Jump to content

Siguranța feroviară, la mâna unor funcționari beți


dcp100168

Recommended Posts

Siguranța feroviară, la mâna unor funcționari beți la serviciu

Mai multe persoane, angajate pe diferite funcții în sistemul feroviar din Galați, au fost prinse în stare de ebrietate în timpul programului

Constatările au fost făcute în ultimele luni de polițiștii de la Transporturi, care au verificat respectarea regulilor de securitate și de prevenire a riscurilor de accidente. Controalele au vizat peste o mie de angajați, la nivel național.

Verificările cu ”fiola” făcute de polițiștii de la Transporturi în gări, depouri, trenuri și în alte obiective ce țin de infrastructura căilor ferate din România a scos la iveală o realitate mai mult decât îngrijorătoare. Chiar și la aceste locuri de muncă, unde gradul de securitate ar trebui să fie maxim, iar angajații într-o stare perfectă de vigilență, se consumă alcool sau funcționarii merg la serviciu după ce s-au ”înfruptat” din licorile bahice, cu puțin timp înainte. 

Așa se face că ”prevenirea producerii de accidente feroviare, a riscurilor profesionale, protecția sănătății și securității lucrătorilor, eliminarea factorilor de risc și accidentare, verificarea respectării serviciului continuu maxim admis pe locomotivă și prevenirea şi combaterea consumului de alcool și substanțe interzise, în timpul serviciului, la bordul locomotivelor, în trenuri, stații de căi ferate, depouri de locomotive, revizii de vagoane și halte de mișcare sau călători”, scopul declarat al acțiunilor poliției au avut drept efect prinderea în flagrant a mai multor funcționari ”afumați”.

Femeie-impiegat, venită criță la muncă

Printre cele 949 de persoane cu atribuții în siguranța circulației și cei 180 de mecanici de locomotivă verificați cu etilotestele s-au aflat și trei angajați din zona Galațiului, conform informațiilor furnizate de Biroul de presă al Poliției Române. Aceștia fac parte dintr-un ”lot” de 18 persoane aflate sub influența alcoolului și care sunt acum cercetate penal. Este vorba despre șeful unei echipe de întreținere din Galați, aflat în timpul serviciului, dar și sub influența alcoolului, stare în care ar fi trebuit să coordoneze intervențiile pentru reparații la garniturile de tren. Bărbatul, aflat într-o evidentă stare bahică, s-a ales cu dosar penal. Într-o situație și mai gravă, dar și penibilă totodată, s-a regăsit o gălățeancă, angajată în Gara Barboși.

Femeia a fost reclamată că a venit beată la serviciu. ”Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Galați au fost sesizați despre faptul că o femeie, având funcția de impiegat dispozitor în cadrul acestei stații, s-a prezentat la intrarea în tura de serviciu sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat faptul că a consumat băuturi alcoolice, motiv pentru care s-a procedat la conducerea acesteia la o unitate spitalicească din Galați”, au menționat reprezentanții poliției. ”Tripleta” este completată de un mecanic de la Brăila, care se gândise să-și sporească puțin cheful de muncă cu ceva alcool. Electromecanicul a ieșit ”pozitiv” la testarea cu aparatul Drager, motiv pentru care a fost și el dus la spital pentru probe biologice, iar mai apoi, la poliție, unde i-a fost deschis dosar penal.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.