Jump to content

O absolventă a Facultății de Medicină din Galați, înjunghiată în Franța


dcp100168

Recommended Posts

O tânără absolventă a Facultății de Medicină din Galați, înjunghiată în Franța

O tânără absolventă a Facultății de Medicină a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, care se afla în Franța pentru a-și pregăti rezidențiatul, a descoperită moartă într-un apartament. Tragedia s-a petrecut în orașul Amiens, într-un apartament închiriat de tânăra de 31 de ani.

Moartea șocantă a unei tinere românce în vârstă de 31 de ani, descoperită într-un apartament Airbnb din Amiens, Franța. Într-o întorsătură tragică a evenimentelor, visul unei tinere românce a fost spulberat în timp ce se pregătea să înceapă pregătirea pentru rezidențiat în Franța. Doina J., o tânără de 31 de ani, a fost găsită moartă, înjunghiată într-un apartament închiriat prin intermediul platformei Airbnb, situat pe bulevardul Alsace-Lorraine din Amiens, Franța, la doar cateva ore dupa ce aceasta s-a cazat.

Doina, absolventă de medicină la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, se afla în vizită la o colegă medic din Franța, având în plan să înceapă pregătirea de rezidențiat în hexagon. Visul ei de a avansa în cariera medicală în Franța a fost brusc întrerupt de această tragedie neașteptată.

Autoritățile au mai mulți  suspecti și au anunțat că se desfășoară investigații extinse pentru a elucida circumstanțele exacte ale crimei, au anunțat surse din comisariatul central de politie din Amiens. În acest moment, motivele din spatele atacului rămân neclare, pista principala fiind tâlhăria.

Familia și prietenii tinerei sunt în stare de șoc, la fel și comunitatea universitară care își exprimă compasiunea față de această tragedie.

Autoritățile franceze au început ancheta și speră să facă lumină în acest caz și să-i ducă pe făptași în fața justiției cât mai repede. Potrivit publicației franceze Courrier-Picard, procurorul general din Amiens, Jean-Philippe Vicentini, confirmă că victima a murit în urma unor răni prin înjunghiere. Deocamdată nu au fost efectuate arestări. De asemenea, Direcția de anchetă penală din Amiens a fost solicitată să identifice și să aresteze autorul sau autorii, precum și să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs această crimă.

adevarul.ro

Cine este doctorița înjunghiată mortal în Franța. Tânăra se pregătea pentru rezidențiat

O tânără româncă, care se afla în Franța pentru a-și pregăti rezidențiatul, a fost descoperită moartă într-un apartament. Tragedia s-a petrecut în orașul Amiens, într-un apartament închiriat de ea prin platforma Airbnb.

Visul unei tinere românce a fost spulberat în timp ce se pregătea să înceapă pregătirea pentru rezidențiat în Franța. Doina Jurcă, o tânără de 31 de ani, din Galați, a fost găsită moartă, înjunghiată într-un apartament închiriat prin intermediul platformei Airbnb, situat pe bulevardul Alsace-Lorraine din Amiens, Franța, la doar câteva ore după ce această s-a cazat.

Doina, absolventă de medicină la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, se află în vizită la o colegă medic din Franța, având în plan să înceapă pregătirea de rezidențiat în Hexagon. Visul ei de a începe o carieră medicală în Franța a fost, însă, spulberat.

Potrivit publicației franceze Courrier-Picard, procurorul general din Amiens, Jean-Philippe Vicentini, confirmă că victima a murit în urmă unor răni prin înjunghiere.

Familia și prietenii tinerei sunt în stare de șoc. „Doina, colega mea de bancă din liceu, mai apoi colegă de facultate. Nu pot să accept această veste: atât de apăsătoare pentru toți cei care te-au cunoscut. În memorie revăd şi derulez toți acești  ani plini de amintiri: atât de dinamică, atât de fericită, atât de sociabilă”, este mesajul transmis de Mariana Drăgoi, colegă Doinei. „Cu siguranța, parcursul tău în această viață a avut o însemnătate deosebită pentru toți cei care te-a cunoscut, iubit și apreciat ... Ai avut un rol important : cel de a lasă fericire și zâmbet pe acolo pe unde ai trecut. Amintirea ta va rămâne mereu vie, așa precum ți-a fost existența: față frumoasă , cu zâmbetul pe față, cea descurcăreață și săritoare în toate, sufletul petrecerii și amic de nădejde. Suntem neputincioși în față à tot ce s-a întâmplat, iar trăirile sunt confuze: de la furie ,agonie,la Milă și compasiune. Iar în gândurile tuturor bântuie un singur gând :De ce ? Zbor lin ,suflet bun! Odihnește-te în pace și lumină!”, a transmis, îndurerară Mariana, colega Doinei. 

„Nu pot să cred că Dumnezeu te-a vrut atât de repede lângă El! Îmi plânge sufletul de când am aflat despre ține, prietenă mea cea dragă. De ce atât de repede? De ce să nu mai am parte de ține, de zâmbetul și râsul tău, de gândirea ta pozitivă? Cine o să mă mai asculte cu orele la telefon? O să-mi fie prea dor de tine. Odihnește-te în pace, suflet bun!”, spune Claudia Rogoz, prietena Doinei Jurcă.

