dcp100168 Posted November 6, 2023 Posted November 6, 2023 Două trofee pentru judeţul Galaţi, la "Vedeta familiei" Sasha Damian, de 10 ani, din Galaţi, şi Elisa Arion, în vârstă de nouă ani, din Tecuci, au cucerit, fiecare, trofeul „Vedeta familiei”, în ediţia de sâmbătă, 4 noiembrie 2023, a emisiunii TVR 1. Juriul, format din Elena Gheorghe, Matilda Pascal Cojocăriţa şi Radu Ştefan Bănică, a considerat că un singur trofeu ar fi prea puţin pentru a fi acordat, având în vedere momentele artistice oferite de cele două concurente. Aşa că ambele au fost desemnate câştigătoarele emisiunii. Concurenți talentați și probe captivante, un juriu obiectiv şi plin de sfaturi utile, doi prezentatori carismatici şi empatici, aceasta este reţeta celui de-al treilea sezon al emisiunii „Vedeta familiei”, difuzată sâmbătă, de la ora 12,30, la TVR 1. Două dintre protagonistele ediţiei de sâmbătă, 4 noiembrie, au venit din judeţul nostru: Sasha Damian – din oraşul Galaţi şi Elisa Arion – din oraşul Tecuci. „Argint viu”, după cum o numeşte profesoara ei de canto, Monica Măciuceanu, Sasha Damian, în vârstă de 10 ani, visează să devină artistă. Este ritmică şi muzicală, veselă şi plină de energie. La prima probă a emisiunii a interpretat alături de tatăl şi de frăţiorul ei „Pisica neagră”. La a doua probă, a dovedit că poate să cânte şi să danseze în acelaşi timp, fără să-şi piardă nici suflul, nici ritmul: „Want U Back”. Iar cea de-a treia piesă, inspirată din folclor, „Foaie verde, foaie deasă” a făcut-o pe Elena Gheorghe de la masa juriului să înveţe un nou sinonim pentru veselie – Sasha Damian. Pregătită de profesorul Dragoş Gheorghiu, tecuceanca Elisa Arion adoră să fie pe scenă. Încă de la vârsta de trei ani şi jumătate inventa cântecele, iar acum, la cei nouă ani ai săi, vrea să-şi compună propriile melodii. Sensibilă şi nonconformistă, cu o delicateţe aparte, Elisa a reuşit să-şi învingă starea de rău cu care se confrunta şi care le-a dat emoţii şi părinţilor ei şi realizatorilor emisiunii. Radu Bănică i-a remarcat imediat timbrul muzical interesant pe care Elisa l-a pus în valoare în cele trei probe ale emisiunii. A cântat „Mamma Maria” alături de verişoara ei şi de trupa de dans „Elioans Art” din Tecuci. Apoi a interpretat piesa „Speechless”, iar la final, cântecul popular „M-aş duce şi eu la joc”. A fost bătălie la masa juriului, după cum au dezvăluit realizatori emisiunii. Aşa că, membrii juriului au decis să apeleze la singura excepţie pe sezon care le permite să acorde două trofee în loc de unul. La egalitate după notele juriului, Sasha şi Elisa au fost desemnate câştigătoarele ediţiei „Vedeta familiei”. viata-libera.ro
dcp100168 Posted November 19, 2023 Author Posted November 19, 2023 Marina Iancu din Galaţi a câştigat trofeul „Vedeta familiei” Un nou trofeu „Vedeta familiei” ajunge la Galaţi, cucerit de Marina Iancu, în vârstă de 12 ani. „Numai perle şi numai diamante scoţi din voce”, i-a spus, pe bună dreptate, îndrăgita artistă de muzică populară Matilda Pascal Cojocăriţa. Cu experienţa a peste 70 de concursuri muzicale, de la care s-a întors doar cu Premiul I, Marina Iancu este eleva profesoarei de canto Monica Măciuceanu, aşa că a venit la competiţia televiziunii naţionale cu toată gașca de la Voces Music – Galaţi, nu doar cu familia. Marinei Iancu i-ar plăcea să cânte toată ziua – ceea ce şi face în mare măsură, pentru că studiază canto, pian şi chitară – şi este convinsă că drumul ei merge către colegiul de muzică din Los Angeles. „O genială! Olimpică pe ţară la pian, azi îi dau piesa şi mâine o ştie!”, aşa a prezentat-o „Profa” Monica Măciuceanu pe Marina Iancu. Adolescenta a fost una dintre cele