Jump to content

Peste 75.000 de elevi gălăţeni, din nou la școală


Recommended Posts

La Galați, de luni, 76.500 de elevi, din nou la școală

Elevii din învățământul preuniversitar se pregătesc pentru un nou an școlar. Luni, 11 septembrie 2023, primul clopoțel va suna pentru deschiderea unui nou an școlar. În școli, în aceste zile, este din nou forfotă, diriginții și învățătorii pregătindu-se pentru prima zi de școală. Dar cum va arăta exact acest an școlar, altfel organizat decât cei trecuți?

Ministerul Învățământului a făcut public calendarul conform căruia se va desfășura anul școlar 2023-2024, care va fi împărțit în cinci module. Astfel, modulul I va debuta luni, 11 septembrie și se va termina pe  27 octombrie. În perioada 28 octombrie - 5 noiembrie, elevii vor fi în vacanță, urmând ca în intervalul  6 noiembrie - 22 decembrie  aceștia să se întoarcă la școală pentru modulul II. 23 decembrie - 7 ianuarie este perioada destinată Sărbătorilor de iarnă, când elevii vor fi din nou în vacanță. 8 ianuarie - 16 februarie este intervalul școlar în care se va desfășura modulul III, iar de pe 19 februarie până pe 25 februarie, elevii vor avea vacanța de ski. Modulul IV va cuprinde perioada dintre 26 februarie - 26 aprilie. Aparent, aceasta este cea mai lungă perioadă de școală, însă școlarii vor fi în vacanță în perioada 27 aprilie - 7 mai, incluzând aici și zilele de 5, 6, 7 mai când se va sărbători Paștele. Modulul V va debuta, așadar, pe 8 mai și va dura până în 21 iunie, urmând ca pe 22 iunie elevii să intre în vacanța de vară.

Deși nu este primul an școlar care se va desfășura în această structură, cu module de aproximativ cinci săptămâni fiecare și cu vacanțe mai dese, majoritatea părinților se plâng încă de faptul că perioada în care copilul nu merge la școală le încurcă planurile la serviciu, aceștia fiind obligați să găsească o variantă pentru a-i lăsa pe cei mici pe perioada vacanțelor intermodulare. „Era mai bine cum era anul școlar împărțit în trecut. Știam că trei luni merge la școală și apoi are vacanță. Acum, din cinci în cinci săptămâni, vacanță! Nici n-apuci să te dezmeticești bine, că iar vacanță. E greu pentru noi, că începe stresul în care nu ai ce face cu cel mic, cu cine îl lași acasă cât tu ești la muncă și el în vacanță. Dar asta e... ne vom adapta din mers”, ne-a povestit mămica unui copil de clasa a II-a. La Galați, debutul de an școlar se va desfășura în condiții normale, cu festivități de deschidere în toate unitățile de învățământ. Cel puțin așa susține prof. Adrian Silivestru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Galați. „Luni, 11 septembrie, în Galați și în județ, școlile se vor deschide pentru  76.500 de elevi. Putem afirma că școala începe în condiții optime, fără probleme. Acolo unde încă nu s-au finalizat lucrările de reabilitare a unităților școlare, am găsit soluții pentru toți elevii. Aceste situații sunt mai ales în mediul rural, unde ne străduim ca nicio școală să nu mai aibă toalete afară, iar copiii să învețe în cele mai bune condiții. Echipa I.S.J Galați transmite succes în noul an școlar atât elevilor, cât și profesorilor, putere de muncă, sănătate și încredere în forțele proprii", a transmis inspectorul Adrian Silivestru.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.