Jump to content

Bursa generală a locurilor de muncă, la Galaţi


Recommended Posts

O nouă ediție a Bursei locurilor de muncă, în Galați și Tecuci

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați organizează o nouă ediție a Bursei generale a locurilor de muncă. Este un eveniment care se desfășoară an de an, dar pe care condițiile sanitare impuse în pandemie l-au blocat în 2020 și 2021.

Bursa din acest an va avea loc în data de 12 mai, simultan în localitățile Galați și Tecuci, conform tradiției. Evenimentul din Galați se va desfășura în Sala pașilor pierduți a Universității „Dunărea de Jos”, din str. Domnească nr. 47, iar cel din Tecuci, la sediul agenției locale de ocupare a forței de muncă - str. Mihail Kogălniceanu nr. 60, bl. A2, parter.

Sunt invitați să participe la Bursa locurilor de muncă agenții economici care dispun de locuri de muncă vacante, dar și actorii relevanți care sunt implicați sau doresc să se implice în reducerea șomajului și creșterea calității vieții persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, atât din mediul urban, cât și din rural.

Altfel spus, la Bursa locurilor de muncă din 12 mai vor fi puse față în față cererea cu oferta de pe piața muncii Galațiului, noțiuni care, cel puțin în ultimul timp, par la ani-lumină distanță una de cealaltă.

La ediția din anul 2022, la bursele din Galați și Tecuci au participat cu standuri 55 de firme, care au oferit 1.264 de locuri de muncă, mai multe decât cei aproximativ 1.100 de gălățeni care s-au arătat interesați. S-au finalizat atunci numai două angajări pe loc, pentru posturi care nu necesitau studii superioare, iar alte 204 persoane au fost selectate în vederea încadrării, procedură de mai lungă durată și care nu se încheie totdeauna cu succes.

Potrivit celui mai recent bilanț dat publicității de AJOFM, județul Galați are înregistrați oficial circa 10.300 de șomeri, număr care ne plasează pe locul patru în țară, după municipiul București și județele Dolj și Suceava. De asemenea, cu o rată a șomajului de 6,21% la sfârșitul lunii februarie, suntem în continuare pe locul șase național, după Teleorman și Vaslui (singurele județe cu valori de peste 8%), Dolj, Mehedinți și Olt.

Ca în fiecare an, participarea la Bursa generală a locurilor de muncă este gratuită.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Greu se adună ofertele la Bursa locurilor de muncă

Opt firme au confirmat până acum participarea la Bursa generală a locurilor de muncă, pe care AJOFM o va organiza în ziua de 12 mai, simultan în Galați și Tecuci. Pare un număr destul de mic, în condițiile în care au trecut deja două săptămâni de la anunțarea evenimentului și începerea înscrierilor. Conform reprezentanților AJOFM Galați, cele opt firme oferă aproximativ 80 de locuri de muncă.

Ediția din acest an a Bursei locurilor de muncă se va desfășura în locațiile devenite tradiționale: Sala pașilor pierduți a Universității "Dunărea de Jos", din str. Domnească nr. 47, respectiv, sediul din Tecuci al agenției locale de ocupare a forței de muncă, din str. Mihail Kogălniceanu nr. 60, bl. A2, parter.

La sfârșitul lunii martie 2023, județul Galați avea înregistrați oficial 9.868 de șomeri, din care aproape jumătate (4.107 persoane) au vârste de peste 50 de ani. De asemenea, cea mai mare pondere în rândul șomerilor gălățeni, aproximativ 40%, o dețin persoane cu cel mult opt clase.

Anul trecut, la bursele din Galați și Tecuci au participat 55 de firme, care au oferit 1.264 de locuri de muncă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

17 firme înscrise la Bursa locurilor de muncă

17 agenți economici își confirmaseră participarea, până marți la prânz, la Bursa locurilor de muncă ce va fi organizată de AJOFM Galați, vineri, 12 mai, în municipiile Galați și Tecuci. Cele 17 firme au anunțat 285 de locuri de muncă vacante. La fel ca la edițiile trecute ale bursei, probabil că numărul firmelor participante și al posturilor oferite va crește destul de mult în orele premergătoare deschiderii evenimentului. La sfârșitul lunii martie 2023, județul Galați avea 9.868 de șomeri înregistrați oficial.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Peste 1.000 de posturi oferite la Bursa locurilor de muncă

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați organizează, vineri, 12 mai, o nouă ediție a Bursei generale a locurilor de muncă. Evenimentul va avea loc, începând cu ora 9,00, simultan în municipiile Galați și Tecuci. Evenimentul din Galați va fi găzduit de Universitatea "Dunărea de Jos", la sediul din str. Domnească nr. 47, iar cel din Tecuci, de Agenția Locală de Ocupare a Forței de Muncă, din str. Mihail Kogălniceanu nr. 60, bl. A2, parter.

