Jump to content

Fonduri europene obţinute cu acte false de la APIA


dcp100168

Recommended Posts

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei DUMITRU MIHAELA ADINA, la data faptei consilier asistent la Agenția națională pentru Zootehnie „Prof.dr. G.K. Constantinescu” – Oficiul Județean de Zootehnie Galați, pentru săvârșirea infracțiunilor de: folosirea sau prezentarea de documente false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept sau reținerea pe nedrept de fonduri europene și de participație improprie la fals intelectual.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt: În cursul anului 2019, inculpata Dumitru Mihaela Adina ar fi folosit și ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), în numele unei alte persoane, o cerere unică de plată (însoțită de mai multe înscrisuri falsificate) prin care ar fi solicitat ajutoare financiare nerambursabile pentru suprafețe de teren și bovine pe care fermierul respectiv nu le deținuse niciodată în realitate. Demersurile respective au avut ca rezultat obținerea pe nedrept a 9.746 lei reprezentând fonduri nerambursabile, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brăila, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

pna.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.