Jump to content

Protest al angajaților de la Ambulanţa Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Protest pe durată nedeterminată al angajaților de la Ambulanţa Galaţi

Personalul de la Serviciul de Ambulanță Judeţean (SAJ) Galaţi a declanşat, marți, 21 noiembrie, un protest pe durată nedeterminată

Salariații au declanşat protestul în semn de solidaritate cu colegii lor din țară și, mai ales, cu cei care se află în greva foamei la sediul Parlamentului. Angajații și-au manifestat nemulțumirea în curtea sediului unității, însă activitatea ambulanțelor nu a fost perturbată. În timpul celor două ore de protest, angajații SAJ Galați au scandat lozinci prin care și-au exprimat nemulțumirea față de noua lege a pensiilor, deși cei mai mulţi abia ieşiseră din tura de noapte și erau vizibil epuizați.

"Am organizat un protest împotriva deciziei guvernanților prin care ni s-a suspendat dreptul de a face parte din categoria personalului cu condiții deosebite de muncă și că s-a modificat modalitatea de ieșire la pensie. Legea spune, în momentul de faţă, că personalul de la Ambulanță poate ieși la pensie dacă îndeplineşte cumulativ următoarele condiții: minimum 30 de ani de cotizare la fondul de pensii și minimum 20 de ani de activitate în serviciul de Ambulanță. Acest articol a fost abrogat din noua lege a pensiilor, care va fi promulgată în viitorul apropiat. Momentan sunt proteste pe durată nedeterminată, îi susținem pe colegii care se află în greva foamei la sediul Parlamentului", ne-a explicat dr. Cătălin Roșu, președintele sindicatului "Ambulanța" Galați.

Dr. Cătălin Roșu ne-a mai spus că mișcările sindicale vor continua și în zilele următoare, însă a precizat că nu vor afecta activitatea Ambulanței și nu vor pune în pericol buna desfășurare a serviciilor medicale de urgență din Galați.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Angajații Serviciului de Ambulanță: „Nu suntem piese de schimb, suntem oameni”

Acesta este mesajul transmis guvernanților de cele câteva zeci de cadre medicale ale  Serviciului Județean de Ambulanță  Galați care au protestat, nemulțumite de discriminarea apărută după modificările  legislative din noua lege a pensiilor.

„Acest protest îl organizăm împotriva deciziei guvernanților noștri de a abroga articole din Lege 5, din 2021, care reglementează ieșirea la pensie a personalului din Serviciile de Ambulanță. Acest protest îl organizăm pentru susținerea colegilor noștri aflați în greva foamei în incinta Parlamentului. Acest protest îl facem pentru a ne recâștiga drepturile și pentru a putea asigura o asistență medicală de calitate. Avem nevoie de ambulanțe, sistemul de pre-spital este subfinanțat, nu avem cu ce interveni, timpii de reacție sunt măriți astfel. Ne desfășurăm activitatea în condiții deosebite, condiții meteorologice nefavorabile, în condiții de stres. Suntem un personal supus uzurii. Nu suntem piese de schimb, suntem oameni”, a precizat dr. Cătălin Roșu, liderul Sindicatului „Ambulanța” Galați.

„Dorim ca vârsta de pensionare să fie redusă. La 60 de ani să urc etaje cu o trusă grea în spate, cu un defibrilator … În momentul în care văzul, simțurile te lasă, să te ocupi de o urgență e incalificabil. Nu știu dacă politicienilor le-ar conveni să vină un asistent medical și un doctor de 65 de ani să-și pună două perechi de ochelari să-i prindă o venă”, spune  Meluța Leonte, asistent medical.

Angajații Serviciului Județean de Ambulanță spun că sunt probleme și în ceea de privește dotarea cu autospeciale. „Avem la dispoziție 48 de ambulanțe, dintre care, în fiecare zi, intră în reparație în jur de 8-9 ambulanțe. Numărul de ambulanțe este foarte mic. Au peste 700.000 de kilometri majoritatea. Sunt foarte vechi, cu multiple probleme tehnice, Riscăm să nu ajungem la caz cu ele. Avem ambulanțe cu peste un milion de kilometri. Acestea sunt la Tecuci, Tg. Bujor, Pechea”, a mai precizat dr. Cătălin Roșu.

reperul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.