Profesorii Doinei sunt și ei răvășiți de cumplită veste și spun despre ea că era o studentă bună și o persoană implicată. „Cu tristețe și compasiune, transmit sincerele mele condoleanțe în aceste momente dificile, familiei si celor apropiați. Doina va rămâne în inimile noastre că un spirit strălucitor și promițător al facultății de medicină. Înțelegem profund pierderea imensă pe care o resimte familia, iar comunitatea academică este alături de ea în aceste clipe dureroase. Rămâne să vindeci acum rănile îngerilor...”, este mesajul unui fost profesor al Doinei.

Autoritățile au mai mulți suspecți și au anunțat că se desfășoară investigații extinse pentru a elucida circumstanțele exacte ale crimei, au anunțat surse din comisariatul central de poliție din Amiens. În acest moment, motivele din spatele atacului rămân neclare, pistă principala fiind tâlhăria.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

O tânără doctoriță din Galați, ucisă în Franța

O tragedie fără margini petrecută în Franța, desprinsă parcă din filmele de groază, a îndoliat comunitatea gălățeană. O tânără absolventă a Facultății de Medicină din Galați și-a găsit sfârșitul în apartamentul pe care îl închiriase în orașul francez Amiens, unde ajunsese în urmă cu doar câteva zile, pentru a pregăti şi susţine examenul de rezidențiat.

Conform presei franceze, Doina J., în vârstă de 31 de ani, a fost găsită înjunghiată în apartamentul în care abia se cazase. Polițiștii din Hexagon au demarat cercetările pentru identificarea autorilor și a modului în care s-a petrecut tragedia.

Originară din Republica Moldova, Doina locuia în Galaţi de aproape un deceniu, alături de fratele său mai mic, pe care îl avea în grijă. Tânără absolvise Facultatea de Medicină din Galați şi voia să-şi continue cariera în Franța, unde avea o prietenă care era deja medic. Plină de speranțe și vise, tânăra licențiată în Medicină a închiriat un apartament în orașul francez Amiens, prin intermediul unei platforme imobiliare specializate.

Joi, 30 noiembrie 2023, la scurt timp după s-a instalat în locuinţă, tânăra a fost găsită moartă, medicii legiști confirmând faptul că a decedat în urma unor leziuni produse prin înjunghiere cu o armă albă. Conform presei din Franța, autoritățile au deja un cerc de suspecți și au început investigațiile pentru a elucida circumstanțele exacte ale crimei. În acest moment, oamenii legii sunt de părere că motivul crimei ar fi fost tâlhăria.

Prietenii şi reprezentanții Facultății de Medicină din Galați și-au exprimat compasiunea față de destinul crunt al tinerei doctorițe, iar familia este în stare de șoc după cumplita veste. Conform surselor noastre, Doina era căsătorită cu un om de afaceri din Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Doctorița ucisă în Franța a fost înmormântată la Galați. Zeci de oameni au condus-o pe ultimul ei drum

Lacrimi și durere în Galați, acolo unde Doina Jurca, doctorița originară din Republica Moldova, a fost condusă pe ultimul ei drum. Zeci de oameni au participat la funeraliile tinerei de 31 de ani, ucisă în Franța săptătmâna trecută.

Aproape 100 de oameni au participat, astăzi, la funeraliile medicului rezident Doina Jurca, înjunghiată în urma cu o săptămână în Franța. Rudele din Republica Moldova, prieteni și foste colege și colegi de la Facultatea de Medicină din Galați au condus-o pe tânăra de 31 de ani, pe ultimul ei drum.

Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost așezat într-un baldachin de flori și a fost plimbat prin oraș, până la cimitirul Sf Lazăr din Galați.

Între timp, în Franța continuă ancheta.

Reamintim că Doina Jurca a fost găsită moartă joi seară, 30 noiembrie, într-un apartament închiriat prin Airbnb, situat pe bulevardul Alsace-Lorraine din orașul Amiens. Tânăra se cazase în urmă cu doar două ore. După ce prietenii nu au reuşit să dea de femeie, au anunţat poliţia. Anchetatorii au declarat pentru presa din Franţa că Doina a fost înjunghiată de mai multe ori. Surse au declarat pentru presa franceză că uşa apartamentului era deschisă, iar tânăra zăcea fără suflare, pe jos, îmbrăcată doar în lenjerie intimă. 

La cinci zile de la moartea Doinei, anchetatorii francezi au reuşit să găsească un suspect. Surse Observator spun că lanţişorul, inelul de logodnă, dar şi telefonul tinerei au fost recuperate de poliţişti de la un bărbat din Franţa, potrivit reporterului nostru Adrian Obreja.

Doina plecase din Galaţi în vizită la o prietenă, medic în Franţa, pentru a-şi pregăti rezidenţiatul. Nimeni nu ştie care a fost traseul tinerei în ziua în care şi-a pierdut viaţa şi cine a ucis-o. Anchetatorii caută făptaşul crimei care a îngrozit micul oraş din nordul Franţei și există speculaţii că în acelaşi apartament, în urmă cu puţin timp, ar fi stat o prostituată.

observatornews.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.