Jump to content

Cristian Sîrghi se retrage pe un post de conducere


dcp100168

Recommended Posts

Cristian Sîrghi, jucător de legendă al Oțelului, se retrage pe un post de conducere

Cristian Sîrghi, campion al României cu gruparea roș-alb-albastră în 2011, a ajuns la capăt de drum ca fotbalist, urmând să rămână alături de echipa gălățeană într-o altă postură

Lotul anunțat că a efectuat deplasarea pentru cantonamentul din Austria nu cuprindea un nume important: Cristian Sîrghi (36 de ani). Fundașul Oțelului se află însă alături de delegația gălățeană, dar într-o altă postură, cea de conducător de club. În acest sens, gălățenii au rămas cu doar trei fundași centrali de meserie: Ghiocel, Yabre și Celea, plus alte două soluții de avarie, Lopez și Adăscăliței (mijlocași defensivi la origine). Astfel, Dorinel Munteanu este interesat să mai aducă un fundaș central la echipă, odată cu retragerea din cariera de sportiv a lui Sîrghi - om de bază în meciurile decisive la ambele promovări.

Cristian Sîrghi - un gălățean care a reușit

Fotbalul gălățean a produs de-a lungul timpului mai mulți jucători care au reușit, mai mult sau mai puțin, să-și ducă la bun sfârșit o carieră în adevăratul sens al cuvântului. Unul dintre cei care au reușit este fără îndoială Cristian Sîrghi, fundaș central de referință pentru întreaga istorie a Oțelului și a fotbalului gălățean. Cele mai mari performanțe le-a trăit cu generația anilor 2010-2011, când Sîrghi a câștigat campionatul alături de Oțelul, plus Supercupa României. Pe lângă atributele sale rar întâlnite în fotbalul românesc pentru un fundaș central, Sîrghi a contribuit în acel sezon inclusiv cu goluri, unul dintre acestea fiind decisiv pentru victoria cu Steaua (actuala FCSB), scor 1-0, rezultat ce plasa Oțelul pe primul loc.

Sîrghi a debutat la Oțelul (transferat de la Politehnica Galați) în sezonul 2006-2007, sub comanda lui Petre Grigoraș (antrenorul de la acea vreme), mai mult ca fundaș dreapta decât ca fundaș central - poziție pe care avea să ajungă consacrat. A strâns 169 de prezențe în teren, în toate competițiile (inclusiv două în grupele Champions League) în culorile Oțelului, în prima sa perioadă petrecută la Galați.

Apoi, a plecat în străinătate, la Maccabi Netanya (Israel), iar după numai un sezon s-a întors în Liga I, la Concordia Chiajna. A venit o nouă experiență externă, la Ermis Aradippu (Cipru), urmată de revenirea în țară, la Pandurii Tg. Jiu și Gaz Metan Mediaș (ambele în primul eșalon la acea vreme). Ultimul contact cu o ligă străină l-a avut în 2018-2019, în Albania, la Flamurtari, iar în România a trecut înapoi la Dunărea Călărași (prima ligă) și Petrolul Ploiești (liga a doua). Din sezonul 2020-2021, Sîrghi s-a întors acasă, la Galați, pentru a juca la SC Oțelul - clubul renăscut de pe urma fostei entități falimentare. După ce a ratat promovarea în primul an din a treia ligă, Sîrghi a ales să rămână și a reușit să contribuie decisiv la următoarele două promovări.

Cristian Sîrghi este inclus în cartea ”50 de ani, 50 de legende”, care cuprinde cele mai importante personalități din istoria Oțelului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Cristian Sîrghi, noul team manager al Oțelului

SC Oțelul Galați anunță că unul dintre cei mai respectați și dedicați jucători ai noștri, Cristian Sîrghi, își va încheia cariera de fotbalist și se va alătura staffului echipei noastre, din postura de team-manager. Această veste marchează un moment important în evoluția noastră ca un club care își respectă foștii jucători și reprezintă o dovadă a angajamentului nostru de a construi o echipă puternică și coezivă.

"Cristian Sîrghi a fost o prezență emblematică în rândul jucătorilor noștri de-a lungul anilor, reprezentând cu mândrie culorile clubului și demonstrând o pasiune incontestabilă pentru fotbal. A fost un lider în teren, un exemplu de dăruire și profesionalism pentru colegii săi. Decizia sa de a se alătura staffului echipei este un pas firesc în evoluția sa personală și în contribuția continuă la dezvoltarea clubului nostru. În noul său rol, Cristian va aduce expertiza și cunoștințele sale considerabile acumulate pe parcursul unei cariere impresionante. Va lucra strâns cu antrenorul și cu ceilalți membri ai staffului pentru a sprijini dezvoltarea echipei noastre și pentru a ajuta jucătorii să atingă potențialul maxim. Vreau să îi mulțumesc lui Cristian pentru dedicarea și profesionalismul său neabătut în toți acești ani petrecuți pe teren. Este unul dintre jucătorii noștri cei mai respectați de suporteri și suntem încântați că va rămâne alături de noi pentru a continua dezvoltarea clubului”, a declarat Marian Brăilescu, președintele SC Oțelul Galați.

În vârstă de 36 de ani, Sîrghi este gălățean la origini și a petrecut în culorile roș-alb-albastre nu mai puțin de 11 sezoane, vreme în care a câștigat Cupa UEFA Intertoto, Campionatul, Supercupa și a participat în Liga Campionilor. După plecarea de la Galați, Sîrghi a evoluat în străinătate, la Maccabi Netanya (Israel), Ermis (Cipru) și Flamurtari (Albania), iar în România a mai trecut pe la Pandurii Tg. Jiu, Concordia Chiajna, Gaz Metan, Dunărea Călărași. A mai jucat pentru Petrolul Ploiești, în liga secundă, iar apoi a revenit acasă pentru a pune umărul la revenirea Oțelului în elita fotbalului românesc, reușind acest lucru după două promovări consecutive ce au readus clubul în prima ligă în această vară.

Mulțumim pentru tot și mult succes din noua postură, Cristian Sîrghi!

ascotelul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.