Jump to content

Zece la sută dintre șoferii testați în Galați ies pozitivi la droguri


dcp100168

Recommended Posts

Zece la sută dintre șoferii testați în Galați ies pozitivi la droguri

Fenomenul conducerii vehiculelor sub influența stupefiantelor este în continuă expansiune, o recunosc polițiștii, care zilnic întâlnesc în trafic șoferi care își riscă libertatea, permisul, siguranța proprie și pe a celorlalți, urcându-se la volan, deși au consumat substanțe interzise.

Numai de la începutul acestui an, "la fiecare o sută de persoane testate, nouă au fost dovedite ca fiind sub influența substanțelor stupefiante", a afirmat miercuri, 27 septembrie, cms. șef Gabriel Mitrea, șeful Poliției Municipiului Galați, în prezent aflat la comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

Realitatea, reflectată de cifrele făcute publice de oficial, este confirmată și de reprezentanții Poliției Rutiere, care furnizează cifre ce redau o situație îngrijorătoare. Șoferii beți sau drogați pot fi întâlniți oriunde în trafic, controalele făcute de filtre reflectând doar o parte a fenomenului. "Numai în primele șase luni ale anului în curs au fost reținute 277 de permise de conducere de la persoane aflate sub influența alcoolului la limita contravenției. De asemenea, au fost constatate 112 infracțiuni, comise de șoferii care au trecut de pragul de 0,80 la mie, în aerul expirat", a punctat cms. șef Ionuț Rusu, șeful Biroului Poliției Rutiere Galați.

Numai în weekendul trecut, într-o acțiune a Poliției Rutiere care a durat trei zile, au fost depistați patru șoferi drogați, doi în mediul rural și doi în mediul urban. Un al cincilea șofer "penal" a ajuns după gratii pentru 30 de zile după ce a condus beat și fără permis, provocând un accident rutier. La analizele de laborator a reieșit că bărbatul, în vârstă de 42 de ani, avea o alcoolemie în sânge de 3,2 la mie.

În primele șase luni ale anului 2023, 18 conducători auto au ajuns la analize după ce aparatele Drugtest au arătat că se aflau sub influența unor substanțe interzise, de la canabis la metamfetamine și cocaină. Dispozitivele de verificare în teren sunt insuficiente, chiar dacă această testare este o etapă preliminară, rezultatele nefiind concludente decât alături de confirmarea din laborator. În prezent, la nivelul IPJ Galați sunt zece astfel de aparate.

Anul trecut, pe drumurile din Galați au fost depistați 63 de șoferi care conduceau drogați.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.