Jump to content

Un om de afaceri din Galaţi şi-a construit o fabrică cu bani europeni obţinuţi cu acte false


dcp100168

Recommended Posts

Un om de afaceri din Galaţi şi-a construit o fabrică cu bani europeni obţinuţi cu acte false

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi inculpați, o societate comercială și administratorul acesteia, pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt: În perioada 2012-2015, în contextul implementării proiectului „Construire fabrică procesare legume și cartofi”, omul de afaceri ar fi depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) mai multe documente false, inexacte și nereale cu privire la contravaloarea prețurilor bunurilor, a serviciilor achiziționate, etc. în scopul obținerii pe nedrept de fonduri europene. În urma acestor demersuri, inculpatul ar fi obținut pe nedrept de la A.F.I.R. suma totală de 3.989.787 lei, reprezentând sprijin financiar nerambursabil.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galați, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

pna.ro

https://portal.just.ro/121/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=12100000000164163&id_inst=121

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.