Jump to content

Se modernizează piaţa din Ţiglina I


dcp100168

Recommended Posts

Modernizarea pietei din Tiglina 1 starneste nemultumirea comerciantilor

De aproximativ doua saptamani au inceput lucrarile de extindere si modernizare a actualei piete din Tiglina 1, fapt ce a determinat mutarea comerciantilor la subsolul viitoarei piete, care a fost amenajat anul trecut. Nefiind suficient de informati, cumparatorii considera ca vechea piata a fost desfiintata.

Desi sunt multumiti de conditiile oferite in noul spatiu de vanzare a legumelor si fructelor, comerciantii din Tiglina 1 acuza conducerea Administratiei Pietelor Agroalimentare (APA) de lipsa de informare a galatenilor si implicit de scaderea vanzarilor. Zarzavagiii sustin ca in cele doua saptamani de cand si-au mutat tarabele au pierdut din clienti, iar vanzarile lor au scazut chiar cu pana la 30%. Ei sunt ingrijorati pentru ca sezonul de vara este cel mai profitabil, iar odata cu schimbarile facute, batranii, care erau cei mai fideli cumparatori ai pietei, nu mai pot ajunge atat de usor la subsol.

“Este bine ca se vor face si pentru noi conditii moderne de vanzare, insa trebuia sa puna mai multe panouri de informare pentru ca oamenii sa stie unde ne gasesc. Multi dintre cumparatorii care veneau in mod frecvent, cand vad ca piata a fost demolata, cred ca de fapt s-a desfiintat si nu ne mai cauta. Altii intreaba pe la chioscurile din jur si atunci afla ca de fapt suntem aici” ne-a declarat Ileana Porumb, comerciant din piata Tiglina 1. Femeia, suparata ca si-a pierdut din vechii clienti, ne-a mai explicat ca un alt dezavantaj pentru ei este reprezentat de caile de acces, care acum sunt foarte dificile, mai ales pentru batrani, care erau printre cei mai fideli cumparatori. Mai mult, comerciantii sunt sceptici si in privinta termenului de executie a lucrarilor. “Ni s-a spus ca vom sta aici doar patru luni, insa eu nu cred ca pana pe 1 martie ne vom muta. Sunt lucrari mari si la astea dureaza” a mai adaugat Ileana Porumb.

Nemultumirile comerciantilor au fost sustinute si de cumparatori, care ne-au confirmat ca a fost greu sa afle unde s-a mutat piata, iar drumul de acces este mai dificil. “Am intrebat, ca nu stiam unde sunt tarabele”, ne-a spus o femeie care mergea ieri spre piata. O alta cumparatoare a declarat ca, din contra, stia ca acum sectorul de legume si fructe din Tiglina se gaseste la subsolul cladirii. “Stau aici in Tiglina si stiam, insa imi vine mai greu sa merg aici”, a explicat femeia.

Si chioscarii au de suferit

O vanzatoare care se ocupa cu comercializarea legumelor ne-a explicat ca odata cu plecarea lor au avut de suferit si chioscarii de la intrarea in vechea piata. “Pana se formeaza din nou vadul este greu. Stam toata ziua”, ne-a declarat vanzatoarea de la un chiosc de produse alimentare situat la intrarea in vechea piata.

“Vom pune mai multe panouri”

Asta sustine directorul APA, Emil Popa, care ne-a declarat ca in zilele urmatoare va supraveghea amplasarea mai multor panouri de informare. “Am avut cateva, dar cred ca au fost daramate. O sa amenajam altele”, a spus Popa.

Lucrarile au fost demarate in urma cu doua saptamani si reprezinta cea de-a doua etapa a modernizarii pietei din Tiglina 1, valoarea acestora ridicandu-se la 36 de miliarde de lei vechi.

In locul tarabelor din vechea piata va fi amenajata o piata acoperita care va avea chiar si o parcare subterana, a carei amenajare a fost finalizata anul trecut si care acum adaposteste comerciantii mutati din vechea piata. Potrivit panoului afisat pe santier, durata lucrarilor este de doi ani: au inceput in iunie 2007, cu finalizare in iunie 2009.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=11

Eu sunt unul dintre cei care au luat plasă :d Am fost sâmbăta trecută prin zonă şi am plecat convins că piaţa nu mai există!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Da. Asa arata acum locul unde era Piata. Nu stiu daca construirea unui supermarket acolo e real sau doar un zvon nefondat. Din cate am auzit sunt mai multe ipoteze. Fie ca dua ce termina renovarea zonei, ii cheama inapoi pe tarani cu tarabele lor, fie ca ii lasa acolo unde i-a mutat si se contrueste ceva: ori supermarket, ori parcare supraterana, sunt multe ipoteze. Vorba aia: "cate bordeie atatea obiceiuri" transpusa in situatia noastra: "cati oameni, atatea interpretari" Ramane de vazut ce se va face pana la urma. Ne vom lamuri cand temina santierul. Stiind eu obiceiurile primarului cat si a instituriilor contractate de el, ar putea dura si cativa ani buni. Nu cum spune el ca prin primavara e gata. Poate primavara in care se va serba pastele cailor :d

Link to comment
Share on other sites

deci poza aia din cate vad si nu cred ca ma insel e facuta undeva langa vip si daca e asa acolo nu a fost si nici nu va fi piata,ce dumnezeu ca doar stau in tiglina si in ultima perioada am trecut prin zona aia :roll:

Link to comment
Share on other sites

deci cineva mai sus a postat o poza si a zis ca asa arata piata din Tiglina 1,iar eu tot ce am avut de spus a fost ca poza aia nu e facuta in piata,poza aia e facuta langa vip...vrei sa spui ca acolo a fost piata sau va fi piata acum?...poza aia nu are nici o legatura cu piata din tiglina

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.