trei concurente ale ediţiei de sâmbătă, 18 noiembrie 2023, a emisiunii „Vedeta familiei” de la TVR 1. Aşa cum am mai scris, „Vedeta familiei” este un talent-show în care protagoniştii sunt copii care se străduiesc să convingă juriul, format din Matilda Pascal Cojocăriţa, Radu Ştefan Bănică şi Elena Gheorghe, că merită trofeul emisiunii. Datorită Marinei, ediţia de sâmbătă a început în forţă cu o piesă rock – „Beggin'”, pe care gălăţeanca a interpretat-o în timp ce fratele ei mai mic, Victor, a acompaniat-o la tobe. „A fost, cred, printre puţinele dăţi în care n-am ştiut la cine să mă uit – pentru că şi tu eşti foarte talentată, dar şi fratele tău! A fost un moment foarte bun. Tu ai o voce foarte bună”, i-a spus, de la masa juriului, Radu Ştefan Bănică. La proba a doua, Marina a ales piesa lui Kelly Clarkson „I Don't Think About You” şi a dovedit, din nou, că e cea mai bună. Iar la ultima probă, Marina a cucerit din nou juriul şi publicul cu o piesă de inspiraţie folclorică – „Mociriţa”. A fost cât se poate de limpede că merită fără tăgadă trofeul „Vedeta familiei”. viata-libera.ro
dcp100168 Posted April 21, 2024 Author Posted April 21, 2024 Gălăţeanca Sasha Damian, finalistă la „Vedeta familiei - Sezonul campionilor” Voce, energie, carismă şi talentul de a face show! Asta înseamnă să ai „pachetul complet”, fără de care un artist nu ajunge cu adevărat la inima publicului. Este ceea ce a dovedit cu prisosinţă, gălăţeanca Sasha Damian, care tocmai s-a calificat în marea finală a competiţiei „Vedeta familiei – Sezonul campionilor”, de pe 1 iunie, la TVR 1. După ce în noiembrie anul trecut a câştigat trofeul ediţiei la „Vedeta familiei”, Sasha Damian a revenit pe scena competiţiei în „Sezonul campionilor”, sâmbătă, 20 aprilie 2024. Probele au adus noi provocări pentru concurenţi, dar pentru Sasha au fost doar ocazii de a face spectacol. La prima probă, „Muzica părinţilor – piesa retro”, Sasha a adus pe scenă „Rivers Of Babylon“ a legendarei trupe Boney M. I-au fost alături pe scenă Maria Manole şi Ana Eşanu, într-o coregrafie semnată de Oana Elena Rusu. „Foarte inspirat! Mi-a plăcut foarte mult interpretarea, prezenţa scenică, coregrafia! A fost un moment cu totul, de la cap la coadă. Ai acel ceva care trece sticla”, a exclamat artista Alina Sorescu, preşedinta juriului. Şi n-a fost singura apreciere! „Aş sintetiza prestaţia ei într-un singur cuvânt – proaspătă. Are o privire foarte clară care transmite şi convinge”, a remarcat, de asemenea, juriul. Pentru „piesa de rezistenţă” a celei de-a doua probe, convinsă că „rock-ul şi pop-ul sunt cea mai bună combinaţie”, Sasha Damian a ales „So What” din repertoriul lui P!nk. Şi s-a transformat într-un adevărat rock-star, fapt recunoscut şi de juriu. „Eu mereu spun că mulţi copii pot da lecţii multor artişti mari, cu pretenţii! Publicul e cel mai bun barometru: când publicul te aplaudă cu foc şi cu energie, înseamnă că ai ajuns acolo unde trebuie, la inimile lor. Pentru că până la urmă publicul ne ridică, publicul ne coboară, pentru public cântăm. Mi-a plăcut foarte mult să te văd un adevărat rock star. Cred că P!nk nu era ca tine la vârsta ta”, a spus Alina Sorescu. „Sasha, am dansat pe scaun singur! E tare de tot! Mie îmi place maxim Şi când vorbeşte te face să dansezi. Are şi joc de scenă: concordanţă perfectă între voce şi dans!”, a mărturisit unul dintre membrii juriului. La ce-a de-a treia probă – „Acum e acum!” – Sasha a surprins din nou juriul şi publicul cu o alegere curajoasă: celebrul cântec „Mama mea e florăreasă”, dar în varianta cântată de Damian & Brothers feat. Loredana & Connect-R. Altfel spus, am avut parte de muzică lăutărească şi de rap, într-o