Jump to content

Un pervers s-a sinucis în arestul Poliției


Recommended Posts

Un pervers s-a sinucis în arestul Poliției. Un ordin de ministru a făcut posibilă tragedia

Evenimentul de o gravitate deosebită s-a petrecut la finele săptămânii trecute, într-o celulă a arestului IPJ Galați. Un gălățean de 43 de ani, arestat pentru o tentativă de viol comisă asupa unei minore, a fost găsit spânzurat cu cablul telefonului destinat utilizării persoanelor aflate în custodie. În prezent se fac anchete la nivelul Poliției și Parchetului pentru a se stabili dacă au fost respectate toate normativele privitoare la siguranța persoanei arestate. 

Incidentul în urma căruia gălățeanul de 43 de ani avea să fie arestat preventiv pentru 30 de zile a avut loc pe 27 aprilie, pe o stradă din cartierul Filești. Individul ar fi acostat o fată de 14 ani care se îndrepta spre casă și, cu forța, ar fi tras-o spre locuința lui. Ar fi dus-o în curte împotriva voinței ei, i-a smuls hainele și ar fi încercat să o violeze, dar adolescenta a reușit să scape și a fugit acasă, unde le-a povestit totul părinților. Mama ei a sunat la Poliție. 

”Pentru clarificarea aspectelor sesizate, polițiștii care s-au deplasat la fața locului, au mers și la imobilul indicat, însă bărbatul de 43 de ani nu a fost găsit la domiciliu, iar, în baza sesizării, a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de tentativă de viol. A doua zi, respectiv la data de 28 aprilie, polițiștii din cadrul Secției 4, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, au efectuat și o percheziție la adresa bărbatului de 43 de ani. Cu ocazia percheziției a fost depistată și persoana bănuită de comiterea acestei fapte și au fost ridicate mai multe materiale de probă. care au legătură cu cauza”, a precizat ag. șef principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. Suspectul a fost rețnut pentru 24 de ore, iar pe 29 aprilie a fost prezentat Judecătoriei Galați, care a emis pe numele său un mandat de arsetare preventivă pentru 30 de zile. 

Închis în arest, singur în celulă

Individul a fost cazat, conform procedurilor, într-o cameră de reținere din cadrul Arestului Poliției Galați. Din cauza numărului mic de persoane aflate în custodie în această perioadă, a fost plasat singur în cameră, dar, peste noapte, avea să ia o decizie extremă. Bănuit de viol, s-a spânzurat cu cablul telefonului public aflat în încăpere și montat pe unul dintre pereți, fiind găsit de personalul care asigură paza arestului. ”Polițiștii aflați în serviciu au intervenit imediat și au încercat să acorde primul ajutor persoanei în cauză, îndepărtând cablul telefonic din jurul gâtului și scoțându-l din cameră pe hol pentru a se efectua mai facil manevrele de resuscitare. De asemenea, echipajul SMURD, care s-a prezentat la fața locului, a aplicat manevrele de resuscitare, conform protocolului medical, însă fără niciun rezultat, astfel fiind constatat decesul”, a adăugat reprezentantul IPJ Galați.

Cadavrul arestatului a fost dus la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie, în cauză fiind deschis, conform procedurilor, un dosar penal de ucidere din culpă. În paralel, se derulează o anchetă și la nivelul IPJ Galați, prin care se urmărește a se stabili împrejurările în care s-a produs acest incident, precum și dacă au fost respectate toate dispozițiile legale și procedurile interne privind încarcerarea persoanelor private de libertate și modul de supraveghere.

Șireturi ba, cabluri da  

Confom unui Ordin MAI aflat în vigoare, prin care se reglementează condițiile ce trebuiesc asugurate în camerele de deținere ale unităților de poliție, pentru respectarea drepturilor omului, se prevede obligativitatea ca cei reținuți sau arestați preventiv să aibă acces la telefon fix. Telefon care este montat char în camera de detenție și prevăzut cu un cablu ce poate constitui cel puțin un obiect periculos pentru persanele aflate în custodie. Paradoxal, în vederea prevenirii actelor de agresiune sau autoagresiune, atât în camerele de arest, la fel ca și în celulele din penitenciare, sunt interzise șireturile, curelele, tacâmurile tăietoare și înțepătoare și orice alte obiecte care pot produce vătămări.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.