Jump to content

Un polițist pensionar, membru de bază al unei rețele de traficanți


dcp100168

Recommended Posts

Un polițist pensionar, membru de bază al unei rețele de traficanți

Șase colete cu aproape 130.000 de țigări proaspăt trecute ilegal peste graniță au fost interceptate pe malul Prutului, în noaptea de joi spre vineri. Captura, oricum deloc neglijabilă, devine cu atât mai interesantă cu cât a fost depistată alături de un fost polițist de frontieră, pensionar de ani buni, care tocmai coborâse marfa dintr-o barcă. Cei care și-au găsit fostul coleg ”în acțiune” au fost polițiștii de frontieră de la Oancea, care au descins în zona Vădeni.

Au ajuns exact în momentul în care pensionarul, acum în vârstă de 55 de ani și retras din activitate în 2016, cobora dintr-o barcă cele șase colete voluminoase, bine ambalate și legate cu sfoară. Urma, foarte probabil, să ducă la îndeplinire una dintre cele mai riscante sarcini, respectiv, să încarce țigările într-o mașină și să le transporte ”în siguranță” într-o locație, de unde ar fi urmat să fie distribuite.

”Au fost anunţate autorităţile de frontieră din Republica Moldova, fiind demarate cercetări în comun. La inventarierea bunurilor a reieşit faptul că în colete se aflau ţigarete, fiind stabilită cantitatea de 128.800 de ţigarete, în valoare de aproximativ 64.400 de lei, bunuri ce au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor”, a specificat insp. pr. Mădălina Carp, purtătorul de cuvânt al STPF Galați. 

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru contrabandă, cercetările fiind continuate atât de polițiștii români, cât și de cei din Republica Moldova, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate. Fostul polițist nu a fost, deocamdată, lăsat în libertate, el fiind reținut în vederea prezentării la Judecătoria Tg. Bujor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.