singură interpretare, a Sashei Damian. „Asta înseamnă să fii o adevărată artistă! O adevărată artistă poate să cânte de toate: orice, oricând, oriunde”, a conchis Alina Sorescu. Iar juriul a remarcat şi altceva: că Sasha Damian e o florăreasă care ştie să „vândă” show, muzică, energie, carismă! Cu 164 de puncte, Sasha s-a calificat în marea finală „Vedeta familiei - Sezonul campionilor”. Ar mai fi de spus că Sasha are la activ 400 de ore de canto şi 34 de premii muzicale. Este eleva profesoarei de canto Monica Măciuceanu, care, de altfel, i-a fost alături în această competiţie, evident, cu toată gaşca „Voces” din Galaţi. Pentru cei care vor să vadă emisiunea, va fi difuzată în reluare, vineri, 26 aprilie, ora 18,00 la TVR. Şi nu uitaţi că mai avem de urmărit alte două gălăţence la „Sezonul campionilor”: Marina Iancu şi Timeea Bostan! viata-libera.ro
dcp100168 Posted May 27, 2024 Author Posted May 27, 2024 Gălăţeanca Timeea Bostan, finalistă la „Vedeta Familiei – Sezonul campionilor” Cu trei momente artistice pe cât de spectaculoase pe atât de diferite, gălăţeanca Timeea Bostan a trecut cu brio de semifinala competiţiei „Vedeta Familiei – Sezonul campionilor” de sâmbătă, 11 mai 2024, la TVR1. Timeea s-a calificat în marea finală din 1 iunie, unde va concura cu o altă gălăţeancă, de asemenea finalistă – Sasha Damian. Nu mai puţin de 576 de ore de canto cu „ProFA” Monica Măciuceanu şi 25 de premii câştigate în concursuri şi festivaluri muzicale – iată un CV impresionant pentru doar 11 ani, cât are Timeea Bostan, elevă la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galaţi. Aşa cum aţi putut afla din ziarul „Viaţa liberă”, Timeea a câştigat, în primăvara anului trecut, trofeul ediţiei la „Vedeta Familiei” şi a acceptat provocarea de a concura şi în „Sezonul campionilor”. La prima probă din semifinala de sâmbătă, 11 mai, Timeea a oferit un veritabil moment de musical cu cântecul „Supercalifragilisticexpialidocious” din „Mary Poppins”. Două talentate dansatoare şi coregrafia realizată de Oana Elena Rusu au întregit spectacolul. „M-ai fascinat! Aş cumpăra bilet dacă ai juca într-un musical”, a recunoscut preşedintele juriului, artistul Doru Todoruţ. Juriul a fost uimit de lejeritatea cu care Timeea a cântat şi a dansat, controlând perfect fiecare sunet şi fiecare inflexiune a vocii, fără să se simtă efortul. O actriţă minunată! La cea de-a doua probă, Doru Todoruţ a căutat degeaba „hibe” în interpretarea melodiei „Invincible” din repertoriul lui Kelly Clarkson. Momentul a fost impecabil din punct de vedere tehnic, dar mai ales emoţionant. Pentru ultima probă, Timeea Bostan a avut parte de două invitate speciale – sora ei mai mare, talentata Adina Lavinia Bostan, elevă tot la Liceul „Cuclin” şi artista Eugenia Nicolae, compozitoarea piesei pe care au cântat-o „Pe câmpul cu florile”. Pentru juriu a fost o nouă surpriză, la fel de frumoasă, dar şi o schimbare de ritm! Şi a tras concluzia că Timeea Bostan este făcută pentru scenă. Şi că are o minunată galerie de susţinători – Gaşca „Voces” din Galaţi. Pe 1 Iunie, pe Timeea Bostan şi pe Sasha Damian din Galaţi le vom vedea în finala „Vedeta Familiei – Sezonul campionilor”. Succes! viata-libera.ro
