Jump to content

Rampa de acces, motiv de supărare între locatarii unui bloc din Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Rampa de acces, motiv de supărare între locatarii unui bloc din Galaţi

Rampa de acces pentru persoane cu dizabilități amenajată la intrarea într-un bloc din Micro 20 a ajuns subiectul unei sesizări primite la redacția ziarului „Viața liberă”. O persoană care a insistat să-i respectăm anonimatul ne-a reclamat că rampa nu este conformă, nu are nici aprobările locatarilor. Și ne-a cerut să facem publică această problemă pentru a fi rezolvată.

„La scara noastră, de la blocul A2, Micro 20, s-a făcut o rampă neconformă, fără aprobările locatarilor. Rampa este montata în fața ușii de acces în bloc, balustrada de susținere este în cealaltă parte. Asociația de proprietari zice că nu are putere, cu toate că nu are nicio aprobare de la locatari. Nimeni nu ne bagă în seamă. Rugămintea este să ne ajutați să facem publică această problemă pentru a fi rezolvată”, ne-a reclamat o persoană care a ținut să-și păstreze anonimatul.

Potrivit acesteia, rampa a fost realizată de un locatar al blocului care are în familie o persoană cu handicap locomotor, dar care „nu o scoate niciodată afară din casă”.

La fața locului, așa cum puteți vedea în imagini, am descoperit o rampă care – considerăm noi – ar putea fi de folos pentru accesul mai facil al unui cărucior în care se află un copil sau o persoană cu dizabilități. Ar putea fi de folos și pentru tractarea unui cărucior de cumpărături, așa cum au pensionarii în ultima vreme. Dar, cum nu suntem specialiști în astfel de construcții, în vederea informării corecte, am solicitat un punct de vedere Primăriei Galați.

Din start, autoritățile au ținut să precizeze că susțin buna vecinătate și înțelegerea, între locatarii tuturor blocurilor. Cu atât mai mult în acest caz, în care este implicată și o persoană cu dizabilități. Nu mai puțin adevărat este că asociațiile de proprietari trebuie să își rezolve singure problemele, prin votul membrilor lor.

„Administrația locală a făcut demersuri pentru modificarea legislației astfel încât aceste rampe de acces să nu mai necesite autorizații de construire din partea Primăriei. Cert este că, pentru a intra în legalitate, asociația de proprietari are posibilitatea să solicite autorizația de construire pentru lucrări deja executate. Pe de altă parte, rampele trebuie să respecte niște standarde de siguranță pentru persoanele cu dizabilități!”, a ținut să precizeze administrația locală.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.