Jump to content

Artefacte ale muzeelor gălăţene, expuse la Roma


dcp100168

Recommended Posts

Artefacte ale muzeelor gălăţene, expuse la Roma

Expoziţia "Dacia. L'ultima frontiera della romanità" a fost deschisă, luni, 20 noiembrie, la Muzeul Naţional Roman din Roma ("Termele lui Diocleţian"). Expoziţia este concepută şi coordonată de Muzeul Naţional de Istorie a României, în cadrul său fiind prezentate circa 1.000 de artefacte din colecţiile a 47 de muzee româneşti, inclusiv Muzeul Judeţean de Istorie "Paul Păltănea" Galaţi şi Muzeul de Istorie "Teodor Cincu" Tecuci.

Expoziţia reprezintă cel mai valoros proiect expoziţional din ultimii 25 de ani dedicat civilizaţiei geţilor şi dacilor, precum şi civilizaţiilor primilor migratori în spaţiul de la nord de Dunăre. Versiuni ale expoziţiei au mai fost prezentate la Madrid (în 2021) şi la Bucureşti (în 2022), având foarte mare succes la public.

Evenimentul marchează o dublă aniversare pentru relaţia bilaterală româno-italiană: 15 ani de la semnarea parteneriatului strategic consolidat şi 150 de ani de la înfiinţarea primei agenţii diplomatice a României în Italia. Expoziţia va rămâne deschisă până în aprilie 2024.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.