dcp100168 Posted June 1, 2024 Author Posted June 1, 2024 Gălățeanca Timeea Bostan a câștigat trofeul de 3.000 de euro la „Vedeta familiei – sezonul campionilor” Timeea Bostan din Galați a câștigat trofeul de 3.000 de euro al emisiunii „Vedeta familiei – sezonul campionilor” de la TVR 1. Timeea are 11 ani, studiază la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, și este eleva profesoarei de canto Monica Măciuceanu. Nu mai puțin de 11 finaliste, una mai talentată decât cealaltă, și-au disputat, sâmbătă, 1 iunie, trofeul „Vedeta familiei – sezonul campionilor”. Un sezon în care s-au înfruntat câștigătorii edițiilor din sezoanele anterioare ale emisiunii, și în care Galațiul a fost reprezentat de Marina Iancu, Sasha Damian și Timeea Bostan, care studiază canto la Școala Voces, cu Monica Măciuceanu. Sasha și Timeea s-au calificat în marea finală, unde au oferit momente artistice de excepție. Dovadă punctajele mari pe care le-au primit din partea juriului: Timeea – 118 puncte (locul întâi), Sasha – 108 puncte (locul al cincilea în clasamentul general). „Sunt foarte plăcut surprinsă că din urmă vin copii foarte talentați! Cea care a fost cea mai valoroasă o să plece cu trofeul”, a spus artista Sanda Ladoși, președinta onorifică a unui juriu format din profesioniști în diverse alte domenii, dar nu artistice. „Felicitări tuturor de pe scenă! Ca artist, trebuie să mă iubească publicul, nu specialiștii. Degeaba mă iubesc specialiștii, degeaba iau premiile planetei, dacă eu nu transmit mai departe publicului! Alegerea a fost a publicului, nu a specialiștilor”, a ținut să spună Sanda Ladoși înainte de a anunța cine este campioana campioanelor: „Cea care a întrunit cam tot ce trebuie să aibă un artist la vârsta aceasta pe scenă și a exprimat cam tot ce a putut acumula în experiența ei de câțiva anișori se numește este Timeea Bostan!”. În primele clipe Timeei parcă nu i-a venit să creadă, în vreme ce Sasha o îmbrățișa deja, felicitând-o. Noi le felicităm pe toate cele trei gălățence care ne-au reprezentat în acest sezon al campionilor, și cu precădere pe Timeea! viata-libera.ro
dcp100168 Posted November 4, 2024 Author Posted November 4, 2024 Artiștii „Voces” au făcut spectacol la TVR, în noul sezon „Vedeta familiei” Datorită artiștilor Grupului "Voces", Galațiul a deschis în forță spectacolul noului sezon al emisiunii "Vedeta familiei", duminică seara, la TVR 1. Gălățeanca Sofia Huștiu, în vârstă de 11 ani, a fost una dintre cele trei concurente care au luptat pentru trofeul ediției. Un moment special a fost oferit de gălățeanca Timeea Bostan, câștigătoarea sezonului campionilor "Vedeta familiei", alături de Grupul "Voces". Cei mai talentați copii din România concurează în cel de-al cincilea sezon al emisiunii "Vedeta familiei", duminica, de la ora 18,30, la TVR1. În fiecare episod, trei concurenți au de parcurs trei probe: "Împreună, orice-ar fi" - piesa interpretată alături de membri ai familiei, "Cu ce te lauzi?" - piesa "de rezistență", și "Acum e acum!" - momentul în care evoluează cu o melodie din alt gen muzical decât cel cu care sunt familiarizați. La final, juriul alege câștigătorul ediției, care, pe lângă trofeu, se califică automat în sezonul campionilor "Vedeta familiei" de anul viitor. Juriul primei ediții a fost format din: compozitoarea şi antrenoarea vocală Crina Mardare, tânărul actor şi interpret Radu Ştefan Bănică și interpreta Sanda Ladoşi, alături de un invitat special, Cezar Ouatu. Prima ediție a noului sezon a fost deschisă de o concurentă din Galați - Sofia Huștiu, în vârstă de 11 ani. În ultimii cinci ani, ați putut-o vedea pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" din Galați, în musicalul "Sunetul muzicii". Studiază canto la Școala "Voces" cu ProFa Monica Măciuceanu și urmează cursuri de balet, gimnastică, pian și baschet. Susținută de familie, de ProFa și de colegii "Voces", Sofia a deschis ediția cântând alături de mama sa, arătând că se simte în largul ei pe scenă atunci când cântă. Gălățeanca a dovedit cu prisosință că are talent și un adevărat curcubeu în voce. "Sofia este foarte delicată şi cristalină. Este