Jump to content

O gălăţeancă a cerut 30.000 şi a obţinut 50.000 de euro în „Imperiul Leilor”


dcp100168

Recommended Posts

O gălăţeancă a cerut 30.000 şi a obţinut 50.000 de euro în „Imperiul Leilor”

În loc de 30.000 de euro, cât ceruse pentru zece la sută din afacerea ei, gălăţeanca Mihaela Ciuraru a obţinut 50.000 de euro în „Imperiul Leilor”, marţi noaptea, la Pro Tv. Gălăţeanca locuieşte în Germania şi face naveta zilnic în Elveția, unde lucrează ca manager de proiect. În cele două ore dus - două întors de călătorie cu trenul, își organizează ziua, meditează și lucrează, a scris o carte şi a pus bazele centrului de orientare în carieră şi dezvoltare personală pentru tineri denumit EMTHRIVE. Pentru această afacere a venit cerând susţinere în „Imperiul Leilor”, la Pro Tv.

„Tinerii de astăzi reprezintă adulţii de mâine. Ei vor fi specialiştii care vă vor trata, care vă vor repara maşina, servi în restaurante, vă vor oferi toate serviciile de calitate de care aveţi nevoie. Din păcate, majoritatea tinerilor din România - peste 60 la sută - nu profesează în domeniile în care studiază. 50 la sută ajung să facă reconversie profesională între 25 şi 35 de ani. Eu sunt unul dintre ei, pentru că până la vârsta de 25 de ani ai mei, am ajuns să schimb zece job-uri. Care este soluţia noastă? Noi punem laolaltă specialişti din domeniul consilierii vocaţionale şi psihologi şi construim oferta dedicată şi personalizată tinerilor în funcţie de nevoie lor”, aşa a pledat Mihaela Ciuraru pentru susţinerea afacerii ei, în „Imperiul Leilor”.

Conform Pro Tv, această platformă online a fost înființată la dorința elevilor ei din cadrul cursurilor de karate. Tânăra a încercat să îi înveţe cum să se „lupte cu viața” nu doar în competiții.

Uimitoare poveste de viaţă

„N-am dus o viaţă uşoară, dar nu sunt singura. Sunt foarte mulţi români în situaţia mea. Copilăria a fost cu multă muncă. Părinţii s-au chinuit atât de mult să mă crească, să-mi ofere, încât ei sunt eroii mei. Cred că toată viaţa mi-am dorit să-mi fac părinţii mândri”, a mărturisit gălăţeanca la întrebările „Leilor” despre copilăria şi viaţa ei. Cel mai greu moment a fost părăsirea României, amintire care i-a adus şi acum lacrimi în ochi.

După cum a povestit Mihaela Ciuraru, primii bani i-a câştigat la vârsta 12 ani - ajutând oamenii - pentru a-şi plăti sala de karate. Mihaela este practicant de arte marțiale, stil Karate Kyokushin de 13 ani, centura neagra 1 Dan, instructor de Karate Kyokushin de zece ani în cadrul organizației WAKU România, multiplă campioană națională și internațională.

A absolvit Facultatea de Arhitectură Navală din Galați (program de licenţă și masterat), a fost un an inspector QA&QC în cadrul Şantierului Naval Vard Brăila, apoi project engineer în cadrul Van Hoften, Olanda, iar de un an este manager de proiect în departamentul de procurement al companiei Oerlikon AG, Elveția. A publicat şi prima sa carte: „Ești propriul tău erou – Când nu mai poți, mai poți puțin”.

„Leii”, cuceriţi de Mihaela

Dragoş Petrescu a fost primul „Leu” care i-a oferit 30.000 de euro pentru 10 la sută din companie, dar a lăsat oferta deschisă şi pentru implicarea celorlalţi „Lei”. I s-a alăturat Wargha Enayati, care a condiţionat participarea lui la afacere de revenirea ei în ţară. Condiţie cu care gălăţeanca a fost de acord.

A urmat Răzvan Raţ, apoi soluţia mult mai inspirată a Cristinei Bâtlan: „Mihaela, te felicit! Eşti ca o rază de soare, ai atâta căldură şi atâta bunătate încât m-ai emoţionat enorm. Şi bineînţeles că vin alături de tine cu participare la proiect. Şi dacă te ajută 50.000 de euro, propun să dăm fiecare câte 10.000 de euro pentru a avea suficienţi bani să începi şi ca să nu-ţi fie atât de greu cum ţi-a fost până acum. Deci noi te delegăm pe tine să fii reprezentanta noastră şi să-i ajuţi pe ceilalţi. Şi îţi mulţumesc că faci asta, pentru că e cel mai greu”.

În opinia „Leului” Mircea Căpăţînă, Mihaela Ciuraru a spulberat mitul că tinerii de azi nu mai fac, nu mai au chef, nu mai muncesc.

Mihaela Ciuraru a acceptat oferta comună: 50.000 de euro pentru zece la sută din afacerea ei.

Concluzia generală a fost că gălăţeanca e, la rândul ei, un „Leu”.

„Să te întorci acasă cu totul”, i-au spus „Leii”. „Categoric, asta aşa va fi!”, a promis Mihaela Ciuraru.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.