Jump to content

Locuințe mizere din Galați, transformate în depozite de tutun de contrabandă


dcp100168

Recommended Posts

Locuințe mizere din Galați, transformate în depozite de tutun de contrabandă

Zeci de mii de țigări, aduse ilegal în țară, și alcool nedeclarat la controalele de frontieră au fost descoperite de polițiștii din Galați, în urma unui flagrant și a mai multor percheziții domiciliare care au avut loc în oraș.

Din rețea fac parte deopotrivă gălățeni, care se ocupă cu depozitarea și vânzarea pe piața neagră a produselor accizabile, dar și un basarabean cu dublă cetățenie. Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, a fost cel prins inițial cu o cantitate însemnată de marfă, pe care se pregătea să o depoziteze în locațiile de unde urma să fie pusă în vânzare. A fost însă depistat în trafic și percheziționat.

"Bărbatul conducea un autoturism, în care au fost găsite, în portbagaj, 900 de pachete de țigări netimbrate. Ulterior, au fost puse în aplicare opt mandate de percheziție pe raza municipiului Galați, atât la adresa de domiciliu a acestuia, cât și la domiciliile unor persoane bănuite că primeau astfel de pachete de țigări netimbrate, în vederea comercializării. În timpul perchezițiilor au fost depistate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 1.825 de pachete de țigări netimbrate, respectiv 36.500 de țigarete, de diferite mărci, și 31 de sticle alcool netimbrate", a precizat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Basarabeanul, considerat capul rețelei, a fost reținut sub acuzațiile de contrabandă, deținere și comercializare în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați cu propunere de arestare preventivă. Alte trei persoane în casele cărora au fost găsite țigări au fost amendate.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.