Jump to content

Elev de la Colegiul Economic, prins cu droguri în clasă


Recommended Posts

Elev de la Colegiul Economic, prins cu droguri. Descoperirea a fost făcută de profesori

Un elev de 16 ani, de clasa a X-a, a fost prins cu droguri în liceu. Descoperirea a fost făcută de profesorii unității de învățământ, care au anunțat Poliția. Incidentul este anchetat de polițiști.

Potrivit Poliției Galați, vineri, 6 octombrie 2023, la ora 12.45, directorul unei unități de învățământ preuniversitar din municipiul Galați, mai exact de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Galați, a sesizat Secția 3 Poliție Galați, cu privire la faptul că un elev de clasa a X-a, are asupra lui, cinci bucăți dintr-o substanță albă, tip cristal. 

„La fața locului au ajuns în scurt timp polițiști din cadrul Secției 3 Poliție, care au identificat elevul, un adolescent, cu vârsta de 16 ani, din municipiul Galați și au procedat la ridicarea celor cinci bucăți de tip cristal, de mici dimensiuni, care fuseseră găsite de cadrele didactice, fiind bănuite a face parte din categoria substanțelor psihoactive”, a anunțat IPJ Galați.

Incidentul de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” de la Galați este anchetat de polițiști, dar și de conducerea unității de învățământ. „Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Galați împreună cu cei din cadrul Biroului Siguranță Școlară și a celor de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Galați, pentru stabilirea întregii situații de fapt și pentru luarea măsurilor legale care se impun”, a precizat Poliția Galați.

adevarul.ro

Consumul și chiar traficul de droguri, pentru a nu mai vorbi de deținerea de substanțe interzise de către elevi a trecut la un alt nivel vineri, 6 octombrie. Un elev de clasa a X-a de la un colegiu din municipiul Galați a fost dat pe mâna poliției de conducerea școlii după ce a fost prins chiar în timpul unei ore de curs, ”manevrând” câteva cristale suspecte.

Cea care l-ar fi deconspirat ar fi fost chiar diriginta, care, văzându-i preocupările în afara celor discutate la clasă, i-a cerut să scoată ce se chinuia să ascundă în buzunare. Au ieșit la iveală cinci fragmente din ceva ce semăna cu substanțele tot mai consumate de tineri. Profesoara a anunțat conducerea liceului, care, potrivit infomațiilor noastre, ar fi Colegiul Economic ”Virgil Madgearu”. Directoarea instituției a fost cea care a sunat la Poliție. Un echipaj de la Secția 3 a fost trimis la școală și a ridicat substanțele acuzatoare. 

”Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție, care au identificat elevul, un adolescent, cu vârsta de 16 ani, din municipiul Galați și au procedat la ridicarea celor cinci bucăți de tip cristal, de mici dimensiuni, care fuseseră găsite de cadrele didactice, fiind bănuite a face parte din categoria substanțelor psihoactive”, a precizat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

”Cristalele”, despre care elevul a susținut că nu ar fi droguri ci niște ”săruri pentru pisică”, au fost predate polițiștilor de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Galați, care vor dispune expertizarea lor. În funcție de rezultat și de restul probelor care vor indica natura preocupărilor elevului, se vor lua măsurile legale. 

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Elev de la Colegiul Economic, acuzat oficial de deținere de droguri de mare risc

Adolescentul care pe 6 octombrie a fost prins de către dirigintă, în timpul unei ore, că manevra câteva cristale suspecte despre care el a susținut că erau "săruri pentru pisică" a fost pus oficial sub acuzare, după ce la analize a reieșit că substanțele făceau parte din categoria celor de mare risc.

Hoțul prins, negustor necinstit și... cercetat penal este situația în care se află acum un elev al Colegiului Economic din Galați, devenit celebru într-un mod nefast, la începutul lunii octombrie. S-a întâmplat chiar în timpul unei ore de dirigenție, când băiatul, fără a ține cont că în sală era prezent cadrul didactic, a început să manevreze câteva cristale. În timp ce le muta dintr-un buzunar în altul, a fost văzut de dascăl, care nu l-a ignorat, l-a întrebat ce ascunde și apoi a anunțat conducerea școlii. Așa a ajuns incidentul la urechile poliției, cazul, ca și cele câteva cristale despre care tânărul spunea că nu sunt droguri, ci niște "săruri pentru pisică", intrând pe mâna ofițerilor de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Galați.

Conform procedurilor, substanțele confiscate de la elev au trebuit analizate pentru a se certifica natura lor. În acest sens, au fost trimise la Constanța, unde există un laborator specializat în acest sens. Rezultatele, venite recent, au confirmat că "biluțele" din buzunarul adolescentului nu erau ceea ce susținea el că ar fi. "Analizele de laborator au confirmat faptul că substanțele fac parte din categoria drogurilor cunoscute sub numele de «cristale», care sunt clasificate ca droguri de mare risc. În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de droguri de mare risc, conform Legii 143/2000", a precizat ag. șef Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Fapta de deținere a drogurilor de mare risc pentru consum propriu, fără drept, este pedepsită de lege cu închisoarea între 6 luni și 3 ani. În cazul în care deținerea are ca obiect droguri așa-zis ușoare (de risc), sancțiunea este de închisoare între 3 luni și 2 ani sau amendă. Mai importantă însă decât pedeapsa penală este latura psihologică, sprijinul familiei și al școlii și consilierea de specialitate fiind esențiale în prevenirea riscului de recidivă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.