Jump to content

Un gălățean și-a ucis soția în a treia zi de Crăciun


dcp100168

Recommended Posts

Un gălățean și-a ucis soția în a treia zi de Crăciun. Dramă într-un apartament din Micro 20

Dramă cumplită în cea de-a treia zi de Crăciun, într-o familie din Galați, unde un bărbat și-a omorât soția, la finalul unei dispute conjugale, două fetițe rămânând orfane. Scenele teribile s-au desfășurat în după-amiaza zilei de Sf. Ștefan, într-un apartament de pe strada Furnaliștilor, în Micro 20.

Locuința familiei s-a transformat în scena unei tragedii în momentul în care discuțiile aprinse din cauza geloziei bărbatului în vârstă de 35 de ani au degenerat în violențe fizice. După ce şi-ar fi lovit soţia de mai multe ori, bărbatul a strâns-o de gât. A strangulat-o atât de rău, încât femeia, în vârstă de 30 de ani, a murit pe loc, decesul fiind constatat de echipajele de intervenție, care au ajuns în urma apelului la 112.

Bărbatul a fost reținut la scurt timp, sub acuzația de omor asupra unui membru al familiei. El urmează să fie dus în fața unui judecător de la Tribunalul Galați, cu propunere de arestare preventivă și riscă până la 25 de ani de închisoare. Copilele minore sunt în atenția DGASPC, care va decide care este cea mai convenabilă variantă pentru ca acestea să fie îngrijite în urma acestei tragedii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Un taximetrist italian cere dreptate pentru Alina, românca ucisă în bătaie de fostul soț

Mario Zanetti, un taximetrist genovez, o salvase de pe trotuar, ajutând-o să-și găsească liniștea. Dar acea femeie, o româncă de 30 de ani, de origine romă, Alina, născută Lacramioara Mustafa, a fost ucisă în a treia zi de Crăciun, în România, la Galati, de fostul ei soț, în vârstă de 35 de ani, Victor Nicu Anatoschi. Acesta o convinsese să petreacă Sărbătorile acasă, pentru ca el să-și poată vedea fiicele de 9 și 10 ani.

Acum, taximetristul cere ca justiția română să nu trateze cazul superficial, să-i facă dreptate Alinei și el să primească dreptul de a crește fetele româncei. „Pentru că acolo, cetățenii de origine romă, explică Zanetti, citat de ANSA, sunt tratați ca cetățeni de mâna a doua”. Alina, născută la Focşani, sosise în Italia când era încă minoră şi lucrase pe câmpurile din Apulia, unde l-a cunoscut pe fostul soţ. Cei doi se căsătoriseră și se mutaseră la Genova.

Iadul Alinei începuse în capitala Liguriei: bărbatul o forțase să se prostitueze, îi luase banii și o bătuse. Într-o seară, Mario, care lucrează mai ales noaptea, a văzut-o pe Alina căzută pe jos, cineva o lovise. Și-a oprit taxiul și a ajutat-o, oferindu-se să o ducă la spital. Din acea seară, s-a născut mai întâi o prietenie și apoi o iubire. Zanetti a salvat-o de pe trotuar, a ajutat-o să-și găsească alte locuri de muncă și a avut grijă de copiii ei. Și tocmai fetița de 9 ani i-a trimis, în ultimele zile, câteva videoclipuri în care tatăl ei îi bătea mama. Din câte a aflat taximetristul, Alina a rămas singură cu fostul ei soț, care apoi a sugrumat-o.

Crima a avut loc pe 27 decembrie anul trecut și Anatoschi a fost arestat. „Cer ca această crimă să nu treacă neobservată, ca bărbatul să nu iasă după câteva zile din arest. Dar mai presus de toate cer să pot avea grijă de fetele care au rămas fără îngerul lor de mamă. Sunt mulți precum copiii Alinei în lume, sub controlul unor manipulatori care îi șantajează, îi bat și îi tratează ca pe niște obiecte sub proprietatea lor, numai bune de exploatat”, spune bărbatul.

Alina a fost ucisă în cartierul Micro 20 din Galați, pe 27 decembrie 2023, într-un bloc de pe strada Furnaliștilor. După ce a bătut-o și a strâns-o de gât până a omorât-o, fostul soț a sunat la 112 și a anunțat că a bătut-o. El le-a mai spus dispecerilor că va pleca de acasă și va lăsa ușa deschisă. Ajuns la fața locului, echipajul medical de pe Ambulanță a găsit-o pe femeie decedată, având urme de strangulare. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a fost prins și reținut de polițiști.

libertatea.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.