Jump to content

Rețeaua de medicină școlară a județului Galați 


Recommended Posts

143 de posturi în rețeaua de medicină școlară a județului Galați

Rețeaua de medicină școlară din județul Galați are în structură 143 de posturi finanțate de Ministerul Sănătății, conform unui bilanț recent al Direcției de Sănătate Publică. 26 sunt posturi de medici (15 medici medicină generală și 11 medici stomatologi) și 117 de asistenți medicali (110 asistenți medicină generală și 7 asistenți stomatologie.

Din totalul de 143 de posturi, în mediul urban sunt repartizate 15 posturi de medici de medicină generală, 11 posturi medici stomatologi, 90 de posturi de asistenți medicină generală și 7 posturi de asistenți stomatologi.

În rural sunt repartizate 20 de posturi de asistenți medicină generală, în 16 comune.

Conform raportului citat, personalul Compartimentului Igiena Copiilor și Tinerilor din cadrul DSP Galați verifică și controlează respectarea prevederilor Legii nr. 123/2008 pentru o alimentație sănătoasă în unitățile de învățământ, prin prelevare de probe de sanitație, produs finit și apă. Astfel, în primele 9 luni ale anului 2023, s-au recoltat 299 de probe (154 probe de sanitație, 106 probe produs finit și 39 probe de apă).

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.