Jump to content

Un cioban din Galaţi a mers patru zile pe jos ca să ajungă acasă


dcp100168

Recommended Posts

Un cioban în vârstă de 63 de ani a mers patru zile pe jos ca să ajungă la familia lui: „Nu am bani de bilet și aș vrea să ajung acasă”

Un cioban în vârstă de 63 de ani a mers patru zile pe jo pentru a ajunge acasă, în județul Galați. Bărbatul a parcurs 130 de kilometri până a ajuns la București, iar aici mai mulți jandarmi care au aflat povestea lui i-au cumpărat bilet de tren până acasă. În cele patru zile, el a dormit pe străzi și a primit mâncare de la oameni.

„- Băieți, încotro e Galațiul? Nu am bani de bilet și aș vrea să ajung acasă, la familia mea. De patru zile merg pe jos. Am plecat de la Zimnicea și abia azi am ajuns în București”, i-a întrebat ciobanul pe jandarmi.

Impresionați de situația domnului Aftene, jandarmii din București care l-au găsit pe bărbat au strâns repede bani și i-au cumpărat un bilet de tren ciobanului care își dorea să ajungă acasă. L-au urcat în mașina Jandarmeriei și au mers împreună la Gara de Nord, acolo unde i-au cumpărat ceva de mâncare și l-au condus la tren. Pe lângă biletul de călătorie, jandarmii i-au oferit și bani cu ajutorul cărora să ajungă de la Galați în localitatea în care locuia.

Inițial, ciobanul plecase din Galați ca să lucreze ca la o stână din Zimnicea, însă din cauza condițiilor de muncă și pentru că nu era plătit, ciobanul a plecat pe jos spre București. În cele 4 zile, a dormit pe străzi și a apelat la mila oamenilor pentru mâncare. „Joi dimineață, când a ajuns în București, a fost ajutat să meargă spre casă de colegii noștri de la Jandarmeria Capitalei. Îi felicităm pentru gestul de umanitate și pentru că au adus bucurie și odihnă unui om încercat de mai multe greutăți”, este mesajul transmis de Jandarmeria română, pe pagina de Facebook.

gandul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.