Joi la prânz, cu mai puțin de 24 de ore înaintea deschiderii bursei, erau înscrise 42 de firme, care ofereau împreună 1.010 locuri de muncă, potrivit conducerii AJOFM Galați. Numărul acestora poate crește în orele premergătoare deschiderii, așa cum s-a întâmplat în fiecare an până acum.

În 2022, la bursele din Galați și Tecuci au participat 55 de firme, care au oferit 1.264 de locuri de muncă. Din păcate, însă, numărul gălățenilor care au trecut pragul bursei a fost mai mic decât numărul posturilor oferite. Poate că anul acesta va fi altfel.

La sfârșitul lunii martie 2023, județul Galați avea înregistrați oficial 9.868 de șomeri, din care aproape jumătate (4.107 persoane) au vârste de peste 50 de ani. De asemenea, cea mai mare pondere în rândul șomerilor gălățeni, de aproximativ 40%, o dețin persoane cu cel mult opt clase.

Să vedem ce vor "spune" vineri cererea și oferta, atunci când se vor întâlni față în față.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

(12 mai)

Armata și șantierele navale, cele mai multe oferte de muncă. Peste 1.000 de gălățeni au venit la bursă

Pentru al doilea an consecutiv, numărul gălățenilor participanți la Bursa locurilor de muncă organizată de AJOFM în municipiile Galați și Tecuci s-a situat undeva în jurul pragului de 1.100 de persoane. Au fost prezente cu standuri 46 de firme, nu numai din Galați, care au oferit în total 1.224 de posturi.

Șantierele navale din Galați și Constanța, precum și Ministerul Apărării Naționale (prin Garnizoana Galați) au fost expozanții cu cele mai multe locuri de muncă oferite la bursa de vineri, 12 mai, peste 450 în total.

Damen Galați a venit cu o ofertă de 74 de posturi, pentru sudor electric, tubulator naval, lăcătuș constructor naval, șef și gestionar depozit, marinar și muncitor necalificat. De la malul mării, Șantierul Naval Constanța a venit cu o ofertă triplă ca număr (245 de locuri). În plus față de șantierul gălățean, Constanța a propus și posturi de lăcătuș montator agregate, electrician, strungar, tâmplar, curățitor sablator și vopsitor industrial.

La rândul său, Garnizoana locală a Ministerului Apărării Naționale le-a propus gălățenilor 125 de locuri libere, toate pentru soldat gradat profesionist. Doritorii trebuiau să aibă cel mult 45 de ani și minimum 10 clase absolvite.

Mai puțin de 100 de locuri de muncă pentru studii superioare

Per total, din cei 605 angajatori contactați inițial de AJOFM Galați, și-au confirmat participarea numai 46 (36 în Galați și 10 în Tecuci), care au pus „pe masă” 1.224 de locuri de muncă, din care 1.168 în Galați și 56 în Tecuci.

Pe lângă domeniile naval și militar, locuri mai numeroase au fost oferite în comerț (55), consultanță în tehnologia informației (35), industria textilă (26), activități de consultanță pentru afaceri și management (24), construcții clădiri (22), industria alimentară (21) și cea metalurgică (20 de locuri, toate în Combinatul Siderurgic Liberty).

Din totalul locurilor de muncă de la bursa de vineri, 98 au fost pentru gălățenii cu studii superioare: inginer mecanic (13 locuri), inginer constructor (11), programator (5), consultant financiar, economist, inginer electronist și inginer producție (câte 4 locuri), director vânzări și inginer electrotehnist (câte 3 locuri).

Pentru persoanele cu studii medii, profesionale, gimnaziale și fără studii, alte oferte au fost cele de muncitor necalificat în construcții (100), bucătar (59), lucrător curățenie (50), muncitor necalificat (36), electrician întreținere (35 de locuri).

Cea mai slabă ofertă din ultimii șase ani

În cifre seci, ediția 2023 a Bursei generale a locurilor de muncă a fost cea mai slabă din ultimii șase ani. Ca număr de posturi, cele 1.224 disponibile în acest an au fost aproape de trei ori mai puține decât la bursa din 2018, când s-a înregistrat un record de 3.175 de locuri. Peste ediția din acest an s-au situat și cele din anii 2017 (cu 1.892 de locuri) și 2019 (când au fost disponibile 1.792 locuri). Anul trecut s-au oferit cu numai 40 de posturi mai multe ca acum, dar au fost 11 firme participante în plus.

Numărul total de angajări al bursei din acest an va fi stabilit peste o lună.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Numai 33 de gălățeni au fost angajați după Bursa locurilor de muncă

Bursa generală a locurilor de muncă din acest an, organizată de AJOFM Galați pe 12 mai, a oferit 1.224 de posturi, din care 98 pentru studii superioare și 1.126 pentru persoane fără studii superioare

În timpul discuțiilor cu reprezentanții firmelor prezente la bursă, mai mulți gălățeni au fost selectați în vederea unor eventuale angajări.

Evaluarea finală realizată de către AJOFM Galați a rezultatelor înregistrate în urma desfășurării bursei se face la o lună de la data desfășurării acesteia, așa că am întrebat câte angajări s-au făcut, concret, după evenimentul din 12 mai.

