Jump to content

O pensionară din Galaţi a pus în pericol viața unui alpinist urcat pe bloc


dcp100168

Recommended Posts

O pensionară din Galaţi a pus în pericol viața unui alpinist urcat pe bloc

Un incident șocant, atât din punct de vedere al gradului de violență, dar mai ales al calității persoanelor implicate, a avut loc în Galați, la finele săptămânii trecute. Un angajat al unei firme de alpinism utilitar a fost la un pas să ”zboare” de la etajul al 11-lea după ce o femeie a găsit de cuviință să-și manifeste violent nemulțumirea față de lucrarea ce urma să se facă la imobil. 

Scenele s-au petrecut vineri, 1 septembrie, în Țiglina 1, la un bloc turn. O echipă a unei firme de alpinism utilitar din Brăila se afla la imobilul respectiv, la solicitarea asociației de proprietari, care dorea să facă o lucrare. În timpul inspectării imobilului, alpiniștii au avut însă parte de senzații mai tari decât implică, în mod obișnuit, munca lor. Unul dintre ei, un bărbat de 50 de ani, a coborât în rapel de pe acoperiș, asta după ce și-a montat toate corzile necesare. Ajuns în dreptul etajului al 11-lea, alpinistul nu și-a mai putut continua misiunea.

”În momentul în care alpinistul utilitar aproape că ajunsese în dreptul etajului 11, un proprietar de la etajul al optulea a prins cu mâna cele două corzi ale alpinistului, le-a tras în casă și a început să tragă de ele cu bestialitate. În acest mod, alpinistul utilitar a fost dezechilibrat pe spate, a fost răsucit, bruscat, fiind în imposibilitatea de a urca sau coborî. Toate persoanele aflate în acel moment pe terasă, minim cinci bărbați, printre care președintele blocului, administratorul și clientul care a solicitat evaluarea, au țipat la persoana de la etajul al optulea să dea drumul că omoară un om. Persoana nu a dat drumul niciun moment la corzile alpinistului, care, cu ultimele forțe, a reușit să tragă una din corzile cu care era legat. A reușit să acționeze dispozitivul de coborâre ca să intre de urgență în prima fereastră deschisă a blocului”, ne-a adus la cunoștință Silviu Mădălin Bălan, unul dintre colegii alpinistului, martor la cele întâmplate.

Alpinistul care a scăpat teafăr în urma acestei teribile experiențe a fost cel care a sunat la 112, solicitând intervenția poliției. Un echipaj de la Secția 2 a constatat că cele sesizate se confirmau și că proprietarul de la etajul al optulea era de fapt o femeie în vârstă de 71 de ani. Gestul pensionarei care a acționat într-o manieră extrem de violentă și iresponsabilă și care nu a dat curs solicitărilor disperate ale celor prezenți de a înceta a fost sancționat doar cu un avertisment, femeii punându-i-se în vedere să nu mai facă așa ceva pe viitor.

Punerea în pericol, tentativă de omor

Un incident aproape similar s-a petrecut în urmă cu 12 ani, la Constanța, când un bărbat de 62 de ani a tăiat cordelina unui alpinist utilitar care lucra la izolația blocului, nemulțumit fiind că îi strică lucrarea făcută înainte și că îi sunt murdărite geamurile. Alpinistul a căzut în gol circa zece metri și a supraviețuit miraculos, cu mai multe leziuni, doar pentru că, în cădere, a plonjat pe niște cabluri de internet care au atenuat impactul cu solul. Pensionarul a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat și a fost obligat să îi plătească alpinistului despăgubiri morale de 40.000 de lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Dosar penal pentru pensionara care a agresat un alpinist

La câteva zile după ce au aplicat un avertisment scris unei pensionare din Galați care a pus în pericol viața unui alpinist utilitar, polițiștii Secției 2 au reevaluat situația și au decis că s-ar impune aprofundarea anchetei într-un dosar penal.

Astfel, după mediatizarea cazului semnalat de unul dintre membrii echipei de alpiniști care vineri, 1 septembrie, făcea o evaluare al blocul I2 din Țiglina 1, oamenii legii au anunțat că vor merge mai departe de o simplă sancțiune contravențională, care are o simplă valoare morală pentru femeia în vârstă de 71 de ani. Deoarece aceasta a tras de corzile cu care alpinistul cobora în rapel pe motiv că ”nu ar fi fost mulțumită de activitatea pe care o efectua alpinistul utilitar în dreptul geamurilor de la locuința sa”, amenințând astfel să îl doboare de la etajul al 11-lea, pensionara va trebui să dea explicații din nou, la Poliție și mai apoi la Parchet.

”În cursul zilei de astăzi (n.r. marți), 5 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, urmând a fi efectuate cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, a precizat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.