de la Giugiuleşti ar putea deveni o valoare ...Dar manifestări, evenimente?
Mikka Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 @Relu Sincer vorbind, doar Camil Ressu e nascut in Galati. Ar mai fi Constantin Levaditti, de exemplu. @Sheena Panzarul ala e o nenorocire... In niciun caz valoare istorica. Valoare istorica, daca vrei ceva in domeniu, ar avea Tudor Vladimirescu (singura nava cu zbaturi inca in functiune de prin Europa) sau, Libertatea - de care ne-am batut joc cu gratie si apoi "s-a" vandut. Oricum, destul de putin pentru un oras atat de mare si care a avut un rol insemnat in istoria tarii. Nu s-au mai pastrat mai nimic din vechile case ale boierilor sau comerciantilor, s-a distrus cu indarjire proletara tot ce tinea de "vechiul regim"...
Relu Posted August 11, 2008 Author Posted August 11, 2008 După părerea mea, avem ceva de o imensă valoare, dar pe care habar n-avem s-o exploatăm: Dunărea.Pe ce bază a devenit Galaţiul "cumplit târg de negustori"?Dar Anghel Saligny de ce a construit la Galaţi?Să mai vorbesc de şantierul naval, de facultatea de nave şi de ICEPRONAV?Oare ce-or fi avut comuniştii în cap când s-au apucat să facă combinatul?
Gabbiano Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 primarul nicolai.....numa' ca tre sa-l impaiem.cred ca ar da bine inbalsamat si pus in vitrina.oricum nu cred ca cineva si-ar da seama de diferenta
Mikka Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 @gabbianoChiar nu era locul unde trebuia sa-ti spui parerea despre primar. Si nu ai nici macar haz.
Relu Posted August 16, 2008 Author Posted August 16, 2008 Ieri, la Ziua Marinei, am reţinut câteva vorbe din discursul primarului:"...Galaţiul nu mai are nici o unitate de marină...""...suntem un oraş înconjurat din trei părţi de apă..."
Recommended Posts