Jump to content

Recommended Posts

Posted

Calendarul simulărilor la Bacalaureat, în județul Galați

Au fost stabilite perioadele în care se vor desfășura simulările probelor scrise ale Evaluării Naționale și examenului de Bacalaureat, în anul școlar 2023-2024, în județul Galați.

Astfel, simularea probelor scrise ale Bacalaureatului se desfășoară în intervalul:
- 29 ianuarie - Proba E.a) - proba scrisă - Limba şi literatura română,
- 30 ianuarie - Proba E.c) - proba scrisă - proba obligatorie a profilului,
- 31 ianuarie - Proba E.d) - proba scrisă - proba la alegere a profilului şi specializării,
- 16 februarie - Comunicarea rezultatelor.

invatamantulgalatean.ro

  • 3 months later...
Posted

Simulări naționale la bacalaureat

De luni, 4 martie, până miercuri, 6 martie, elevii de an terminal vor susține simulările naționale pentru examenul de bacalaureat.
Luni, în prima zi, se va desfăşura proba la limba și literatura română, marți este programată proba obligatorie a profilului. Dacă elevii au optat pentru profil umanist, proba va fi la istorie, iar la profil real se va susţine examen la matematică, această probă având intensităţi diferite în funcție de profil. Miercuri, elevii vor fi prezenți la proba la alegere, cele mai populare opţiuni fiind logica, geografia și sociologia. La această simulare, corectarea tezelor se va face digitalizat.

viata-libera.ro

  • 3 months later...
Posted

3.254 de elevi gălăţeni înscrişi la BAC 2024! Luni încep probele scrise

În perioada 01 – 05 iulie 2024 vor avea loc probele scrise ale examenului naţional de bacalaureat pentru absolvenţii de liceu, sesiunea iunie-iulie 2024. Probele se vor desfăşura după următorul calendar:
1 iulie 2024 – E.a): Limba şi literatura română;
2 iulie 2024 – E.c): proba obligatorie a profilului;
4 iulie 2024 – E.d): proba la alegere a profilului şi specializării;
5 iulie 2024 – E.b): Limba şi literatura maternă.
Afişarea rezultatelor iniţiale va avea loc pe data de 8 iulie 2024, până la ora 12.00.
Contestaţiile se vor depune în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 12 iulie 2024.
Pentru susţinerea examenului naţional de bacalaureat 2024, la nivelul judeţului Galaţi, sunt înscrişi 3254 candidaţi. Comisia Naţională de Organizare a aprobat desfăşurarea probelor scrise în condiţii speciale pentru 17 dintre aceştia, pe baza cererilor formulate.
Probele se susţin în 12 centre de examen, organizate în municipiul Galaţi şi în municipiul Tecuci. De asemenea, a fost organizat 1 centru zonal de evaluare a lucrărilor scrise, cu 2 subpuncte de lucru, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi.

monitoruldegalati.ro

De luni, 1 iulie, absolvenții de liceu intră în focurile examenului de bacalaureat care va debuta cu proba scrisă la limba și literatura română. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Galați spun că s-au organizat corespunzător pentru desfășurarea în condiții optime a celor trei probe scrise. Astfel, în perioada 1-5 iulie 2024 vor avea loc probele scrise din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea 2024.

Dacă, în prima zi a lunii iulie, absolvenții se vor lupta să rezolve cerințele la limba română, a doua zi aceștia vor reveni la centrele de examen pentru proba obligatorie a profilului, pe 4 iulie va avea loc proba la alegere a profilului și specializării, iar pe 5 iulie va avea loc proba la limba maternă. Afișarea rezultatelor inițiale va avea loc pe 8 iulie 2024, până la ora 12,00, iar eventualele contestații se vor depune în aceeași zi, între orele 12,00-18,00, rezultatele finale urmând a fi afișate pe 12 iulie 2024.

Pentru susținerea examenului de bacalaureat, la nivelul județului Galați s-au înscris 3.254 de candidați, iar 17 dintre aceștia au formulat cereri pentru susținerea examenului în condiții speciale. Candidații sunt împărțiți în 12 centre organizate în Galați și Tecuci.

viata-libera.ro

  • 2 weeks later...
Posted

Doi gălăţeni cu media 10 la Bacalaureat 2024

Două medii de 10,00 s-au înregistrat în judeţul Galați, după prima afișare a rezultatelor la Bacalaureat 2024. Cei doi absolvenți eminenţi au finalizat cursurile liceale la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" (CNVA), respectiv Colegiul Naţional "Costache Negri" (CNCN).