ca un diamant pe care încă îl şlefuiesc", a mărturisit Monica Măciuceanu despre eleva sa. Cu cântecul de joc din Moldova, cu care și-a încheiat evoluția din concurs, Sofia a ridicat nu doar publicul, ci și juriul de pe scaune. A fost autentică și plină de energie și le-a făcut seara mai frumoasă și mai veselă telespectatorilor. Cât timp juriul a analizat prestațiile concurenților, hotărând cui dau trofeul, telespectatorii au avut parte de un spectaculos moment de musical din "Cartea junglei", oferit de Timeea Bostan și Grupul "Voces" - "The Bare Necessities". Timeea este, așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", câștigătoarea primului sezon al campionilor de la "Vedeta familiei". Revenind la competiție, chiar dacă Sofia nu a câștigat trofeul ediției "Vedeta familiei", cu certitudine a făcut spectacol! viata-libera.ro
dcp100168 Posted December 10, 2024 Author Posted December 10, 2024 Carla Gafton din Galați a câștigat trofeul „Vedeta familiei” Un nou trofeu „Vedeta familiei” a ajuns la Galați câștigat de talentata Carla Gafton. Elevă în clasa a V-a la Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, Carla studiază canto la Școala „Voces” cu ProFa Monica Măciuceanu, cântă la pian și la chitară și îi place să picteze. Juriul emisiunii, format din Crina Mardare, Radu Ștefan Bănică, Aurelian Temișan și Cezar Ouatu, a remarcat timbrul special al Carlei, vocea modernă, dar și energia și siguranța cu care cântă. Și mai ales faptul că are toate șansele de a deveni un rockstar. Susținută de gașca Voces, de ProFa și de părinți, Carla Gafton a făcut spectacol la cea mai recentă ediție a emisiunii „Vedeta familiei!” la TVR1. Dedicată celor mai talentați copii din România „Vedeta familiei” aduce în fața juriului câte trei concurenți care au de parcurs trei probe: „Împreună, orice-ar fi” - piesa interpretată alături de membri ai familiei, „Cu ce te lauzi?” - piesa de rezistență, și „Acum e acum!” - momentul în care evoluează cu o melodie din alt gen muzical decât cel cu care sunt familiarizați. La final, juriul alege câștigătorul ediției, care, pe lângă trofeu, se califică automat în sezonul campionilor „Vedeta familiei” de anul viitor. Carla a uimit publicul și juriul încă de la prima probă, în care a interpretat alături de verișoara ei, Daria Carp, elevă la „Voces”, piesa lui Noah Cyrus – „Lonely”. „Am închis ochii și, pe bune, chiar am uitat un pic că vorbim despre copii”, a exclamat Cezar Ouatu, în vreme ce Crina Mardare a remarcat timbrul special al Carlei și cât bun-simț muzical are Daria. Apoi am avut ocazia să aflăm despre Carla că studiază canto încă de la vârsta de cinci ani, după ce părinții au înțeles că forța plămânilor ei are nevoie de o scenă. Carla s-a dovedit un viitor rock-star la cea dea doua probă, cu piesa „I Miss the Misery” de la Halestorm. „Îmi place foarte mult vocea ta. E o voce foarte modernă. Și s-a simțit fiecare notă pe care ai cântat-o. Mi-a plăcut și piesa și alegerea și energia. Ești tu!”, a exclamat Crina Mardare. Pentru Cezar Ouatu a fost o nouă ocazie să uite că este la o emisiune dedicată tinerelor talente, și s-a simțit ca în fața unei mari artiste. Cele mai multe comentarii le-a stârnit, însă, melodia populară moldovenească pe care Carla a cântat-o la ultima probă. Interpretarea a fost grozavă, dar mișcările de dans ceva... mai moderne pentru jocul popular. „Ca să asimilez dansul tău cu piesa eu mi-am cântat un ritm de funk în cap și a fost perfect”, a glumit Cezar Ouatu. Cu trei momente artistice fermecătoare, Carla Gafton a fost declarată „Vedeta familiei”. Și are toate motivele să fie mândră de trofeul câștigat. viata-libera.ro
Recommended Posts