Jump to content

Doi frați au umplut Galațiul cu droguri, timp de zece ani


dcp100168

Recommended Posts

Dovadă absolută că traficanții nu sunt pedepsiți cum trebuie. În zece ani, doi frați au umplut Galațiul cu droguri

Doi frați arabi, cu cetățenie română, și un gălățean au fost arestați zilele trecute, în urma unui flagrant și a mai multor percheziții la care s-a descoperit peste un kilogram de droguri

Frații erau sub control judiciar, judecați fiind într-un alt dosar privind traficul de droguri. Prima condamnare pentru vânzarea de substanțe interzise au primit-o în urmă cu aproape un deceniu. O pedeapsă simbolică, cu executare la... bibliotecă.

Flagrantul urmat de zece percheziții prin care polițiștii Antidrog și DIICOT Galați au încercat, încă o dată, să dovedească treburile ilegale a trei tineri, a avut loc la începutul acestei săptămâni și s-a concretizat cu surprinderea acestora în timp ce tranzacționau o sută de grame de cristale, un drog de mare risc, foarte popular printre consumatori și cunoscut sub denumirea științifică de 4-CMC.

Nu era pentru prima dată când cel puțin doi dintre traficanți, frați, erau în vizorul autorităților, care nu au trebuit să fie cu ochii pe ei foarte mult, ci doar o scurtă perioadă, din septembrie 2023 până la momentul flagrantului. Frații aveau probleme cu legea, fiind cunoscuți pentru astfel de preocupări, așa că nu a mirat pe nimeni când la cele zece percheziții domiciliare care au urmat flagrantului a fost găsită o cantitate mare de "marfă".

"Inculpații au procurat, deţinut, depozitat, transportat, distribuit şi vândut către consumatori din județul Galați peste un kilogram de cristal, 3-CMC și 4-CMC, droguri de mare risc. De asemenea, în luna noiembrie 2023, au procurat, deţinut, depozitat, transportat, distribuit şi vândut aproximativ 50 grame de substanţă psihoactivă (2-MMC), din clasa cathinonelor sintetice. În urma celor zece percheziții domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate cantitățile de aproximativ un kilogram de droguri de mare risc, respectiv cristal, și 30 de grame de canabis, drog de risc", au precizat reprezentanții BCCO Galați.

În baza probatoriului administrat și după audierea la DIICOT Galați, cei trei traficanți au fost duși în fața Tribunalului, cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis ca Abid Haissam, Abid Hamid și Radu Paul Daniel să stea după gratii în următoarele 30 de zile pentru trafic de droguri și efectuare de operaţiuni neautorizate cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Frații Abid, "reeducați" la bibliotecă

Cazul de mai sus ar putea trece doar ca un alt caz banal de trafic de droguri, dacă cei implicați nu ar avea un istoric vechi și constant în astfel de preocupări. Încă de acum zece ani, Hamid și Haissam erau cunoscuți în anumite cercuri din oraș ca dealeri de substanțe psihoactive, pe atunci preocupările lor învârtindu-se în jurul procurării de substanțe cumpărate din China, care erau interzise în Uniunea Europeană. Comandate pe internet, drogurile, niște compuși sintetici cu efecte dubioase, le erau mai apoi vândute clienților din Galați. Treaba a mers bine pentru cei doi frați, fii ai unui cetățean arab și ai unei românce, până când au fost prinși oficial, judecați și condamnați. Pedeapsă mai mult simbolică, pentru că nu au făcut nicio zi de pușcărie la acea vreme, când aveau în jur de 20 de ani, fiind condamnați la zece luni de închisoare cu suspendare şi obligați să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității, la Biblioteca Județeană "V.A. Urechia".

Judecați de doi ani pentru o faptă

Clemența instanței nu a fost de bun augur, pentru că în anii care au urmat s-au apucat mai abitir de trafic, în diverse participații alături de cetățeni români. Astfel, în 2021, au fost din nou trimiși în judecată, tot pentru fapte similare, procesul nefiind finalizat nici acum. Mai mult, după o scurtă perioadă de arest, au fost lăsați în libertate, până la finalizarea procesului.

"La data prinderii în flagrant, aceștia se aflau sub imperiul măsurii preventive a controlului judiciar, fiind trimiși în judecată în anul 2021 de către procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galați pentru fapte similare, procesul aflându-se în faza cercetării judecătoreşti", au menționat reprezentanții DIICOT, în urma flagrantului de zilele trecute.

Hamid și Haissam Abid au contestat deja arestarea preventivă, cerând Curții de Apel să rejudece decizia Tribunalului și să îi lase în libertate.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.