Jump to content

A încetat din viaţă prof. univ. dr. Valentin Țurlan


dcp100168

Recommended Posts

A încetat din viaţă prof. univ. dr. Valentin Țurlan

Profesorul universitar doctor Valentin Țurlan a încetat din viaţă pe data de 19 septembrie 2023, a anunţat Departamentul de literatură, lingvistică și jurnalism al Facultăţii de Litere de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi.

Născut pe 6 septembrie 1938, în comuna Voinești, judeţul Dâmbovița, profesorul Ţurlan a absolvit Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, Facultatea de Litere, secția limba și literatura română - istorie. Şi-a început cariera academică în anul 1960 şi a parcurs, pe rând, toate treptele carierei didactice din învățământul superior.

În cei 45 de ani de activitate didactică, a fost titular al cursurilor de Lingvistică generală, Limbă română contemporană. Fonetică și fonologie, Limbă română contemporană. Lexicologia, Limbă română contemporană. Sintaxa și Introducere în tehnica cercetării științifice. La Universitatea "Dunărea de Jos", a fost șef de catedră și decan al Facultății de Litere, Istorie și Teologie (1996-2000).

A fost permanent interesat de activitatea științifică, participând la conferințe și simpozioane de lingvistică naționale și locale, publicând numeroase articole în reviste de specialitate, cursuri universitare și cărți de specialitate, "Lingvistica generală" fiind cea mai cunoscută de generațiile de studenți gălățeni.

Dumnezeu să-l odihnească!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.