dcp100168 Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Obiective noi in invatamant, doar pana la 15 septembrie!Primarul Dumitru Nicolae spune ca la ora actuala continuarea investitiilor in scoli este conditionata de bani, insa nici nu concepe ca dupa data inceperii noului an scolar sa mai primeasca bani pentru obiective noi in scoli. „In 2008 am avut prevazute, pentru reparatii la scoli, 100 de miliarde de lei, din care 500 de mii, mai precis 50 de miliarde in bani vechi, sunt pentru obiective noi. Problema orei actuale este ca nu avem asigurati bani in valoare de 45 de miliarde de lei pentru a continua investitiile incepute. Ce nu-mi place mie aici este ca apar bani...(?!) si vreau sa anunt pe toata lumea, ca orice ban care vine de la Ministerul Invatamantului pentru obiective noi dupa data de 15 septembrie suntem nevoiti sa nu-i mai luam. Pentru ca eu nu vreau sa ajung Regina Balului la sfarsit de an, ca s-au dat bani si nu i-a cheltuit Consiliul Local. Deci bani pentru investitiile neterminate ii luam cu mare placere si in ultima zi din luna decembrie, dar pentru obiective noi trebuie sa fim realisti”, a spus Nicolae. Totodata, primarul spune ca nu concepe sa vina bani de la minister pentru un obiectiv anume, ci doar prin licitatii facute de Primarie in conditiile legii. Mai mult, edilul sef s-a aratat deranjat de cei din educatie, care dau vina pe Primarie pentru ceea ce nu merge in invatamant. „Eu am citit plangerile celor de la inspectia in invatamant. Un singur lucru au uitat insa: ca ei au atributiuni si pe instruirea copiilor. Despre aia au uitat sa pomeneasca. Astea-s atributiunilor lor efective, pe asta trebuie sa se axeze. De ce am avut asa mic procentul, fiind situati pe ultimele locuri la Bac? Ei vin si zic: Primaria! Nu-i Primaria, sarcina principala e educarea tineretului”, a mai spus Nicolae.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=9
tomcat0 Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 sunt de acord cu prima parte a problemei legata de venirea banilor dupa data de 15 septembrie... am ceva retineri insa cu ultima fraza... legata de rezultatele dezastruoase la bac... daca era cu capul pe umeri nea Niciolae isi dadea seama ca nu profesorii sunt de vina pt lipsa de interes si pt prostia elevilor... si nu profesorii sunt cei care invata in locul elevilor... mai bine si-ar face ceva timp si ar intra prin scoli sa vada exact care e situatia la clasa... si daca ar rezista o saptamana in locul unui cadru didactic la catedra (la clasele 8-12) atunci sa comenteze.
Recommended Posts