Jump to content

Raid moto pe străzile Galațiului


Recommended Posts

Moto 2023, debut spectaculos! Peste 200 de motocicliști, în raid pe străzile Galațiului

Peste 200 de motocicliști au răspuns apelului lansat de ”Riders of IPA Galați” pentru a participa duminică, 7 mai, la raidul pe străzile orașului ce marchează noul sezon Moto 2023.

Încă de cu o zi înainte, motocicliștii și-au încălzit motoarele, pe Faleza Inferioară, în calitate de invitați speciali ai unei competiții sportive organizate cu ocazia Zilei Poliției Locale.

Însă adevărata desfășurare de forțe a motocicliștilor gălățeni a fost duminică, de la ora 10.00, când au început să se adune la Elice, pe Faleza Superioară, pentru a forma coloana de motoare pentru marele raid.

Motoarele au stârnit admirația celor prezenți, fiecare dorind să-și etaleze ”caii putere” în toată splendoarea lor. Gălățenii au putut admira pe viu motoare din seria ”regilor șoselelor”, precum celebrele ”Harley Davidson”, Kavasaki sau choppere ca ”în filme”, ce înglobează deopotrivă performanță tehnică și valențe estetice demne de invidiat.

La fel de admirate au fost și ”armurile” (costumele de protecție – n.r.) cavalerilor modernii ai șoselelor și gecile personalizate.

La ora 11.00, motocicliștii s-au încolonat și au pornit în mare raid Moto 2023 pe străzile Galațiului, totul cu respectarea indicațiilor organizatorilor și a forțelor de ordine.

Parada a început la Elice și a continuat pe un traseu ce a inclus unele dintre principalele artere rutiere ale Galațiului: strada Domnească, până la Parcul CFR - strada Prundului - strada Traian - strada Brăilei - Ultimul Leu - Piața Energiei - Piața "Berthelot" - Colegiul Național "Costache Negri" - McDonald's - Turnul TV - Trecere bac - bulevardul Marea Unire - cu revenire la Elice.

Străzile s-au umplut de tonul baritonal al motoarelor, dar dincolo de această ”desfășurare de forțe”, unul dintre scopurile principale ale acțiunii inițiate de ”Riders of IPA Galați” este acela de a conștientiza prezența motocicliștilor în trafic și, desigur, de a încuraja un comportament în trafic – fie că e vorba de motocicliști sau conducătorii auto - demn de frumusețea ”cailor putere”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.