Maria Ștefan este absolventă a CNCN, la profilul bilingv, franceză intensiv. Tânăra ne-a declarat că s-a pregătit temeinic pentru acest examen și că își dorește să urmeze cursurile Facultății de psihologie din Cluj-Napoca.

Ștefan Nicolas Bratoveanu este absolventul de 10 de la CNVA. El a urmat cursurile prestigiosului liceu gălățean din clasa a IX-a, când în urma examenului de la Evaluarea Națională a obținut media 9,99. A absolvit profilul matematică-informatică bilingv și este deja student la Facultatea Tehnică din Eindhoven (Olanda). Tânărul ne-a spus că se simte atașat de Galați, de colegi și de profesorii care l-au îndrumat în anii de liceu și că nu va uita niciodată experiențele de la CNVA.

Cele două unități de învățământ care au dat Galațiului mediile de 10 au avut la bacalaureatul din acest an un procentaj de promovare de 100%.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Galați, Adrian Silivestru, ne-a declarat că, în acest moment, 88,5 la sută dintre candidații promoției curente din judeţul Galaţi au promovat bacalaureatul în această sesiune. "În ceea ce privește candidații restanți din sesiunile trecute, avem 83,4 la sută procent de promovare, ceea ce face ca Galațiul să se situeze pe locul al II-lea pe țară", ne-a informat profesorul Adrian Silivestru.

viata-libera.ro

Posted

Elevii de 10 ai Galațiului

Două medii de 10 s-au înregistrat în județul Galați la examenul de Bacalaureat, înainte de contestații. Un elev de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” și o elevă de la Colegiul „Costache Negri” sunt cei  care au reușit această performanță.

Nicolas deja este acceptat la o universitate de top din Olanda. ,,Chiar nu mă așteptăm să iau media 10,  am avut niște dubii la limba și literatura română. Voi studia în Olanda la Eindhoven, informatică. Mai apoi nu știu, o parte din mine și-ar dori să se întoarcă, sunt multe lucruri care îmi plac aici în România și în orașul Galati. Momentan vreau însă  să trăiesc și experiența de cealaltă parte a gardului, ca să zic așa. Am învățat constant, dar am alocat și timp liber relaxării. Este drept,  m-am pregătit în afara școlii. Nu consider că acesta este un lucru ideal, e una dintre problemele învățământului din România care sper să fie remediate. De vacanță deocamdată nu îmi fac planuri pentru că  sunt în lotul lărgit pentru prima ediție a olimpiadei de inteligență artificială care se ține la Burgas. Încă mă pregătesc pentru  a două probă de selecție. Dacă mă calific, nu voi avea vacanță“, povestește Nicolas Bratoveanu.

A două medie de 10 a fost obținută de Maria Ștefan de la Colegiul „Costache Negri”. Tânăra își dorește să studieze în țară la universitatea Babeș -Bolyai. ,,Nu mă așteptăm neapărat la această notă, mi s-a părut examenul mult mai ușor decât în alți ani. Au fost însă mai multe capcane atât la istorie, cât și la română, trebuia multă atenție. Nu am făcut pregătire. Eu am învățat destul de echilibrat de la începutul anului, nu am avut un an dificil în care să învăț cu multe cafele. Pentru  mine a fost un an relaxant. M-am gândit inițial și să plec din țară, dar am ajuns la concluzia că pentru mine e mai bine aici decât altundeva. Sunt legată de România emoțional și de familie, dar și de cultură”, a declarat Maria Ștefan.

Galațiul a ocupat locul al doilea pe țară ca rezultate la Bacalaureat. În județul Galați nu există liceu cu 0 promovare, în schimb sunt 6 licee care au promovare 100%.

reperul.ro

Galațiul, pe locul doi la Bacalaureat

Județul Galați se clasează pe locul 2 la nivel național în ceea ce privește rezultatele obținute la examenul de Bacalaureat. Rata de promovabilitate a examenului maturității este de 88,5%, promoția 2024 și de 83,4% a totalului de candidați.

