Jump to content

Bilanțul echipelor gălățene în sezonul 2022-2023


dcp100168

Recommended Posts

Bilanțul echipelor sportive gălățene în sezonul competiţional 2022-2023

Galațiul a avut o reprezentare foarte bună ca nivel de participare în competițiile naționale, fiind al treilea oraș din țară la acest capitol

Sezonul 2022-2023 s-a încheiat, iar Galațiul a avut din nou performanțe notabile - semn că sportul rămâne un factor important în orașul nostru. Ca bilanț general sumar, Galațiul are două campioane naţionale, două retrogradate și o nou-promovată, plus alte trei echipe de seniori angrenate în competițiile naționale.

Părțile bune: două titluri și o promovare

Cea mai neașteptată performanță vine dinspre Oțelul, echipă nou-promovată în al doilea eșalon de fotbal, care a reușit o a doua promovare succesivă, chiar în Superligă. N-a fost deloc ușor, având în vedere diferența de buget față de echipe precum Gloria Buzău, Concordia Chiajna, FC Brașov sau chiar Dinamo - pe care trupa lui Dorinel Munteanu le-a depășit.

O altă performeră semnificativă a sezonului este United Galați, din nou campioană la futsal, după ce a câștigat fără să transpire în meciurile decisive: 2-0 la victorii cu Timișoara (semifinale), 3-0 cu Odorheiu Secuiesc (finală). În plus, pe lângă trofeu, cei de la United se pot mândri cu un parcurs foarte bun în Champions League. Gălățenii au trecut de faza grupelor și au ajuns în main round - unde era imposibil de făcut mai mult, având în vedere nivelul adversarilor.

Bineînțeles, pe lista performerilor s-a înscris și CSM Arcada, cu al cincilea titlu consecutiv de campioană a României la volei masculin. De la primul titlu încoace n-a mai fost o luptă atât de strânsă, iar la un moment dat părea că echipa gălățeană va rata al cincilea trofeu. Dar Sergiu Stancu și băieții săi s-au mobilizat exemplar și au trecut cu brio peste semifinala cu Dinamo și finala cu Steaua, după ce încheiaseră sezonul regulat abia pe trei.

O altă echipă de menționat la capitolul părților bune ar fi Unirea Braniștea, care și-a disputat majoritatea meciurilor de acasă la Galați. Nou-promovată în al treilea eșalon fotbalistic, Braniștea a prins faza de play-off din primul an și a încheiat sezonul pe locul 3 - la doar două puncte distanță de un loc de baraj.

Părțile neutre - baschet, hochei, rugby

La capitolul părților neutre, unde nu se poate spune că a fost un sezon strălucit, dar nici dezastruos se înscriu trei echipe. Este vorba despre baschetbaliștii de la CSM Galați - care au încheiat campionatul pe locul 13, după ce au ratat faza de play-off la ultima secundă în meciul de la Timișoara. Gălățenii au fost dezavantajați de formatul Ligii Naționale, unul nou față de anii precedenți. Una peste alta, este o clasare mai bună ca în sezonul anterior, plus un număr mai mare de victorii per total.

La hochei, echipa CSM Galați a încheiat pe locul al cincilea, sub clasările din anii precedenți, dar greu de blamat. Devine tot mai dificil pentru CSM Galați să atragă jucători valoroși în raport cu echipele importante din campionat, care au la dispoziție și participarea în Erste Liga (competiție internațională).

La rugby, sezonul este în curs și nu ne putem pronunța încă, dar per total, ca notă generală, parcursul celor de la CSM Galați se încadrează în zona neutră.

Tot la neutru o putem încadra și pe Sporting Liești - care a terminat pe locul al cincilea (prima poziție din play-out) sezonul din Liga a III-a de fotbal.

Părțile rele: două retrogradări

Petele negre ale sportului gălățean, ediția 2022-2023, sunt cele două retrogradări. FC Universitatea a retrogradat la fotbal feminin, cu doar cinci puncte acumulate. Situația a fost și mai și la handbal feminin, unde CSM Galați a terminat ultima - cu un singur punct acumulat în tot sezonul.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.