Jump to content

Elevi din Galați plecaţi în tabără au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară


Recommended Posts

Mai mulți elevi din Galați plecaţi în tabără au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

Clipe de groază trăite laolaltă de părinți, copii și profesori, după ce mai mulți elevi ai unei școli din Galați, aflați într-o tabără la munte, s-au îmbolnăvit de la mâncare.

Mulți dintre ei au ajuns la Spitalul de Pediatrie din Brașov, unde au primit îngrijiri medicale, acuzând dureri de cap, greață, vărsături și o stare generală alterată. Din păcate pentru elevi și cadrele didactice însoțitoare, excursia s-a terminat înainte de termen, grupul gălățean ajungând acasă cu o zi mai devreme.

Se pare că problemele digestive ale elevilor au apărut imediat după ce aceștia au servit micul-dejun, pus la dispoziție de o firmă de catering, care conținea și crenvurști.

Cadrele didactice au solicitat ajutorul medicilor de la Spitalul Clinic pentru Copii Brașov, unde cei mici au primit îngrijiri medicale și au fost ținuți sub supraveghere.

Despre incidentul care le-a stricat distracția micuților în tabără, profesorul Adrian Silivestru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Galați, ne-a declarat că atât elevii, cât și profesorii sunt în afara oricărui pericol, fiind deja în drum spre Galați. "Tabăra a fost organizată așa cum este legal, organizatorii au ales un hotel la un complex de patru stele, tocmai pentru a avea copiii toate condițiile. Din păcate, a fost o situație neplăcută și neprevăzută. Ne bucurăm că acum sunt bine toți, niciunul nu a rămas internat și îi așteptăm acasă", a mai spus profesorul Silivestru.

viata-libera.ro

Mai mulți copii din #Galați au ajuns la Spitalul de Pediatrie din Brașov, acuzând dureri de cap, greață, vărsături și stare generală alterată. Opt dintre ei au rămas internați.
Minorii se aflau într-o #tabără la Bran și, cel mai probabil, au făcut toxiinfecție alimentară. Din informațiile noastre, la spital a ajuns și în cadru didactic din Galați. Peste 150 de copii din Galați se află în tabăra de la Bran.
Direcția de Sănătate Publică Brașov a dispus închiderea taberei și a amendat cu 5.000 lei firma de catering care ducea mâncare în tabăra de #copii și cu 3.000 lei unitatea de cazare.

ProLiderFm

Opt copii de la o şcoală gimnazială din Galaţi, aflaţi în tabără în judeţul Braşov, au fost internaţi, după ce au prezentat simptome specifice toxiinfecţiei alimentare. Copiilor li s-a făcut rău în autocar, în timp ce se îndreptau către judeţul Sibiu. Un al nouălea copil din grup a primit îngrijiri medicale în Sibiu, fără a rămâne internat. Hotelul unde copiii au fost cazaţi şi unde anterior mai fuseseră semnalate probleme a fost închis temporar.

Opt copii de la o şcoală gimnazială din Galaţi, aflaţi în tabără, au ajuns la spital cu simptome specifice toxiinfecţiei alimentare. Oficiali din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov au declarat, vineri, pentru News.ro, că reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean au anunţat, joi, DSP despre faptul că echipajele medicale au intervenit pentru acordarea ajutorului medical unor copii aflaţi într-un autocar, care se îndreptau dinspre zona Tohanul Nou către judeţul Sibiu.

Este vorba despre opt copii care făceau parte dintr-un grup de 150 de elevi care mergeau în excursie. Cei opt copii au acuzat stări de rău, cu simptomatologie digestivă, în timp ce se aflau în zona oraşului Făgăraş din judeţul Braşov. Şapte dintre ei au fost duşi şi internaţi la spitalul din Făgăraş, al optulea fiind trimis la Spitalul de Copii din Braşov, fiind vorba despre un copil care suferă de diabet. 

Ceilalţi copii şi-au continuat excursia, iar ulterior un alt copil a acuzat aceleaşi simptome, în timp ce se afla în judeţul Sibiu. Părinţii copilului au mers la faţa locului şi au refuzat internarea. 

Vineri, toţi copiii au fost externaţi, cu starea de sănătate ameliorată, diagnosticul fiind acela de suspiciune de toxiinfecţie alimentară provocată de un aliment neidentificat, au precizat reprezentanţii DSP Braşov. 

Copiii au fost cazaţi la o unitate hotelieră din zona Tohanu Nou-Zărneşti. Conform sursei citate, în respectivul hotel mai fuseseră făcute controale, în condiţiile în care un părinte din alt judeţ a reclamat că şi-a internat copilul după ce acesta a fost acolo în tabără. La acel moment, nu s-a confirmat diagnosticul de toxiinfecţie alimentară, însă rezultatele analizelor pe probele ridicate din hotel nu au fost conforme.

În ultimele zile, bucătăria hotelului era închisă, copiii din Galaţi primind hrană prin intermediul unei firme de catering. 

După îmbolnăvirea copiilor din Galaţi, atât hotelul, cât şi firma de catering au primit decizii de suspendare a activităţii.

news.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.