„Felicitări tuturor absolvenților de liceu din județul nostru pentru rezultatele remarcabile obținute la Bacalaureat! Munca voastră și dedicarea au fost răsplătite, aducându-ne pe locul 2 la nivel național. Suntem extrem de mândri de voi! Această deosebită realizare ne onorează și demonstrează încă o dată că la Galați învățământul este performant, acest lucru nefiind posibil fără efortul și implicarea profesorilor și sprijinul necondiționat al părinților. Vă mulțumim tuturor pentru contribuția voastră esențială la acest success”, transmit reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Galați.

reperul.ro

Posted

A treia medie de 10 la Galaţi, la examenul de Bacalaureat, după recorectare

Absolvenții de liceu au aflat, vineri, 12 iulie, rezultatele finale la examenul de bacalaureat, sesiunea iulie 2024. Pentru unii a fost motiv de bucurie, media finală modificându-se după recorectarea tezelor. Alții au avut însă surpriza să constate că notele au rămas identice sau chiar au scăzut, lucru care a făcut ca, în unele cazuri, media generală de promovare a examenului să fie modificată. Precizăm faptul că în acest an, pentru prima dată, corectarea lucrărilor s-a făcut exclusiv online, în centre special amenajate, iar profesorii evaluatori au primit, aleatoriu, teze din toată țară. De asemenea, nota obținută la contestație rămâne nota finală, ea nemaiputând fi contestată.

La Galați, afișarea rezultatelor finale a mai adus o medie de 10 curat. Performerul este un elev de la Colegiul Național "Vasile Alecsandri" (CNVA),  Alexandru Palade, care a solicitat recorectarea tezei la limba și literatura română, obținând în final și la această disciplină nota maximă, după un plus de 20 de sutimi. Tânărul este absolvent al liceului amintit la specializarea Științe ale naturii.

Pentru Alexandru, emoțiile nu se termină aici. El ne-a spus că săptămâna viitoare va susține examen de admitere la Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca. În paralel, tânărul îşi va depune dosarul și la Facultatea de Fizică Medicală din Iași. "Am început dificil CNVA-ul, pentru că am făcut cursuri online, până în clasa a X-a. După ce am revenit la școală, am dezvoltat o legătură foarte puternică cu elevii și profesorii și mă uit deja cu nostalgie în urmă, la anii de liceu", ne-a mai spus Alexandru.

Reamintim că alţi doi elevi gălăţeni au finalizat examenul de Bacalaureat din acest an cu media 10: Maria Ștefan, de la Colegiul Naţional "Costache Negri", şi Ștefan Nicolas Bratoveanu, de la CNVA. Foarte interesant de menţionat este faptul că băieţii, Alexandru şi Ştefan Nicolas, au fost colegi de clasă în gimnaziu, la Şcoala Gimnazială Nr. 11 din Galaţi.

În judeţul Galaţi, corectarea contestaţiilor a adus rezultate pozitive, astfel că rata de promovare a crescut de la 88,5 la 89,8 la sută, potrivit informaţiilor remise de Inspectoratul Şcolar Judeţean. La nivel naţional, după recorectare, 58 de absolvenţi au încheiat Bacalaureatul cu media 10, după ce, înainte de contestaţii, numărul acestora era de numai 39. Rata naţională de promovare a ajuns la 78,2 la sută.

viata-libera.ro

Posted

Înscrieri pentru Bacalaureatul de toamnă

Absolvenţii de liceu care nu au reușit să promoveze examenul de bacalaureat în sesiunea din iunie-iulie vor avea o nouă șansă în sesiunea de toamnă. Această sesiune suplimentară este rezervată celor care nu au trecut examenul la prima încercare și le oferă acestora posibilitatea de a obține diploma de bacalaureat în același an școlar.

Înscrierea candidaților pentru a doua sesiune de examen, inclusiv a celor care au promovat corigențele, se face în perioada 15-22 iulie 2024. Probele de evaluare a competențelor se vor desfăşura în perioada 8-14 august. Probele scrise ale examenului sunt programate în perioada 20-22 august. Afișarea rezultatelor se va face pe 26 august, urmată de depunerea contestațiilor, între 27 şi 29 august, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 30 august.

viata-libera.ro

Posted

Elevii de 10 ai Liceului „Aurel Vlaicu”, progres impresionant între Evaluare şi Bacalaureat

Chiar dacă nu au reușit să obțină media 10 la bacalaureat, mai mulți elevi de la Liceul Tehnologic "Aurel Vlaicu" Galați s-au remarcat prin note maxime la mai multe discipline, realizând un important progres între media de admitere de la clasa a IX-a și cea de finalizare a ciclului liceal, în unele cazuri diferenţele în plus fiind chiar de peste patru puncte. Mai mult, Liceul "Aurel Vlaicu" are o rată de promovare de 75% la examenul de bacalaureat din acest an.