Potrivit datelor oferite "Vieții libere" de reprezentanții AJOFM, numărul persoanelor care au fost încadrate în muncă în urma desfășurării bursei din 12 mai a fost de 33, cu 52 mai puține decât în anul precedent. Din acestea, șase persoane sunt cu studii superioare (angajate pe trei posturi de inginer electronist, două de inginer automatist și unul de analist calitate) și 27 sunt fără studii superioare.

Domeniile în care s-au făcut angajări au fost fabricarea hârtiei și a produselor din hârtie, fabricarea calculatoarelor și a echipamentelor electronice, industria alimentară, industria metalurgică, comerțul, fabricarea articolelor din textile, industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, alte activități profesionale științifice și tehnice.

Principalele meserii în care s-au încadrat în muncă persoanele fără studii superioare au fost: manipulant mărfuri (8 persoane), muncitor necalificat la ambalare produse (5), muncitor necalificat în metalurgie (3), muncitor necalificat în industria confecțiilor (2), operator roboți industriali, funcționar economic, controlor calitate, electrician întreținere și reparații, electrician în construcții, agent vânzări, lăcătuș construcții metalice și navale, muncitor necalificat în agricultură și mașinist la mașini de ambalat (câte o singură persoană angajată).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Un nou târg de locuri de muncă în Galați

Asociația Centrul de Dezvoltare SMART, în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 25 și Direcția de Asistență Socială a Municipiului Galați, organizează cea de-a cincea ediție a evenimentului "Târg de locuri de muncă". Evenimentul va avea loc miercuri și joi (20-21 septembrie), la Vila "Classic" (zona Stirex), și este organizat în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.

La târgul de locuri de muncă participă circa 20 de angajatori, direct sau prin reprezentanți, care vor pune "pe masă" în jur de 100 de posturi în HoReCa, industria navală și cea metalurgică, în construcții etc. Printre companiile care şi-au confirmat participarea se numără Damen, Liberty, Dicor Land, Agribusiness Job, Alewijnse Marine Galați, Val Ro Trade (Liești), Alsand Tehno (construcții), X Serv (servicii securitate), Ark Management Concept SRL, Atelierul social Inserția (firmă de economie socială) sau Ramcez Mob Design SRL (firmă de producție mobilier din Liești).

Printre joburile oferite de acestea se regăsesc cele de muncitori calificați și necalificați producție mobilier, lucrător/ finisor pentru constructori, referent resurse umane cu și fără experiență, vopsitor, contabil, asistent comercial, avocat stagiar, inginer electric, inginer mecanic, inginer tehnolog, inginer automatist, manager marketing, director tehnic, coordonator transport, conducător auto mărfuri, manager proiect online, manager de produs inputuri, mecanic agricol, electrician, manipulant mărfuri, stivuitorist.

Gălățenii interesați de ediția din acest an a târgului sunt sfătuiți să vină cu CV-ul actualizat, în mai multe exemplare. Participarea este gratuită.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

(18 mai)

Gălățenii au mai bifat o bursă a locurilor de muncă

Câteva sute de gălățeni s-au perindat, pe durata a aproximativ trei ore, la Bursa generală a locurilor de muncă, organizată de  Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) în municipiile  Galați și Tecuci. La  Galați, bursa s-a desfășurat în holul Facultății de Inginerie.

A fost una dintre cele mai sărăcăcioase ediții din ultimii ani, și nu numai prin prisma faptului că anul acesta nu au mai venit angajatori precum șantierele navale din Galați și Mangalia, Arabesque sau Ministerul Apărării Naționale. Din cele 560 de firme contactate, nu au participat decât 41 (27 în Galați și 14 în Tecuci), care au oferit 503 locuri vacante (388 în Galați și 115 în Tecuci). Numai 42 dintre aceste posturi erau destinate persoanelor cu studii superioare.

Domeniile de activitate în care s-au oferit cele mai numeroase posturi au fost industria alimentară (87 de locuri) și metalurgică (63), arhitectură și inginerie (51), restaurante și alte servicii de alimentație (40), industria construcțiilor metalice (36), comerț (28), lucrări de geniu civil (26), fabricare articole de îmbrăcăminte ((24 de locuri). Principalele ocupații solicitate au fost cele de: lucrător comercial (42), muncitor necalificat (22), tubulator naval (22), confecționer textile (20), electrician nave (20), lăcătuș confecții metalice (17), lăcătuș mecanic (17), operator calculator electronic și rețele (15 locuri).

Niciunul dintre gălățenii prezenți la bursă nu a fost angajat pe loc. În schimb, au fost selectate pentru angajare 155 de persoane în  Galați și 27 la Tecuci. În condițiile în care numărul oficial al șomerilor gălățeni trece de 8.600, probabil că s-ar fi impus un interes mai mare, atât din partea firmelor, cât și a celor interesați să muncească.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.