”Știam că pot mai mult și mi-am dorit să reușesc”

Bianca Gheorghe este eleva de 10 a liceului. În clasele a XI-a și a XII-a, fata a finalizat anii cu media generală 10, având doar note maxime, iar la proba de matematică a baclaureatului a luat de asemenea 10. Acum, adolescenta se pregătește să susțină examenul de admitere la Facultatea de Medicină din Galați, oraș în care vrea să și profeseze ca medic. 

Bianca ne-a dezvăluit secretul reușitei și ne-a spus că în spatele succesului se află cadrele didactice ale liceului, care au ajutat-o, sfătuit-o și susținut-o necondiționat. "Am muncit, însă doamna profesoară de matematică, doamna dirigintă, toți profesorii m-au sprijinit. Datorită lor am reușit să ajung unde sunt acum și nu voi uita anii minunați de liceu", ne-a mai spus tânăra.

Timpul liber care îi rămâne fata îl petrece citind. "Îmi place foarte mult să citesc și să mă plimb, atunci când am timp", mai povestește Bianca Gheorghe.

Adolescenta le-a transmis un mesaj colegilor mai mici și celor care au finalizat clasa a VIII-a și urmează să se înscrie la liceu. "Îi sfătuiesc să creadă în visul lor și să muncească pentru el. Doar așa vor reuși să își atingă scopul. Liceul «Aurel Vlaicu» este o alegere bună și îl recomand pentru seriozitate, devotamentul profesorilor și atmosfera frumoasă", a transmis Bianca.

Din urmă vin elevi la fel de entuziaști 

Pe lângă Bianca Gheorghe, cadrele didactice de la Liceul Tehnologic "Aurel Vlaicu" se mândresc și cu alți elevi care au obținut rezultate remarcabile la examenul de bacalaureat din acest an, elevi care au dovedit că prin muncă și seriozitate se poate ajunge la performanță. Aceștia sunt Claudia-Teodora Antohi, Bianca-Georgiana Postelnicu, Alexandra-Veronica Miriuță, Ștefan Streșnă și Mario-Adrian Cucu, absolvenți care au încheiat examenul maturității cu note foarte mari.

De asemenea, trebuie menționat faptul că rezultatele extraordinare ale acestei generații nu sunt neapărat o excepție sau un caz particular, întrucât din urmă vin elevi la fel de entuziaști și dornici să exceleze în diverse domenii.  Astfel, elevele Daria Pîrvu și Alexandra Lupu, care trec în clasa a XII-a, au încheiat anul școlar cu media generală 10, obținând și premiul întâi la Festivalul de Teatru al liceelor, pentru cea mai bună interpretare feminină în cadrul trupei "Contraste", a unității de învățământ.

"Viața liberă" susține performanța și îi felicită pe acești tineri muncitori și serioși, pentru ambiția și perseverența de care au dat dovadă, precum şi pe cadrele didactice care i-au îndrumat.

viata-libera.ro

  • 3 weeks later...
Posted

Începe sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2024 va începe joi, 8 august, cu probele de competențe. Din data de 19 august, se vor desfăşura probele scrise, iar pe 30 august vor fi afișate rezultatele finale din sesiunea de toamnă.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, candidații înscrişi pentru sesiunea de toamnă vor susține probele de competenţe după următorul program: 8-9 august - evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română; 9 august - evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă; 12 august - evaluarea competențelor digitale; 13-14 august - evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Programul probelor scrise va fi următorul: 19 august - limba și literatura română; 20 august - proba obligatorie a profilului; 21 august  - proba la alegere a profilului și specializării; 22 august  - limba și literatura maternă.

Primele rezultate ale celei de-a doua sesiuni vor fi publicate pe 26 august. Contestațiile se vor depune în aceeași zi, între orele 12.00 şi 18.00, iar pe 30 august este programată afișarea rezultatelor finale.

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat 2024 la prima sesiune (iunie-iulie 2024) a fost de 78,2%.

viata-libera.ro

  • 2 weeks later...
Posted

Încep probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea august 2024

În perioada 19 – 22 august 2024 vor avea loc probele scrise ale examenului național de bacalaureat pentru absolvenții de liceu, sesiunea august 2024. Probele se vor desfăşura după următorul calendar:
-19 august 2024 – E.a):  Limba şi literatura română;
-20 august 2024 – E.c): proba obligatorie a profilului;
-21 august 2024 – E.d): proba la alegere a profilului și specializării;
-22 august 2024 – E.b): Limba şi literatura maternă.

 Afişarea rezultatelor iniţiale va avea loc pe data de 26 august 2024, până la ora 12.00. Contestaţiile se vor depune în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 30 august 2024.

Pentru susţinerea examenului național de bacalaureat 2024, la nivelul judeţului Galaţi, sunt înscrişi 805 candidați. Comisia Națională de Organizare a aprobat desfăşurarea probelor scrise în condiţii speciale pentru 2 dintre aceștia, pe baza cererilor formulate.

Probele se susţin în 3 centre de examen, organizate în municipiul Galați și în municipiul Tecuci. De asemenea, a fost organizat 1 centru zonal de evaluare a lucrărilor scrise, cu 2 subpuncte de lucru.

regionalpress.ro

Posted

Cum se va desfășura la Galați sesiunea a doua a bacalaureatului

În perioada 19-22 august 2024, vor avea loc probele scrise ale examenului național de bacalaureat, sesiunea august 2024. Probele se vor desfăşura după următorul calendar: 19 august - Limba şi literatura română; 20 august - proba obligatorie a profilului; 21 august - proba la alegere a profilului și specializării; 22 august - Limba şi literatura maternă.

Probele de competenţe s-au derulat în perioada 8-14 august.

Afişarea rezultatelor iniţiale va avea loc pe 26 august, până la ora 12.00. Contestaţiile se vor depune în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 - 18.00, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 30 august.

Conform unei informări a Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, în judeţul Galaţi s-au înscris pentru susţinerea examenului 805 candidați. Doi dintre aceştia vor susţine probele scrise în condiţii speciale.

Probele se susţin în trei centre de examen, organizate în municipiul Galați și în municipiul Tecuci. De asemenea, a fost organizat un centru zonal de evaluare a lucrărilor scrise, cu două subpuncte de lucru.

Rata de promovare a examenului de bacalaureat 2024 la prima sesiune (iunie-iulie 2024) a fost în judeţul Galaţi de 89,8 la sută, iar la nivel naţional a ajuns la 78,2 la sută.

viata-libera.ro

  • 2 weeks later...
Posted

Rata de promovare la bacalaureatul de vară, cea mai mică din ultimii cinci ani

Conform Ministerului Educației, 29,3% dintre cei 33.676 de candidați au reușit să promoveze a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Rata de promovare la nivel național a fost, înainte de contestații, de 29,3%, cea mai mică din ultimii cinci ani. În 2019, rata a fost de 30,9%, în 2020 – 31,5%, în 2022 – 32,5% și în anul 2023 – 29,8%.

În județul Galați, 32,4% dintre cei prezenți la a doua sesiune a examenului maturității au obținut cel puțin media 6.00, fiind declarați promovați.

Rezultatele finale vor fi comunicate pe 30 august.

invatamantulgalatean.ro

Posted

Rezultatele finale la Bacalaureat 2024, sesiunea a doua

Rezultatele finale la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului au fost publicate vineri. Rata de reușită la examen a crescut cu 3% după soluționarea contestațiilor, dar rata de promovare este cea mai mică din ultimii șase ani.

Sesiunea a fost promovată de 9.052 de candidați, dintr-un total de 28.015 iar rata de promovare a crescut de la 29,3% la 32,3%.

Conform datelor furnizate de Minister, rata de promovare de 32,3% este în scădere, comparativ cu ultimii ani: 2023 – 32,5%, 2022 – 35,4%, 2021 – 32,9%, 2020 – 34,1%.

AD_4nXdK7vX2Vh7XGxJdodnGvl038uuVjdKstYw6

Județele cu cea mai mare rată de promovare
Caraș-Severin – 41,9%
Argeș – 40,6%
Brașov – 39,4%
Brăila – 38,7%
Olt – 38,6%
Constanța – 38,4%
Dolj – 38,2%

Județele cu cea mai mică rată de promovare
Bistrița-Năsăud – 25%
Gorj – 28,6%
Mureș – 29,1%
Covasna – 29,3%
Sălaj – 29,4%
Harghita – 29,7%
Vrancea – 30,5%

hotnews.ro

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.